Rang nélküli kékvérűek

"Az, hogy az arisztokráciával elbántak a kommunisták, egy dolog, de amit nem nagyon tudunk megbocsátani, hogy a kommunizmus tönkretette a parasztságot" - emelte ki (Pallavicini Zita Andrássy leszármazott).

"Nem jó új arisztokratának lenni csak pénzzel, pénz nélkül kell annak lenni. Ezek az emberek a régi arisztokratákat nem veszik emberszámba, nem tekintik partnernek sem, nem szeretnek bennünket, és nem akarnak velünk együtt dolgozni valamiért, egy bizonyos olyan dologért, ami nekik sohasem lesz, de nekünk az ereinkben csordogál" -mondta a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke (Széchenyi Tímea).

Végül Bánffy Miklós kapott szót. "Kérjük az Úristent arra, hogy az utódainkat az elődeink szellemében való tevékenységre segítse."

Ez a kérdés: van-e jövője a magyar arisztokráciának? - origo.hu

A választás másik margójára

Egybehangzó sajtóértesülések szerint Lamperth Mónika lehet Budapest új főjegyzője. Bár Lamperth az utóbbi években eltűnt az országos politika élvonalából, a rendszerváltás után nagy politikai karriert futott be az MSZP-ben, különösen Gyurcsány Ferenc időszakában. (...) 2014-ig volt országgyűlési képviselő, utána a XV. kerület polgármesteri hivatalának jegyzőjeként dolgozott. Szerdán jelentette be a Facebookon, hogy ebbéli tevékénységével felhagy. A poszt végén sejtelmesen csak azzal indokolkta döntését, hogy új kihívások várják.

Lamperth Mónika lehet Budapest új főjegyzője - mandiner.hu

Még egy hét sem telt el a vászonajtós doboz-fülke elhagyásától, ahol magányában mindenki ide-oda ikszelgethetett, hogy aztán a szavazócédulákat összeolvasva eredményhirdetésre kerülhessen sor. A választási eredmények közzététele idején, miután sorra estek el a narancs bástyák, és lettek régi polgármesterek helyett újak, én bizony meginogtam, hogy vajon jól érzékelem-e kis életem helyszínét a somogyi dombok között. Agytekervényeimben a választás éjjelén felmerült  a kérdés: vajon nálunk a Polgármester Úr a polgármester úr? Igen. Nálunk ő maradt. Az az érzésem, ha amúgy változott volna a falu első emberének személye, akkor sem foglalkozott volna vele az egész ország, csak mi helyben. Nem úgy Budapest!

Folyt. köv.

Nem egy, hanem több sértett ember profiljából áll össze egy „ügyvéddé” az a karakter, amely országos botrányt generált Borkai Zsolt és barátja, Rákosfalvy Zoltán adriai szexpartijából – ez derült ki azokból a beszélgetésekből, amelyeket olyan emberekkel folytattunk, akik közelről ismerik a történetet és a két főszereplőt vagy azokat, akikkel üzleteltek. A felvételekhez „félbűnözői” körön keresztül juthattak hozzá ismeretlenek, miközben az érintettek már a botrány kirobbanása előtt ismerték a teljes anyagot. Talán nem ennyire drámaian alakult volna a történet vége, ha a Borkai mögött álló Rákosfalvy az évek során nem rúgja fel azt a status quót, amely hosszú évekig jellemezte az elsősorban jobboldalra húzó győri gazdasági elitet.

Jobbról semmisítik meg Borkait, de nem ő a fő célpont - index.hu

Aranyszájú Szent János szerzetesből lett papprédikátor a 4. század végén néha úgy fejezte be prédikációit, hogy innét folytatjuk. Lám-lám, bár akaratlanul, mégis most ilyen cipőbe kerültem én is. A múlt szombattól e szombatig jutva bizony a korábban megemlített színek vezetnek tovább minket.

In kokó veritas

Közpénzek megcsapolásáról, visszaosztásáról és az abból vásárolt külföldi luxusvillákról beszélgetnek fehér por adagolása közben a kispesti szocialisták a Hír TV Informátor című műsorához került felvételeken. A többórányi rögzített beszélgetéseken Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester emberei arról mesélnek, hogyan gazdagodtak meg közpénzek lenyúlásával. A felvételeken több MSZP-s mellett Lackner Csaba szocialista képviselő is hallható, aki azt vallja: ha valaki az önkormányzati politikában nem keres évi száz millió forintot, az hülye.

Karácsony jelöltjei egy drogpartin a lopásaikkal dicsekszenek - origo.hu

No, írjunk reposztot - gondoltam, és körülnéztem a neten valami közéleti hírért. Nem kellett megerőltetni magamat, hiszen önkormányzati választások ideje van, innét s onnét, mondhatjuk úgy is, hogy balról s jobbról árad a hír. A híráradatban pedig sokféle hírrel találkozhatunk: érdekes hír, megdöbbentő hír, mulatságos hír, okafogyott hír, meghökkentő hír, elgondolkodtató hír... Maradjunk is ennél: ELGONDOLKODTATÓ hír.

Dózsa contra Jézus

Lackfi: Az biztos, hogy lobbiharc van, volt és lesz, én meg úgy figyelem ezt az egész kultúrkampfot, mint valami Shakespeare-drámát. Persze nem jó, ha beszólnak, ha elküldenek, ha az egzisztenciát érinti a dolog, az még durvább. Ebből a szempontból szerencsés vagyok. Elvagyok a munkámból, nem is akarok belefolyni ebbe. Szeretem azt mondani, amit gondolok. Párt- és oldalfüggetlenül. Ha valaki azt mondja, na, most már igazán fel kellene lázadni…
– Akkor ön azt mondja, nem kellene.
Lackfi: Dehogy. Nagyon tisztelem azokat, akik, ha jogos a dühük, hajigálják az utcakövet, csak az én életem nem erről szól. Én nem Dózsa György unokája vagyok. Számomra az a mérvadó, hogy Jézus a legnagyobb király lehetett volna, puccsal secpec hatalomra kerülhetett volna. Ehhez képest gyógyítgat, imádkozik, prédikál, prófétál, jön-megy, és úgy gondolja, ez a dolga. Végül meg is hal értünk. Lehet úgy gondolni, hogy a politikai csatázáshoz képest ez életműnek kevés. Vannak, akik azt mondják, rosszabb helyzetben vagyunk, mint anno a zsidóság Egyiptomban. Szerintem itt még nem tartunk. Történnek jó dolgok és vannak hatalmi túlkapások is. 

A gonosz birodalma? Lackfi János és Lovasi András szelíd vitája a magyar közállapotokról - valaszonline.hu

Marad

A karácsony ellenáll, úgy tűnik. Nagyon régóta megy már egy szöveg, hogy keresztyénség utáni korban élünk, meg a keresztyénség eltűnőben van, egyre kevesebben járnak a templomba, különös módon a karácsony tartja magát. Pedig hogyha a keresztyénség utáni korban vagyunk, akkor tulajdonképpen nincs is szükség karácsonyra. (...) Az a különös, az emberek mégis ragaszkodnak hozzá, és egyáltalán nem zavarja őket, hogy a karácsony Jézus Krisztus születésének az ünnepe. A karácsony egy nagyon erős szimbolika a karácsonyfával, betlehemessel, fényekkel, tehát mégiscsak ott van, hogy ez egy keresztyén ünnep, nem más! (...) Ami megvolt gyerekkoromban, az megvan még most is. Ez nagy dolog, a mai világban, amikor évente dobhatom el a mobiltelefonomat, aztán újra tanulhatok mindent. (...) A karácsonyban van valami állandóság, szerintem ez az ünnepnek az egyik titka. Van valami állandóság ebben az állandó nagy változásban, amit már gyakorlatilag alig lehet követni....

Interjú Ft. Köntös Lászlóval, PápaTv felvétele - youtube.com

"A kő marad"

Egy kérdés: Mi történne akkor, ha (...) december 6-án (Bukarest elfoglalásának 102. évfordulóján) a dákoromán kontinuitás elméletének „jeles képviselőit” (Ion Budai-Deleanu, Petru Maior, Samuil Micu Klein, Gheorghe Sincai) ábrázoló köztéri szobroknál kifeszítenénk egy magyar zászlót?

Román zászló lobogott a Kékestetőn december elsején - 888.hu

Lassan egy hét telt el a vlachok nagy napja óta, s ha lenyelni még nem is tudtunk minden oláh "ünnepi" falatot, azért már nem annyira rágós. Persze száz évet ünnepelgető ovis államon egy ezer éves államiságot maga mögött tudó népnek nem is kell fennakadnia, csakhogy a románok öröme javarészt a mi megfosztottságunkról szól. Szól a Hargita magyar levegőjéről, Kolozsvár magyarok által lerakott csatornafedőiről, és hosszasan sorolhatnánk az eszményi és kézzel fogható magyar / székely múlt tételeit. Csakhogy a valóság száz éve más. A Hargita madarai értik a románt, és Kolozsváron alig értik a magyart...

Korai, kései vagy semmit érő

Az új évezredben eljutottunk arra a pontra, hogy a kisgyermekek napjai már szinte jobban, de legalább annyira szervezettek, mint a felnőtteké. Különösen rémisztő, hogy ez a jelenség az idő előrehaladtával egyre csak fokozódik, így az önálló játékra, pepecselésre vagy éppen semmittevésre nem marad szabad idő, pedig ezek a tevékenységek igen fontosak a gyerekek fejődésének szempontjából. (...) Heckman másik ezzel párhuzamos észrevétele, hogy a társadalmak túl sokat költenek a késői fejlesztésekre, amelynek már elenyésző a hozama, ahelyett hogy a korai készségfejlesztés segítségével csökkentenék a későbbi szociális költségeket.

Hiába a gyerek óvodai fejlesztése, ha valami sokkal fontosabb hiányzik - g7.hu

A Szexi Közgáz Blog megtérülő befektetés szempontjából foglalkozott a kisgyermekkorral. Mivel régi vesszőparipám ez a téma, felkeltette az érdeklődésemet. James J. Heckman, a Chicagói Egyetem Nobel-díjas professzora több megfigyelését és kutatási eredményét közzétette már e témában, és ő arra  következtetésre jutott, hogy az óvodások és iskolások fejlesztése gyengébb mutatókat produkál a 0-2 éves gyermekek fejlesztéséhez képest.

sírásÓÓÓ

A nemzetközi versenyre a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete által szervezett III. Sírásó versenyen elért első helyezéssel jutottak el. A kettő fős csapatoknak kettő óra állt rendelkezésére, hogy egy 80 cm széles, 2 méter hosszú és 160cm mély sírgödör kiássanak és mindössze negyed órájuk volt a hantolásra.

Második helyezést ért el a nemzetközi sírásó versenyen a fehérvári csapat - szekesfehervar.hu

A teológiának amolyan határterülete a sírásás. Egy olyan mezsgye, ahol együtt cselekszünk az ige szavával és néhány lapáttal. Komolyan, rendezetten, összehangoltan, méltóságteljesen. Csakhogy néha adódnak váratlan helyzetek és bakik, amikkel aztán meg lehet tölteni egy egész estét a balatonfüredi "hatlépcsősben" lelkésztovábbképzés idején. Annyi fura helyzetről hallottam: szél által szétlebbentett lapszoknya, szűkre ásott sírgödörbe beleszoruló koporsó, temetésen elhalálozó gyászoló, kóbor kutya felbukkanása a gyásztisztességet tévők között, "temetőkert csendjében" - imádkozza a lelkész, és közben megszólal a Family Frost dallama... 

"Gyorskapcsolási" verseny

Ritkán látható jelenet zajlott le az úszók világkupa-sorozatának szingapúri versenyén. A rövidpályás versenyen a 400 méteres női gyors versenyzői, köztük Kapás Boglárkával, 350-nél megálltak, miközben még két hossz hátra volt. A holland Femke Heemskerk hatalmas előnnyel csapott be, de akkor még csak 350 méternél tartott. Kapás a második helyen érkezett, és annyira megbízott a hollandban, hogy ő is megállt. Mire Heemsker észbe kapott, többen is lehagyták.
A versenyt így a német Reva Foos nyerte, Kapás viszont hatalmas hajrával visszajött a második helyre, a holland Heemskerk viszont a dobogóról is lemaradt.

KAPÁS BOGLÁRKÁÉK 350-NÉL MEGÁLLTAK A 400 GYORS DÖNTŐJÉBEN - origo.hu

Szakaszjegy számolás a metró vonalakon, szeletelt kenyér elégségének felmérése, határidős munka időre való befejezésének ütemezése, nyaralási költségek megsaccolása, esélylatolgatás, üzemanyag kijelzőre pillantás, meghívó kiosztásának ütemezése a rokonságban, burkolólap rendelés négyzetméterek alapján, hittanosoknak kifestő fénymásolás... megannyi dolog, amiben számolunk és saccolunk, mert nem akarunk tévedni. Hiszen a tévedés gyakran eredményez kellemetlenséget, felesleges kiadást, időzavart vagy éppen kudarcot. Márpedig ezeket szeretjük kizárni az életünkből.

Vér nélküli vérszerintiség

Öt-hat évet is várnak a szülők az örökbefogadható gyerekekre, miközben rengeteg gyerek ragad bent a gyermekvédelmi rendszerben. Ráadásul rengeteg előítélettel kell megküzdeniük az örökbefogadó pároknak. November 9-e az Örökbefogadás Világnapja.
Az SOS Gyermekfalvak több mint 500 örökbefogadó szülőt kérdezett meg arról, mennyire érzik elfogadónak a környezetet. A kép nem túl szívderítő. Minden második örökbefogadó szülő kapott már furcsa vagy negatív megjegyzéseket a környezetétől, a szülők negyede még a pedagógusoktól is kapott pejoratív megjegyzéseket e témában. A legkevésbé toleránsak egyébként a szomszédok (33 %), a rokonok (29 %), a barátok (28 %). Minden második családnál a megjegyzések a gyermek vélt származására vonatkoztak, de a vér szerinti szülők elítélése is majdnem ugyanilyen gyakori (43,3 %). Elég elszomorító adat, hogy a harmadik leggyakoribb és bántó megjegyzés az örökbefogadó anyák felé irányul, hogy miért nem szültek inkább.

Nem örökbefogadóknak való vidék: minden második szülőt megszól a környezete - hvg.hu

Holtjaink és holdjaink

Január 27-én lesz száz éve, hogy meghalt Ady Endre, az egyik legnagyobb magyar költő. Az évfordulóig naponta jelentkezünk egy Ady-verssel, művészek és más ismert emberek előadásában.

Napi vers - 24.hu

Múltba néző nap van: halottak napja. 

Ez az élők napja, akik emlékeznek az egykor élőkre.

Koszorús, virágos, temetőjárós nap.

Sír mellett megállók emlékeket sorjázhatnak:

Egyszerű életek hatalmas szeretetéről, vagy bonyolult lelkek szerethetőségéről.

Bugrisok meg nem érthetemsége, önzetlenek felülemelkedése.

Névtelenek megtisztelése, hírnevesek elfeledése...

Sok-sok dolog sűríttetik ebbe a napba az elmúlás mentén. Nekem Ady adja az idén az egyik eszenciát. Nem ősöm, de költőm. Virágot nem viszek, csak nap-nap után kattintok rá egyet a neten. Száz nap alatt jő egy-egy vers, hogy elvezessen halálának századik évfordulójához. Túl lépek azon, aki elmondja, vagy éppen csak felolvassa a napi verset, mert a lényeg a vers, ami élő és ható üzenet ma is.

Kukabú(l)vár

Tartózkodtak a Fidesz európai parlamenti képviselői az egyszer használatos műanyagok betiltásáról szóló javaslat végszavazásán az EP szerdai strasbourgi ülésén – hívta fel a figyelmet Mester Barnabás, a Radikális Európai Demokraták alapítója.

Betiltaná a Fidesz a műanyag zacskókat, de nem szavazta meg az erről szóló javaslatot - hvg.hu

Egy indonéz nagyváros ingyen buszjegyet ad azoknak, akik összegyűjtik és a kijelölt beváltó-helyekre szállítják a műanyag-hulladékukat. Ezzel akarják elérni, hogy 2020-ra a városban ne legyen újrahasznosítatlan műanyagszemét.

Ingyen buszjegy az összegyűjtött szemétért - hirtv.hu

A gyermekek imádják nézni a kukásautókat. Az iskolában az alsós gyermekek között gyakran előfordul, hogy a kukásautó zajára az ablakhoz sietnek, vagy nagyobb önfegyelmet gyakorolva zsiráfnyakat növesztenek, és úgy próbálnak kilátni az utcára, mert itt a lenyűgöző, csörgő-zörgő-börgő nagy autó, ami oly ritkán jön. Mivel hetente csak egyszer gyűjti össze a szemétet, és havonta csak egyszer a szelektívet, így a kukásautó adta élményre sokat kell várni, ha lemaradsz.

Ciki cigi

- Azt javaslom a kormányzatnak, hogy menjen végig azon az úton, amit eddig megkezdett, és egy újabb lépést tegyen meg. A nemdohányzó többség érdekében tovább szűkítjük a dohányzó kisebbség ön- és közveszélyes szenvedélyhez fűződő jogait. Miniszterelnöki biztosként kezdeményezni fogom, ha szükséges akár az alaptörvény módosításával, hogy mindazok, akik 2020-ban vagy azt követően születnek, azok már ne vásárolhassanak dohányterméket, még akkor sem, ha már elérték a 18. életévüket - jelentett be Lázár János.

Illegális lesz a dohányzás? - kapos.hu

Nos, megérkeztünk: korlátozni akarnak engem, a dohányost!!! Help Me!

Érdekes mezsgyén mozgok a dohányzás kérdésében. Orvosi vizsgálatkor a kérdésre, miszerint dohányzik-e, mindig elmondom, hogy havi egy dobozzal, s erre a válasz az, hogy akkor nem. Végül is a napi két dobozhoz képet mi már az átlag napi egy szál, ráadásul mindezt úgy, hogy akár egy hét is elmegy rágyújtás nélkül, amíg nem "keveredik" az ember valami dohányos társasághoz, vagy nem ül hosszú úton egyedül a kocsiban. Dohányzónak tartom magam, még ha ritkán gyújtok is rá. Érdekes, ha elfogy az utolsó szál a dobozból, akkor addig nem nyugszom, amíg nem veszek helyette, még ha sokáig ki sem bontom. Amolyan üres kamra elkerülés effektus ez :) Agyban dől el...

Szivárványos torta-csata

A brit legfelsőbb bíróság szerdai jogerős végzése szerint nem járt el diszkriminatív módon az az észak-írországi pékség, amely évekkel ezelőtt megtagadta egy torta elkészítését, mivel a megrendelő az azonos neműek házasságát támogató feliratot is rendelt a süteményhez. A potenciálisan precedensteremtő jellege miatt komoly érdeklődéssel várt legfőbb fellebbviteli határozat – amelyet az eljáró öttagú bírói tanács egyhangúlag hozott meg – kimondja, hogy az Ashers nevű családi vállalkozásként működő belfasti pékség mindenképpen visszautasította volna a megrendelés teljesítését, függetlenül a megrendelő szexuális irányultságától. A végzés szerint a pékségnek nem a megrendelő, Gareth Lee melegjogi aktivista „személyes jellemzői", hanem a tortán feltüntetni kívánt üzenet ellen voltak kifogásai. Ennek megfelelően a legfelsőbb bíróság arra az álláspontra jutott, hogy a megrendelőt nem érte diszkrimináció szexuális orientációja alapján.

Nem diszkriminatív a pékség, amely nem volt hajlandó tortáján a melegházasság támogatására - mandiner.hu

Tönkretett szentek

Svédország harmadik legnagyobb városában, Malmőben december 13-án rendezik meg a szokásos Szent Luca előtt tisztelgő körmenetet. Hagyományosan Szent Lucát, a fiatalon mártírhalált halt nőt egy szőke lány testesíti meg. A multikulturális Svédország igényeit szem előtt tartva idén azonban már nemre, korra és énekhangra való tekintet nélkül bárki jelentkezhet Szent Luca szerepére.

Svédországban nem kell többé nőnek lennie Szent Lucának - sonline.hu

Reformátusként nem sok közöm van szentté avatottakhoz és körmenetekhez, mégis megütötte a szememet a cikk címe. Nem kell többé nőnek lennie... - mintha a nőiség bántó megfosztottságot jelentett volna korábban. Ebből a jogfosztottságból emeli ki Luca alakját a malmői városháza úgy, hogy közben a kék szem hiányát hangoztatja okként. Pedig ezt megoldhatná egy színes kontaktlencsével is. De nem így oldja meg, mert nem ez az igazi ok és cél.

Mű-köd-ő

Vegetáriánusok által is fogyasztható “szalonnát” állítottak elő laboratóriumban az északkelet-ukrajnai Szumi megyeszékhely agráregyetemének diákjai – adta hírül a Szevodnya című ukrán napilap. Az ukránok nemzeti eledelének számító szalonna vegetáriánus változatának receptje meglepően egyszerű. A műszalonna növényi olajból és zselatinból áll.

Elkészült a világ első vegetáriánus szalonnája - 24.hu

Azt gondoljuk, hogy a világ, ahol élünk, az pótolhatatlan dolgokkal van tele, és közben egyre-másra sorakoznak a lecserélt és kicserélt dolgok körülöttünk. Ennek mai, biztosítékot kicsapó, legújabb fejleménye a vegetáriánus szalonna. Tyű! Ez aztán kihúzhatja magát a hentesnél! Vagy talán be sem engedik oda...

Az igény biztosan megvan rá, hiszen a vegetáriánusok és egyéb különc étkezési szokásokkal rendelkezők száma a posztmodern kori emberek között sokkal nagyobb, mint korábban. Az "egészséges életmód" felirattal pedig bármi eladható. Így hát a műszalonna nagy karrier elé nézhet. Főleg ott, ahol hús csak a bolti hűtőpultból kerül az asztalra.

Törékeny viszonyulás

Két történelmi jelentőségű dokumentumot fogadott el az Európai Protestáns Egyházak Közössége (GEKE) 8. nagygyűlése... (...) A nagygyűlés legfontosabb magyar vonatkozása az első világháború végének századik évfordulójára elkészített Békenyilatkozat – Friedenswort, amelyet Fazakas Sándor, a Debreceni Református Egyetem docense jegyzett a GEKE nevében. Történelmi jelentősége van a dokumentumnak, mivel először készült olyan, az első világháború végén szétzilált Európára vonatkozó békenyilatkozat, amely őszintén tárgyalja a háború következményeit, az úgynevezett győztesek és vesztesek helyzetét  és a kisebbségek jogainak kérdését, a menekültek és kitelepítések által gerjesztett migráció, a megbékélés és a demokrácia kultúrája, valamint a civil társadalom kérdéseit.

Szabadon, közösségben, elkötelezve - reformatus.hu

Ó, hát itt vagy, öreg barátom, Béke! Majd elfeledkeztem itt létedről, pedig érkezésed korábbi, mint az én felsírásom. Szobrod van számtalan, költők is megénekeltek, mégis sokszor viharos életünk tengere, mert Rólad elfeledkezve hiányzol belőlünk és közülünk. Játszi valóság vagy folyton változó világunkban. Ünnepelünk és hálát adunk-e érted? Néhol vagy mindenhol zúgnak ma este a harangok? Nyilatkozunk vagy bizonyságot teszünk a Rólad?

Sar-gen-ti-ni

Szerintem van okunk örülni a Sargentini-jelentésnek. De tényleg. Ezek mind egy kaptafára készülnek. Cohn-Bendit, Verhofstadt, Tavares, Sargentini. Mint ha mi magunk írnánk a propagandaközpontban a forgatókönyvét annak, hogy Soros György személyesen nevelgeti és gondozza ezeket a figurákat a terráriumában, és egy-két évente előhúz egyet. Amióta folyamatosan bukik az Orbán (legkésőbb 2011 óta, mert az IMF ezt nem fogja hagyni), azóta mindig ugyanazt a kört futják és ugyanúgy szaladnak neki a falnak.

Örüljünk a Sargentini-jelentésnek - flagmagazin.hu

Emberi jogokat kell védenünk és nem keresztény jogokat – jelentette ki (Manfred Weber) a német kereszténydemokrata politikus.

Ennyire durván még nem támadták Orbánt az Európai Parlamentben - 24.hu

Másnaposnak lenni nem könnyű terep. Hát még, ha jelentéselfogadás kapcsán merül fel. Jönnek az értelmezések, boncolgatások, és napvilágot látnak a következő lépések. Konfrontáció, vívódás, esetleg irányváltás... 

Az vagy, amit hátrahagysz

Öt évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy mi is megtudjuk: az SZDSZ gyakorlatilag nem törlesztette az állami kölcsönt, sőt nem is tervezte törleszteni. (Emellett közüzemi tartozásokat is felhalmozott, és nem fizetett a politikai hirdetésekért sem.) Össztartozása kamatostul az 500 milliót is meghaladta. 

Paraziták - magyaridok.hu

Jártam olyan parókián, ahol az elköltözött palástvesztett lelkész zsákszám hagyta hátra a szemetet és lomot, persze csak úgy ala nature a padlón... Hónapok óta volt ott. Ez azért elárul valamit a gyülekezeti képződményről is, amelyik elnézte és szagolta azt a hadiállapotot. Tényleg kettőn áll a vásár: azon, aki megteszi, és azon, akivel megteszik. A pártok is sok mindent megengednek maguknak. Vagy inkább mi engedünk meg nekik sok mindent? Ők vannak általunk, vagy mi vagyunk általuk? Szavaztunk, s lettek ilyenek-olyanok, vagy voltak ilyenek-olyanok, ezért szavaztunk? Tojás és tyúk... A lényeg, hogy az adósság megmaradt. El kellene takarítani!

De úgysem fogják! - mondják a legtöbben. Nyomoznak, jegyzőkönyveznek, iktatnak, felterjesztenek, átnéznek, döntést hoznak, ítéletet szülnek, határidőt módosítanak, és szépen kihalnak a papíron már nincstelen, bár a rendszerváltáskor fitten ugráló honatyák...

Oldalak