Álomesküvő?

Akár 24 év börtönt is kaphatott volna, de egy napot sem kell rács mögött töltenie annak az amerikai nőnek, aki halálos rákbetegnek hazudta magát, hogy jólelkű emberek adományaiból álomesküvőt és lakodalmat csaphasson.

Rákbetegnek hazudta magát, hogy valóra válthassa álmát - mno.hu

Konyhapszichológia-magazinokban is felbukkanó közhely, hogy hazugságra nem lehet házasságot építeni. A cikkben szereplő hölgy túllépett még ezen is, álomesküvőt akart szervezni magának egy bődületes nagy hazugságra. Ez sem sikerült, nem maradt el a fényrelépés, kiderült minden - az eredmény: a büntetésen, a megbélyegzésen túl még férjét is elveszítette. Ráadásul több van itt ártatlan hazugságnál, hiszen kihasználták mások segítő szándékát, együttérzését. A férjről ne is beszéljünk, gondolom, egy világ omlott össze benne.  Igaz, megmaradt Jessica számára a valóságtól messzire eső rövid időszak az esküvővel, a lagzival, nászúttal. Megérte?

Áldozópéntek

A hegyen állok és földbe gyökerezik a lábam. Csak úgy elszáll, mint egy léggömb, amit nem tartottak jól. Mint az áldozati oltár füstje - hiába fognám markommal, elillan. Milyen kár, micsoda fájdalom marad itt utána. Üresség. Nem lesz itt velünk, nem érintjük, nem tanít, nem etet meg. ...  De még ennél is többről van szó. Ahogy Jézus elment, újra vissza is fog jönni. Újra érinthetem, újra velem lesz, mesterem lesz. És életprogramomat addig is ő adja: kísér a Szentlélek által.

Tanítvány mester nélkül - Parókia

Nem valljuk be, de nehéz ünnep ez az Áldozócsütörtök. Nincs rajta fogás. Nem nagyon tudjuk közelengedni magunkhoz - amúgy is a távolodásról szól. Vannak szép és értékes gondolataink, teológiai magyarázataink, dogmatikai igazságok. De akkor is marad valamennyi hiányérzet. Miért történt? Miért ünnep egyáltalán? 

Nagyrészt mentegetőzünk, hogy azért ment el Jézus, hogy közelebb legyen, így túllépi a tér és idő korlátait, jó nekünk így, persze, satöbbi, satöbbi... Meg amúgy is, a mennyről mit mondjunk már? Evilági kérdésekkel küzdő fölhözragadt keresztyénség a miénk - részben mert túllendültünk egy másik szélsőségből, amelyik köpött a láthatókra, és csak a túlvilágra rendezkedett be. (A sors iróniája, hogy az egyre vadabb és egyben egyre változatosabb kozmológiai elméletek több teret engednek a mndent átható isteni valóságnak, de ezt most hagyjuk. A tudományellenes kreacionistáknak azért ajánlom, hogy néha legyenek képben a kortárs természettudományban, meg fognak lepődni a húrelméleten, a skalártereken, multiverzumokon!)

De nem is erről akarok írni. Írtak a kopó és feledésbe merülő ünnepről a Reposzton is, máshol is. Engem most az itt maradt ember érdekel.

Olcsó blognak híg a leve

14 óra 10 perckor Napraforgoblog: "Kinek a zsoldosa Ángyán József?" címmel adott ki egy hírt az MTI. A Kettős Mérce kereste a hivatkozott blogot, de nem találta. Nem találta, mert a Google sem ismerte még a blogot, aminek egyetlen bejegyzése ma délelőtt született, a bejegyzés szerzője, napraforgo966 pedig korábban se kommentet, se posztot nem írt a blog.hura. Ezt követően az MTI 16 óra 31 perckor a blog url-jével frissítve újra kiadta korábbi hírét.

  A zöldmezős napraforgoblog Kinek a zsoldosa Ángyán József? című posztja szédületes karriert futott be, nem minden nap lesz MTI-hír abból, ha valami megjelenik egy blogon. A Mandiner blog (és előzményei, az UFi- és a Reakció-blog) esetében például 6-7 év alatt egyetlen ilyen esetet, a 2008-as Sólyom-interjúnkat tudok felidézni. Mivel még a kereső sem találta meg a hírben szereplő, Ángyán Józsefet befeketítő írást, az MTI sem akadhatott rá véletlenül – alighanem emailben kaphatták meg a linkjét.

Napraforgoblog, az MTI-hírforrás – Ilyen ország pedig nincs CCCXXXII. - Mandiner.hu

A Reposzt egy blog. Igaz, még fiatal oldal, de elindulása óta minden nap új poszttal jelentkezett eddig, hét plusz egy szerző folyamatos munkájának az eredménye.
A Mandiner is egy blog, a Kettős Mérce is, a Vastagbőr is. Sokak által olvasott oldalak, rengeteg bejegyzéssel az elmúlt évekből, sok energiával a sorok között.

A Napraforgoblog (így leírva) nem blog. Egy fércmű, egy külön célra összegányolt valami (Ángyán Józsefet, a Vidékfejlesztési Minisztérium volt államtitkárát megvádolandó), ami messze van az előbb említett oldalaktól. Az MTI, mint hírértékkel bíró oldalt említi mégis, ki tudja miért? Ángyán József ügyével, megszólalásaival ebben a bejegyzésben nem foglalkoznék, a Napraforgoblog megjelenése az MTI-nél viszont kifejezetten pikáns témát adott (ahogy az említett "valódi" blogoknak is: itt, itt és itt.)
Az következőkben egy kísérlet következik, hogy vajon mennyi időbe is telik egy új fiktív e-mail-cím létrehozása után egy ugyanilyen blog és rajta egy poszt kreálása.

Ezek a mai fiatalok!

Az internethasználatnak is megvan a saját etikája, amelynek figyelmen kívül hagyása a közösség retorzióit, sőt, kiközösítését vonhatja maga után. Hartmann Ábel tatai gimnazista a tízparancsolatot alkalmazta internetes környezetre Netika című munkájában. Pozitívumként említette, hogy az új kommunikációs eszközökkel a keresztény tartalmakat – igehirdetéseket, bibliafordításokat, értelmezéseket, keresztény dalokat – is könnyebben elérjük. Mindez persze nem szabad, hogy helyettesítse az istentiszteletet, az a jó, ha csak a túlórára marad.

Eddig és ne tovább - Parókia.hu

Két mondatot nagyon nem szeretek hallani, és életem egyik fő feladata, hogy ezeket soha ne is mondjam ki komolykodva, kegyeskedve, modorosan komolyan: "Bezzeg az én időmben..." és "Ezek a mai fiatalok!". A "régen minden jobb volt" kísértése, a kortól idegenedők illúziója. Dehogy volt jobb, csak más volt, az újhoz meg nincs eszközünk, képtelenség megszokni, általában ez a baj. Az, hogy milyenek a gyerekek, a fiatalok, legnagyobb részben attól függ, mit kapnak az előttük járó generációtól. Önbecsapás, hamis ringatózás ez valamiféle sosemvolt aranykor felé kacsingatva, közben mutogatunk az újakra, hogy romlik a helyzet.

Na de nem busongani akarok, ezzel kapcsolatban már évekkel ezelőtt megírtam a magamét, elolvashatja, aki akarja. Most inkább örülök, hogy az egyik mondatnak van pozitív hangsúlya is: "Ezek a mai fiatalok!" - értsd: meglepett felkiáltás, felismerve a kreativitást, a nem várt tisztánlátást! Ezt éreztem a cikket olvasva.

Fájdalomközösség

Van remény, ha mindnyájan összefogunk, és akarjuk! A gyűlölködés, az antiszemita, a rasszista beszéd és cselekvés mindig mérgező. Mindegy, hogy ki teszi vagy mondja ezt, és mindegy, hogy miért, milyen okból vagy milyen célból – mindig elfogadhatatlan. 

Erdő Péter esztergom-budapesti érsek beszéde az Élet Menetén - Szombat

Az emléknap mindenekfelett az áldozatokra tekint. Ők azok, akiket egy tébolyodott korban puskatussal hajtottak halálba ezer rémség eszközével, miközben Európa és Magyarország legjobbjain néma dzsinn uralkodott, a tehetetlenség démona. A holokauszt-emléknapon minden alkalommal ártatlanok százezreiről - millióiról emlékezünk, s nemcsak azért, mert érdemlik, hanem mert kötelességünk is. Ők voltak azok, akikről aljas hazugságokkal elhitették, hogy nélkülük könnyebb lesz a világ sora. Ők voltak azok, akiken diktatúrák demonstrálták, hogy bármin és bárkin keresztülgázolhatnak. Ők lettek a mások, mikor egy őrült világ, parancsszóra vagy anélkül, a mások elpusztítása árán akart önmagán felülkerekedni. Minden elveszített életidő a mi életünket kurtítja, minden elveszített élet a mi veszteségünk is, minden életfosztás a mi megrablásunk is, minden halál a mi halálunk is.

Bogárdi Szabó István református püspök beszéde a Holokauszt emléknapján - Jobbklikk - Facebook

Nem az én gyászom. Ebben a gyalázatos vérontásban nekem senkim nem lett oda. De ez nem teszi könnyebbé a dolgot, a megrendülésemet, a tehetetlenségemet. Ezért nem merek közellépni a gyászolókhoz, mert félek, megsértek valami fontosat, belsőt - legyen bármilyen jó szándékom is.

Nem az én bűnöm. Nem vállalom a közösséget azokkal, akik részt vettek benne, és dühös vagyok azokra, akik ma hasonlóról beszélnek. Ahogy tisztelem azokat, akik életük kockáztatása által is segítettek, és csak reménykedni tudok, hogy nekem lett volna hozzá erőm és bátorságom. Parancsom igen, az Istentől, akiben hiszek.

Ami az enyém, a fájdalom, az megy távolról is, nem sértve a gyászt, de tanulva az együttérzést.

Osztatlanul

Idén 43 európai és eurázsiai ország keresztyén diákja tölti a húsvétot Magyarországon. A Nemzetközi és a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség (MEKDSZ) által szervezett evangelizációs diákkonferenciára 1700 egyetemistát várnak Győrbe a kontinensről.

Osztatlan szívvel - Parókia 

Megtörtént. Az idézett írás még a konferencia előttről származik, most már áttehetjük nyugodtan múlt időbe. Az IFES és a MEKDSZ által szervezett győri konferencián együtt közel 1700 fiatal, 43 országból volt együtt ezen a húsvéton. 

"Magasztallak, Uram, Istenem, teljes (osztatlan) szívből, és tisztelem nevedet örökké" - adta meg az alaphangot a 86. zsoltár 12. verse.

Mondatok az út végéről

Egy ausztrál nővér, miközben halálos betegeket ápolt, feljegyezete, mit bánnak meg halálos ágyukon. A leggyakoribb haldoklói megbánásokról könyv is készült, néhányat pedig a Guardian is lehozott. ... Elgondolkodtató az is, hogy amikor megkérdezte betegeit, mit bántak meg addigi életükben, szinte ugyanazok a mondatok hagzottak el. Mint például az, hogy bárcsak kevesebbet dolgoztak volna, vagy jobban kifejezték volna érzéseiket. Íme, az öt leggyakoribb megbánás, miközben eljátszhatunk a gondolattal, mi mit bánnák meg, ha ez lenne életünk utolsó napja. 

Öt dolog, amit megbánunk halálunk előtt - HVG.hu

Mondatok az út végéről, onnan, ahonnan már minden látszik, onnan, ahonnan már nem lehet visszafordulni. Épp ezért ki lehet mondani, még ha későnek tűnik is, már nincs következmény, csak a belátás marad, a búcsú a többiektől, és attól az úttól, amit bejárt az embert. Én nem jártam még arra, csak elképzelni tudom.

Öt mondat, öt téma, ami statisztikailag a leggyakoribb a haldoklók szájából. 
"Bárcsak lett volna bátorságom a saját életemet élni, és nem azt, amit mások elvártak tőlem."
"Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat."
"Bárcsak lett volna bátorságom kimutatni az érzelmeimet."
"Bárcsak szorosabb kapcsolatot ápoltam volna barátaimmal."
"Bárcsak boldogabb lettem volna."
Nem okoznak meglepetést ezek a sorok, ami itt húzódik, a mondatok mögött, az az egész élet problémája, a különbség annyi, hogy amikor már nem tudunk semmit tenni, akkor jön a vallomás. Nem jól megélt kapcsolatok, rosszul berendezett élet, boldogtalanság - mindez az életünket mutatja, még ha végén fogalmazódik is meg. Ezt kellett. Volna.

Egy kisdoktori dolgozat margójára 2.

Vannak azonban olyan pillanatok, amikor bele kell nézni a választók szemébe, bocsánatot kell kérni tőlük és meg kell nekik ígérni, hogy most, legalább egy kis időre, én, a megbukott politikus, távol maradok a közélettől. Kell, hogy a politikus időnként férfiasan beismerje, hogy vétkezett és lemondjon. ... Ezt kellett volna tennie Medgyessy Péternek, amikor kiderült róla, hogy besúgó volt. Ezt kellett volna tennie Gyurcsány Ferencnek és kormányának, amikor kiderült, hogy megtévesztették és becsapták a választókat. Férfiasan, szalonképes stílusban kiállni a választók elé, bocsánatot kérni és eltűnni. ...
A lemondás Schmittnek is érdekében állna. Ha most visszavonulna, megmaradna a megnyerő sportember szerepben, aki vállalja a tettei következményeit. Aki szeretett volna egy doktori címet, de nem ragaszkodik minden áron a hatalomhoz. A lemondással Schmitt nem csak a rendszerváltás óta eltelt idő, hanem az elmúlt száz év legtiszteletreméltóbb politikusai közé kerülne. Az első köztársasági elnökké, aki nem félt felelősséget vállalni tetteiért.

Schmitt-ügy: nem maradhatunk örökre Naésország - Konzervatórium

Volt már egy írásom ebben a témában. Akkor ezt írtam, bár még nem tudhattam, hogy mi lesz az eredmény: "Schmitt Pál most éppen rossz mintát ad, egy egész országnak. Kellene egy jó példa is, nagyon gyorsan, el kellene hagyni a pástot és átadni egy arra méltó embernek." Most is ezt gondolom, és nincs bennem egyáltalán bennem az édes íz, hogy "ugye, én szóltam". Jó lett volna tévedni, jó lett volna azt mondani, hogy a bohó, ifjú, hirtelen blogger korán vonta le a következtetést, aztán jöhetne a bocsánatkérés részemről. De nem ez van. Azóta tudjuk, valóban gondok voltak a dolgozattal, a köztársasági elnök már nem doktor, de még mindig köztársasági elnök (e sorokat írtam: március 29. este 22:53).

Tehát nem győztem. Nem győzött itt senki sem, egy szomorú történet újabb fejezetét látjuk csak.

Bukott szentek

Kemény büntetéseket szabtak ki szerdán a New Orleans Saints profi amerikaifutball-csapat vezetőire, mert évekig prémiumot fizettek olyan játékosoknak, akik olyan sérülést okoztak az ellenfélnek, hogy az már nem tudott visszatérni a pályára. Egy kiütésért átlagosan 1500 dollár (a mostani árfolyamon kb. 330 ezer forint), ha a letaglózás azzal járt, hogy az ellenfelet autóval kellett levinni a pályáról, azért 1000 dollár (kb. 220 ezer forint) járt, de esetenként fizettek magasabb bónuszokat is.

Vérdíjért taroltak az NFL mészárosai - Origo

Aki ismer, tudja rólam, hogy nagyon szeretem az amerikai focit, az NFL meccseit nézem, követem, ha tudom, egy vagyok az egyre növekvő honi rajongótáborból. Pár éve történt, hogy megnéztem két-három mérkőzést, és a szabályok megértése után átalakult a kép. Addig egymást földbe döngölő durva húshegyeket láttam, érthetetlen szabályok szerint egy tojáslabdát kergetve, ráadásul egy távoli földrészről. Aztán minden más lett, kiderült, hogy óriási csapatösszhang kell a győzelemhez, végletekig specializált szerepek vannak, hatalmas egyéni teljesítményekkel és stratégia, stratégia, stratégia. Egy meccsen belül amerikai filmeket megszégyenítő fordulatok, mélybeszállások és felemelkedések.

Ebbe a képbe rondított bele a fenti cikk. New Orleans szentjei elvesztették glóriáikat, elbuktak.

Masatos égbolt

Miután bebizonyosodott, hogy a műhold hibátlanul működik – és nem mellesleg a sorozatos, egyre intenzívebb napkitörések részecskeviharait is remekül állja – elkezdték a kamerát beüzemelni. ... Az biztos, hogy ilyen közel meteorológiai minőségű fotókat, mint amilyeneket a Masat–1 küldött, egyiktől sem kaptak eddig mérnökeik, pedig körülbelül ötven CubeSat műholdról beszélhetünk. Ha rangsorolnánk ezeket az eddig mutatott működés szerint, a Masat–1 meglehetősen előkelő helyet foglalna el, különös tekintettel rádiókommunikációs és a fényképkészítési potenciálra.

Titokban fotózta a Földet a Masat - Index

Sosem tudtam kimondani ezt a mondatot: "Büszke vagyok a magyarságomra." De mielőtt a kedves olvasó felháborodottan bármivel is megvádolna, megmagyaráznám. Én a magyarságomat kaptam, így születtem, nem tettem érte semmit, márpedig, ha valamit kaptam, ha valamiért nem dolgoztam meg, arra hogyan legyek büszke?
Viszont büszke vagyok azokra a magyarokra, akik nagy dolgokat tettek az életben, akik elértek valamit - hősiességükkel, tudásukkal, bátorságukkal. Ha a történelem nagyjaira emlékezünk, ha a tudomány magyar hőseire vagy jelenkorunk tehetségeire, örülök annak, hogy magyar vagyok én is.

Három éves vagyok. Elkötelezett magyar református

Egyházi óvodák esetében újdonság, hogy az intézmény konkrétan felvételi eljárás keretében vizsgálhatja, hogy a gyermek elkötelezett-e az adott vallás iránt.

Változó jogszabályok az óvodáknál is - Gondola

-Jöjjön be! Neve?
-Sabóóó Tomi. 
-Életkor?
Csend. A kisfiú anyukájára néz. - Három múlt két hónapja - szólal meg mosolyogva az édesanya.
-Jó. Látom papírokból, bili már működik, pszichológus szerint rendben van, kellően érett, már csak a hitvalló életét kell vizsgálnunk, ugye Tiszteletes úr - bólint az Óvónéni a mellette ülő fekete öltönyös, szemüveges emberre. - Tehát, Tomika, ugye jársz templomba. Milyen felekezetű vagy?
Tomi zavarba jön, kicsit jobban szorítja magához a vele lévő színes, plüss dinoszauruszt, egy kicsit közelebb lép az anyukájához. Édesanyja lehajol hozzá, a fülébe súg valamit. Erre elmosolyodik, kihúzza magát, de azért csendesen mondja. -A csijjagosba!

Bárcsak Hunvald csokit lopna!

Két és fél évre javítóintézetbe küldött a bíróság rablás miatt egy 14 éves oroszlányi fiút, aki erőszakkal vitt el egy pár száz forintos csokoládét egy élelmiszerboltból - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

Két és fél év javító csokirablásért egy 14 éves fiúnak - Kisalföld.hu

Hunvald György MSZP-s volt polgármester a belebegtetett 10-15 év helyett másfél év börtönbüntetést kapott.
Mivel 2,5 évet töltött előzetesben, így a büntetését már leülte, sőt a másodfok után valószínűleg a magyar államnak, vagyis az adófizetőknek kell fizetnie Hunvaldnak a jogtalanul előzetesben eltöltött 1 évért.

Hunvaldot kiköpte a Nagy Elszámoltatás - Vastagbőr

Nem vagyok jogász, nem is akarom azt játszani, hogy az vagyok. Politikus sem vagyok, törvények kitalálója és alkotója. Egy nagyon szomorú és elkeseredett ember vagyok, aki itt él ebben az országban, és híreket olvas.

Mert a fenti két hír elkeserítő és szomorú egymás mellett. Dühít az aránytalanság, az arcátlanság, az abszurd és érthetetlen összkép. Ízlelgessük csak még egy kicsit: hosszabb elzárást jelent, ha egy gyerek ellop egy csokit a boltból, mintha egy választott és felesküdött politikus benne van a köz vagyonának eltulajdonításában, átjátszásában.
Még valami?

Báltermi visszhang

Három olyan estét töltöttem el ismeretlen és ismerős testvérek között, amit semmi pénzért nem hagytam volna ki, és ha tehetem, jövőre meg is ismétlem. Biztatok mindenkit, aki eddig idegenkedett, vagy nem kereste ezeket az alkalmakat, hogy a következő báli szezonra már készüljön, hiszen megéri – nem csak a sámliért vagy a dvd-ért.

Bál-trilógia - Parókia.hu

Egyszer, jó régen már volt egy vitánk a teológián pár évfolyamtárssal egy kávészünetben. Felmerült a kérdés, hogy vajon lehet-e úrvacsoraosztás közben mosolyogni. Egyik teológus-hallgató társam váltig állította, hogy nem illik az, semmiképpen nem tenné, mi pedig, a többiek (egyenlőtlen helyzet), váltig állítottuk, hogy nincs azzal baj, ha az örömteli úrvacsorai közösséget lelkészi oldalról őszinte mosollyal támogatjuk.

Abszurdnak tűnhet ez a vita, de jól illik a rendszerbe, a mindennapok egyházi valóságába, ahonnan száműztük a derűt, a könnyed pillanatokat is, nem hogy a megélt életörömöt. Az evangélium (ÖRÖMhír) komolysága komorsággá lett sokhelyen, a vidámság törvényen kívülre került. Pedig ezt nem szabadna engedni, a hitgyakorlatunk, a rítusaink összessége, a közösségi élet teret ad, keretet teremt a meghitt, mély és nehéz pillanatoknak, a bűnbánatnak, és a gyásznak, de ugyanígy lehetőséget kapunk az örömre, a vidámságra is.

Az árnyékos oldalról

(Fabiny Tamás) emlékeztetett arra, hogy a házasság hetén "az egyedül maradottakra is gondolnunk kell, az ő életük is értékes", nekik viszont törekedniük kell arra, hogy lehetőség szerint legyen társuk, mert "a férfi és a nő együtt lehet egységes egész".

Házasság hete - a társadalomért a család tud felelni igazán 
- Csornai Hírhatár

Soós Szilárd szerdán itt a Reposzton világosan leírta, hogy házasságban élni jó. Ajándék és lehetőség a szeretetben összekötött élet, örömeivel és küzdelmeivel, távlataival és kríziseivel együtt is, ezért kell kellő figyelmet fordítani rá, ezért kell segíteni, erősíteni, támogatni a házasságra készülőket, a már házasokat. Azért is jó a Házasság hete programsorozat, mert segít megértenünk, hogy a házasság különleges kapcsolat.
Én most mégis kiegészíteném az alapmondatot. Házasságban élni jó - ha az nem egy földi pokol. Mert lehet az is. Túl sokszor történik meg, hogy ez az ajándék eltorzul, az egymást építő és segítő teljes lelki és testi közösség életnyomorító börtönné válik. Ezzel is számolnia kell, foglalkoznia az egyháznak, hiszen gyülekezeteinkben ott vannak azok az emberek, akiknek ki kellett lépni a házasságból, elváltak, és mindezt nem azért tették, mert megunták a másikat, vagy mert nem bírta szabadságra vágyó lelkük a köteléket, hanem lehet, hogy az életük (vagy gyerekeik élete) függött attól, hogy kilépjenek a kapcsolatból.

Kilépve a négy fal közül

A döbbenet erejével – ez a szlogenje a közelmúltban Budapesten is megnyílt Kontrasztkiállításnak. Aki nem látta még a református egyház és a rendőrség közös tárlatát, azt gondolhatja, hogy ez egy – a reklámokból, vagy kereskedelmi médiából ismert és unalomig ismételgetett – hatásvadász mondat. De téved!

Kiélni, átélni, túlélni? - Parókia.hu

Sokan úgy szeretnék látni a keresztyéneket, mint ha egy zártkörű klub lenne, ahova néha elvonulnak egyesek, jól elvannak, miközben furákat beszélnek, különös szimbólumokkal játszanak. Majd ha vége a szeánsznak, az egész mókázást leadják a bejáratnál, aztán visszatérnek az ideológiailag mentes, progresszív és politikailag korrekt világba. Addig nincs semmi baj velünk, amíg négy fal között csináljuk, de kilépve onnan, nehogy bármit szóljunk, tegyünk, mert hát azt nem illik a XXI. században. Akik így gondolkodnak, előszeretettel vágják a fejünkhöz, hogy miért politizálunk, az hit különben is magánügy, belső szféra. Ugyebár...

Sajnos ez nem megy. Még az egyházakat gettósítani és megrontani akaró pártállami évtizedekben sem ment, hogy is menne most, amikor újra szabad beszélni, szólni és tenni?

Szegény lelkipásztor panaszai 1. - A szélről bekiabálókról

- Ne térjünk napirendre a fölött, ha "zsidózást", "cigányozást", "katolikusozást" vagy más közösségek elleni gyűlöletkeltést tapasztalunk - mondta nemrég a Szent Margit tiszteletére celebrált misén Erdő Péter bíboros, prímás, az esztergom-budapesti főegyházmegye érseke.
A mondattal teljes mértékben egyet lehet érteni, bár az említett "katolikusozás" nem annyira jellemző, mint a két előbbi etnikai illetve vallási közösség nevének szitokszóként való alkalmazása.

Süket fülek az egyházfői intelmekre - Stop.hu

Azt szokták mondani, hogy Magyarországon mindenki ért a politikához és a focihoz. Hozzá kell tenni, hogy ezen kívül mi vagyunk a tízmillió teológus országa. Ez nem baj akkor, ha építő kritikákat kapunk, javaslatokat a jobbulásra, megerősítést, lehetőséget az együttgondolkodásra, mi, lelkészek és papok. Ilyen is van, jómagam is rengeteg komoly beszélgetésen vagyok túl, értelmes párbeszéden, amiket egyháztagokkal, hívőkkel, vagy egyházon kívüliekkel, sőt ateistákkal folytattam. De sajnos nem csak ilyenek vannak. A tízmillió teológus közt akad egy többszólamú kórus, akik nem a jobbítás szándékával érkeznek.

Politikuskölcsönző

Gyurcsány Ferenc három napra a miskolci Avas-lakótelepre költözött, mi az utolsón végigkísértük őt. Volt sajtóreggeli, webkettő és szocreál, megoszló vélemények a vizitről, valamint lakossági fórum az egykori pártházban. ... Úgy viszont már mindjárt izgalmasabb lesz a szituáció, ha az egykori szocielnök beköltözik arra a lakótelepre, amely finoman sem szólva a legideálisabb háttérmolinó nyugatos, polgári vízióihoz. Ez már kameravégre való jelenség, úgyhogy mi is végigkísértük Gyurcsány Ferencet a borsodi megyeszékhelyen tett háromnapos vizitjének utolsó állomásán.

Igazságos VV Feri lájkolta Avast - MNO.hu

Szóval, az történt, hogy Gyurcsány Ferenc, egy régebbi ciklus miniszterelnöke és egy újabb párt elnöke, mint a magyar politika David Attenborough-ja, fogta magát, pár társát, és alámerült a vidéki nagyváros paneldzsungelébe, hogy ott közvetlenül tanulmányozza a helyi lakosokat, úgy hogy közben rengeteg kép, film készüljön róluk. Az expedíció sikerrel járt, Ferencék állva maradtak, köszönhetően a gondosan megválogatott, megszerkesztett helyzeteknek.
Ez így nagyon nem jó, mivel azt jelenti, hogy épp ráérő politikusok költözhetnek be a környékünkre ezentúl - sajnos a példa ragadós, gondolom az említett DK elnök is belelendült a dologba (úgy szokta) és barátai, ellenfelei is elkezdhetik az állampolgárlátogatásokat. Retteghetek én is, hogy legközelebb a kisboltba beugorva kell négy teleobjektív között parizert vásárolnom egy épp parkolópályán lévő volt miniszterelnök, vagy valamelyik politikustársa társaságában. Máshogy kellene, fordítsunk a dolgon, válasszon a polgár, kire, mikor és hogyan van szüksége...

Egy kisdoktori dolgozat margójára

Az ország túl sokáig fordított hátat a teljesítménynek, a megújuló Magyarországon azonban nem az összeköttetések és az ügyeskedés, hanem csak az igazi teljesítmény fog számítani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön az Országházban, ahol Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel közösen tüntették ki a Nemzetközi Diákolimpiákon eredményes diákokat és felkészítő tanáraikat. ... A megújuló Magyarországon csak az igazi teljesítmény számít, nem az összeköttetések, az ügyeskedés, hanem ami mögött emberi munka, tudás és szorgalom áll. A miniszterelnök példaként állította mindenki elé a diákolimpiákon sikeresen szereplő fiatalokat, hozzátéve, hogy mindenkitől ilyen teljesítményt várnak el.

Miniszterelnöki kitüntetés a diákolimpikonoknak - Kormányportál

Igen, Schmitt Pálról lesz szó, és az ő kisdoktorijáról, és ezután a cikk után már nem érv, hogy még nem volt vizsgálat, vagy, hogy amíg nem látunk mindent, adjuk meg az esélyt. Megadtam, nem sikerült, vesztésre áll a köztársasági elnök. Vagy álljon elő, tegyen csodát, magyarázza meg, miről is van szó, de gyorsan.
Jogom van ezt követelni. Jogom van kritizálni. Nem vagyok olimpiai bajnok, mint ő - ezért tisztelem is -, de nem a sportteljesítményéről van most szó. Nem vagyok neves, nagy ember sem, társadalomformáló erő. De jogom van a kritikához, ahogy mindenkinek, aki küzdött már napokat, éjszakákat szakdolgozattal, doktori disszertációval, de akár egy sima egyetemi beadandóval, becsületesen, betartva a szabályokat!

Pofon, előre

A Bruxinfo emlékeztet rá, hogy az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős tagja még novemberben, az őszi gazdasági előrejelzés ismertetésekor azt mondta, hogy bár a magyar államháztartás várhatóan 2011-ben 3,6 százalékos többletet produkál (ez a magán-nyugdíjpénztári vagyon einstandolása miatt történhetett így), 2012-ben pedig 2,8 százalékos hiányt vetített előre a testület, de szerinte 2013-ban már ismét 3 százalék fölé (3,7 százalék) emelkedhet a költségvetési deficit. Olli Rehn ezért nem tartotta indokoltnak a 2004 nyara, gyakorlatilag uniós taggá válásunk óta folyó eljárás megszüntetését.

Deficiteljárás: Matolcsyék "szívesen fogadják" az EB "felvetéseit" - hvg.hu

A tanár odalép a fiadhoz, elkéri az ellenőrzőjét. A gyerek nem érti, aznap nem írtak dolgozatot, nem felelt, minden nyugodt volt és csendes, de nem is aggódik, nincs miért. Szeptemberben gyengébben ment a matek, beszedett egy egyest és egy kettest, de aztán elgondolkodott, több időt szánt rá, több gyakorlás került a napirendbe, ezért már régóta csak hármasokat hozott haza, sőt négyese is lett már a család legynagyobb örömére. Szóval nem aggódik. A tanár fogja a tollát, ír valamit, majd visszaadja az ellenőrzőt. A fiad kíváncsian nézi, és megdöbbenve veszi észre, hogy egy egyes lett beírva. "Ezt, most miért, tanár úr, de hát nem volt semmi, meg különben is, javítottam..." "Előre kapod, úgyis csak ennyit fogsz teljesíteni, úgy gondolom, a következő hónapokban."
Mit gondolnál a tanárról? Hát tanár az ilyen, valós teljesítményről nem hallott?! A vélekedéssel szemben ott vannak a számok. Miért kell hát a pofon? Előre, megelőlegezve? Igazságtalan és abszurd.

A szóvivő esete a másnapos brókerosztaggal

"Az a lényeg, hogy (...) Magyarország stabil gazdasági alapokon áll, ki tudjuk védeni ezt a napokban tapasztalható pénzügyi támadást is" - mondta Selmeczi Gabriella. Hozzátette: "Látszik az is, hogy január 2-án még béke és nyugalom volt a piacokon és a tőzsdén, majd amikor visszajöttek a szilveszteri buliból a brókerek, akkor újra támadásba lendültek. Január 3-án már látszott a forinton, hogy újra támadás éri az országot".

Selmeczi Gabriella: A szilveszteri buli után ismét támadnak a brókerek - Origo.hu

"-Te, durva volt ez a céges szilveszter, soha többet nem iszom, komolyan - mondta az egyik bróker, a piros nyakkendős, halántékát morzsolgatva. Reggel volt még, fájt a fény, a koránkelés, de kellemes volt visszagondolni így is a koktélokra, az éjfél előtti visszaszámlálásra.
-Igen, egész nap aludtam. De a többiek is pihentek, Johnny bejött tegnap is a központba a jegyzeteiért meg a számológépéért, és csak takarítókkal találkozott! Ma viszont már munkánk is van! - mondta a másik bróker, az asztalszomszéd, zöld nyakkendőben. - Főnök leszólt mindannyiunknak, az egész osztálynak, hogy nincs mese, be kell dönteni Hondurast.
-Hungary-t, te! Haha! Bár ezeket a szláv országokat mindig keverem!
-Tényleg, na mindegy, kilenckor eligazítás, három gyorsreagálású brókerszázad laptopokkal, tőzsdekapcsolatokkal, bankos kontaktokkal, valami Eu-s leirat is van, aztán adj neki! - állt fel az asztal mellől a zöld nyakkendős, kicsit még ingatagon.
-Csak ne fájna ennyire a fejem! Ez van, ilyen a háború, szóval Hungary, várj felirom egy post-it cetlire..."

Oldalak