A férfiboldogság titka

A cambridge-i kutatók arra számítottak, hogy azok a nejek a boldogabbak, akiknek többet segít otthon a férjük, ám az derült ki, hogy ez inkább a férjekre áll: azaz közülük azoknak a közérzete jobb, akik többet segédkeznek a háztartásban.

A mosogatás a férfiboldogság titka - infogyor.hu

A boldogság titka... Gyermekkoromból, egy furcsa meséből úgy emlékszem, az valami kék madár. Nem létezik, s ha igen, megfoghatatlan. De azért az ember kergeti. Keresi. Kutatja. Mint e derék angol kutatók. No de a mosogatóban?!

A cikk persze nem a házimunkáról szól. Messze nem. Hanem a kapcsolatokról. Egymással, önmagunkkal.

játszani is engedd

A csapatsport, így a futball is fontos iskola a másik ember, a sport-ellenfél tiszteletben tartására való nevelésben, az egész csapat javát szolgáló egyéni áldozatkészségben és a csapatban lévő minden pozitív adottság értékelésében

A Szentatya üzenete a futball-Európa-bajnokság alkalmából -  magyarkurir.hu

Tegynap este elkezdődött a foci EB.

Tudom, hogy az elmúlt napok komoly blog-témái mellett (személyes gyász, nemzeti gyász, emlékharang, magyarságtudat, zsidógyalázás, katolikus/református dogmák és ökumené, ...) talán komolytalannak tűnik a témafelvetés, de én őszintén örülök most az európabajnokságnak.

Pedig nem vagyok egy football fan...

A titkok az Úréi. Bartha Ferencé is...

Senki nem tudja, honnan szerezte azt a fegyvert, amivel hétfőn hajnalban véget vetett az életének Bartha Ferenc (†69). A milliárdos óriási, tihanyi luxusnyaralójában húzta meg a ravaszt.

Illegális fegyverrel végzett magával a milliárdos -  Blikk.hu

Tegnap úgy kellett eltemetnem valakit, hogy egyáltalán nem is ismertem. A halála után, annak „alkalmából” jött szembe velem gyászolókban, feladatban. Előtte azt sem tudtam, hogy létezik, hogy él. És ebben nem voltunk hibásak sem ő, sem én. Így alakult.

Lájk, ha vagy, Kain!

Épp beteg voltam, amikor írtam ezt a pályázatot, és azt vettem észre, hogy a barátaim is sokkal inkább megírják Facebookon, hogy mi volt a suliban, minthogy átugorjanak, bármilyen közel is lakom. Még a szomszédommal is inkább egymásra írunk, és együtt unatkozunk külön-külön a gép előtt.

Eddig és ne tovább - Parókia.hu

A hatóság szerint a férfi két embert, egy férfit és egy nőt gyilkolt meg, de köze lehet a tetthelyen talált idős ember halálához is, aki ellátatlanság következtében hunyt el. A balatonakarattyai nyaralóban április 21-én találta meg a három holttestet a 92 éves mozgássérült, magatehetetlen asszony fia. A rendőrség korábbi közlése szerint a gyilkosságot április első napjaiban követhették el.

Előzetesben a balatonakarattyai gyilkosságok gyanúsítottja - hvg.hu

Van egy igencsak fiatal ismerősöm a facebookon, aki nagyon sokat van fent, legalábbis én valahányszor felnézek, ott találom. Néha csak annyit ír ki állapotfrissítésnek: Lájk, ha vagy… Hogy kinek címzi, nem tudom. Leginkább olyasvalaminek tűnik ez, mint a „Message in the Bottle” Stingnél. Egy magányos üzenet, életjel, válasz után kutatva, nekieresztve az éternek. Van ott valaki? Csak egy like-ot!

Királyságot akarunk!

18.57 A királyságért tüntetnek a Várban

Tudósítónk most ért fel a Várba a Dísz térre, ahonnan az előző képünkön szereplő, Hajrá Schmitt Pál feliratú táblát tartó fiatalok már távoztak.

Megjelent viszont a 64 Vármegye Mozgalom tíz aktivistája, akik közül ketten "Vesszen a köztársaság! Királyságot!" feliratú táblákat tartanak, és a sátorból kikukucskáló LMP-sekkel vitatkoznak azon, hogy mi a jó államforma, a monarchia vagy a demokrácia.

Schmitt Pál nem mond le - percről percre- Origo

Nem vagyok politikus, "csak" lelkész. Abból sem az a politizálós fajta. Országot és hatalmat is inkább az Úri Imádságban emlegetek, mint "közbeszéd"-ben. A tegnapi jegyzetünket olvasva el is döntöttem, hogy nem rágom tovább a csontot. A köztársasági elnök lemondása című csontot, amin most annyian rágódunk.

De hiába, az rágott tovább engem.

AJÁNDÉK LOVAK ÉS FOGAIK - karácsonyi szembesülés

A Pénzcentrum.hu információi szerint több budapesti bevásárlóközpontban már a keddi nyitásnál nagyobb sorok alakultak ki. A vevők elsősorban a műszaki üzletek vevőszolgálatainál várnak arra, hogy kicserélhessék vagy megjavíttassák karácsonyra kapott ajándékaikat.
... Kellemetlen lehet az is, amikor a karácsonyfa alatt derül ki, hogy az ajándékba szánt holmi nem tetszik a megajándékozottnak, esetleg nem jó a méret, vagy már van neki belőle.

Kezdődik: megint tömeg van a magyar boltokban

A cikkről először angolszász esküvős filmvígjátékok képsorai jutnak eszembe, azok a nászajándék-bontogatós jelenetek: az egy pillanatra elborzadó tekintet az ixipszilonéktól kapott hupikék posztmodern váza láttán, majd az ajándékozó felé már hálás-udvarias mosolygás.
Nekünk meg itt van a jó kis magyar mondás: Ajándék lónak ne nézd a fogát! (Bár egyre kevésbé jellemző, hogy lovakat kapnánk ajándékba.)
De a karácsonyból való eszmélés reggelén mégiscsak ott van a kérdés: hogyan is állunk, mit is kezdünk az ajándékainkkal?

Visszavinni, becserélni, kidobni, illikből tartogatni, ... szeretni, örülni, őrizni???

A napkeleti csillag kihunyt. Ezrek sírnak az utcákon, zokognak a tereken. Ez a Való Világ?

Hatvankilenc éves korában meghalt Kim Dzsong Il, Észak-Korea vezetője, az állami hírügynökség szerint egy vidéki útján, a vonaton érte a halál. Utódja legkisebb fia, Kim Dzsong Un lehet. A halálhírt az észak-koreai állami televízió bemondója könnyek között jelentette be hétfőn.

Meghalt Kim Dzsong Il észak-koreai vezető

Advent negyedik hétvégéjén meghalt egy államfő. Nem, most nem Václav Havelre gondolok. Ő művész volt, igaz és tiszteletre méltó ember, és - végülis - nyugdíjas politikus. Valaki közülünk, Európa XX. századi történelmének része. Emberként élt, és - hetvenöt évesen - emberként ment el. Nem, most nem róla, hanem Kim Dzsong Il haláláról beszélek. Arról, akinek világrajövetelekor - a hivatalos életrajz szerint - kettős szivárvány és egy új csillag jelent meg az égen.

"Válságkarácsony"

Tavaly óta jelentősen bővült a kifejezetten időseknek szánt mobilok kínálata, ráadásul az óriási gombokkal felszerelt, óriási betűkkel megjelenő menüket használó készülékek jellegükből adódóan sem kerülnek sokba, és töltést is alig igényelnek.

Válságkarácsony: fillérekért vehet mobilt a nagyinak

Minden hónapban egy számjegyű százalékkal csökken a tévék ára, a régi képcsöves készüléket jutányos áron lehet lapos képernyős típusra cserélni.

Válságkarácsony: egyre jobb tévék kaphatók egyre olcsóbban

Válság-témában csak úgy áradnak felénk a cikkek, elemzések, riogatások a médián, az internetes hírportálokon keresztül. A kereskedelem már nevet is adott a közeledő ünnepnek, jellemzően kereslet-kínálat szempontból…

Oldalak