Egy sas és egy teknős

Attól függően, hogy honnan nézzük, Frane Selak a horvát zenetanár a világ egyik legszerencsétlenebb embere. Vagy épp a legszerencsésebb. 1962 óta ugyanis legalább hatszor cselezte ki a halált. Az első alkalommal akkor, amikor kisiklott a vonat, amin Szarajevóból Dubrovnikba utazott, egyenesen bele egy jeges folyóba. Egy évvel később egy kisrepülőből zuhant ki a kinyílt ajtón keresztül és egy szénabálán landolt, míg a gép a földbe csapódott, 19 embert ölve meg. És ez csak a kezdet volt.

Megdöbbentő véletlenek hir24

1966-ban folyóba csúszott a busz, amin utazott, de sikerült partra úsznia. Négy évvel később kigyulladt az autója, és még azelőtt sikerült kimenekülnie, hogy felrobbant. 1973-ban egy újabb autótüzet élt túl, 1995-ben pedig egy autóbusz gázolta el, de megúszta könnyebb sérülésekkel. 1996-ban pedig egy helyi szerpentinen lökte autóját szakadékba egy teherautó, de a járműből kiugorva megúszta az esetet. Hogy a történet kerek legyen, 2003-ban az akkor 72 éves Frane megvette élete első lottószelvényét, és bármilyen hihetetlen, megnyerte a főnyereményt.

Hozzáillő

A 28 éves Christi Smith eleinte nem akarta magához venni a Gator névre hallgató kutyát, akit a minneapolisi gyepmesteri telepről mentett ki egy kutyavédő szervezet, nem sokkal azelőtt, hogy elaltatták volna. A kisgyerekes anyuka attól tartott, a nagy mozgásigényű kutya túlságosan is energikus lesz nekik, de végül vállalta, hogy ideiglenes befogadóként magához veszi, amíg gazdát találnak neki.

Annak köszönhetik életüket, hogy menhelyi kutyát fogadtak örökbe hir24

Smith a helyi sajtónak elmondta: fiát szokás szerint éjszaka ágyba tette, majd a gyerek éjfél után felébredt és inni kért. Kissé furcsán viselkedett, de azt betudta a fárasztó napnak, és visszafektette. Húsz perccel később a TatorTotnak átnevezett eb berohant hozzá, és ugatva elkezdett futkározni az anyuka és gyereke szobája között. „Végül ránéztem a fiamra. Alig lélegzett” – mesélte Smith. A gyerek ágyába felugró kutya közben a fia arcát nyalogatta, ugatott neki és mancsaival bökdöste, amire „minden normális gyerek felébredt volna”.

Az ördög már csak egy cappuccinót kér

Meglehetősen keményen fogalmaz bevándorlás-ügyben Dirk Schümer, a német Die Welt munkatársa. Tényleg polgárháborúhoz vezet az illegális és ellenőrizetlen bevándorlás? Úgy tűnik, a mai napnak (is) a bevándorlás az egyik fő témája. A tekintélyes német napilap, a Die Welt vitarovatában a lap európai ügyekkel foglalkozó tudósítója Dirk Schümer keményen, a megértő-befogadó európai fősodorral szemben fogalmazza meg állításait.    

Utcai harcokra készüljünk? valasz

"A végkövetkeztetés vészjósló: ha Európa nem kontrollálja az illegális bevándorlást, akkor az egész kontinens úgy járhat, mint a „leselejtezett” görög főváros, Athén, ahol a rendőrök szeme láttára vívják éjszakai harcaikat a fasiszta bandák az afrikai drogkereskedőkkel és az arab hajléktalanokkal." 

Pisilő tölcsér

Te kipróbálnád a pisilő tölcsért?
Jajj, ne! Nagyon bizarr!
Állva, mint a fiúk? Még szép, hogy kipróbálnám!

Bizarr találmány: vajon imádni fogják a magyar nők? index

"PISILŐ TÖLCSÉR"

Elég

Abdul Salam most 18 éves. Napjait azzal tölti, hogy a ghánai Agbogbloshie szeméttelepén talált, a világ minden tájáról odahordott elektronikai hulladékokból égetéssel próbálja kinyerni az értékes nyersanyagokat.  A mérgező anyagok miatt napokig tartó fejfájásai vannak, izzad és remeg. Abdul egyike azoknak a gyermekmunkásoknak, akik éhbérért küzdenek a túlélésért a gyilkos szemétben.

Gyerekek halnak meg azért, mert minden évben új mobilt kapsz anyucitól hello90.blog.hu

"A guberálók nagy része 7 és 25 év közötti fiú, akik az éhínség és a háborúk elöl menekültek el hazájukból, hogy Agbogbloshie szemetében találják meg szerencséjüket. ... Rahman Dauda 12 éves. Ha tehetné, ő is iskolába járna ahelyett, hogy egész nap a mérgező szemétben turkál. Bár azt mondja, a munka átmeneti, már 3 éve csinálja. Ha tovább folytatja, valószínűleg ő is belekerül majd abba a körbe, amiből csak a halál kiút. Az itt dolgozó fiataloknak ez rák vagy egyéb megbetegedések miatt már a 20-as éveikben bekövetkezik... A napi átlagkereset 2 és fél dollár."

Pozitív fal

37 pozitív jelentéstartalmú szót festettek az I. kerületi Hegyalja út – Mészáros utca találkozásánál látható téglakerítésre. A csaknem egy évtizede elhanyagolt, mintegy 170 m2 felületű falakat a Színes Város Csoport művészei és a Poli-Farbe festékgyár önkéntesei varázsolták újjá... A felületre most viszont másfél hét alatt új vakolat került, amelyre egyedi formákat és olyan pozitív jelentésű szavakat festettek, mint mosoly, öröm, siker, egészség, harmónia, szeretet.

Fotók: Újabb elhanyagolt fal újult meg, most Budán hvg

A Színes Város Csoportot Megyeri András 2008-ban azzal a céllal alapította, hogy minél több kortárs, társadalmi kérdésekre reflektáló műalkotás szülessen Magyarország közterületein. A csoport az elmúlt években közel 40 falfelületet szépített meg, vagy újított fel országszerte.

Jelent még valamit a "tisztesség"?

Mi nem akarunk feljebb jutni! Mi csak tisztességes bért akarunk a munkánkért! Mi nem akarunk vezetők lenni, én nem akarok a MESZK-ben ücsörögni,és papírokat tologatni, és alkukat kötni. Mi felkelünk hajnal 3-kor, 4-kor, és meg se állunk másnapig. Mi dolgozni akarunk, tisztességes fizetésért. ...Többször mondtam nektek,ne féljetek, mert pótolhatatlanok vagytok!!! Nincs aki helyettetek bekösse az infúziót, nincs, aki helyettetek tisztába tegye és megfordítsa a beteget, nincs aki bemenjen Szenteste és ünnepekkor, nincs helyettetek senki! 

Feketében tiltakoznak az ápolónők szeretlekmagyarorszag

Húzódjon le vagy ne?

A képpel és a kísérő levéllel a kerékpáros, Füle Sándor saját magát tette az autósok céltáblájává. A levélben azt írta, azért foglalta el biciklijével szabálytalanul a sávot, hogy lassításra kényszerítse az autókat. Előtte három autós előzte meg a kislányát életveszélyesen, a szembe jövő forgalom miatt sávon belül, 30 centis oldaltávolsággal. 

Az élet nagy dilemmái közül egy: húzódjon le a bringás, vagy ne? index.hu

Füle szerint ez a fajta előzés nemcsak veszélyes, de szabálysértés is. „Biztos nem akarsz te se gyilkos lenni, de talán nem tudod, hogy miért lenne szabálytalan a sávon belüli előzés. A KRESZ azt mondja, az előzést csak akkor szabad elkezdeni, ha azt a megelőzni kívánt jármű vezetőjének zavarása nélkül be tudod fejezni. Mi a zavarás? Ha a másik jármű vezetőjét megijeszted, figyelmét nagy mértékben elvonod."

De miért kell a vallásszabadság ellen tiltakozni?

Mióta bevezették az egyesült államokbeli Indianában a legújabb, vallásszabadságot garantáló törvényt (Religious Freedom Restoration Act, a továbbiakban RFRA), egymást érik a tiltakozások a törvény kidolgozatlansága miatt, miközben egyesek nekiálltak kihasználni a törvény hátulütőit.

Isten hozta a marihuána egyházában! index.hu

"Sportszövetségek és óriásvállalatok (többek közt az Apple is) elítélték az új törvényt, egyes cégek pedig szüneteltetik az Indiana állambeli tevékenységüket, amíg nem lesz világos számukra, hogy pontosan mit is jelent a törvény a munkavállalóikra nézve. Merthogy nemcsak a dolgozóikat érő melegellenes megnyilvánulásoktól tartanak, hanem például a vallási alapon betépett dolgozóktól is. ... Pence kormányzó a pénteki napon írta alá a törvényt, és a Vice cikke szerint ugyanezen a napon már be is jegyezték a First Church of Cannabist, ami lehetővé teszi, hogy az egyház tagjai marihuánát szívjanak a hitük alapján."

Nagycsütörtök előtt csókkal vagy csók nélkül

Érdemes hozni: énekeskönyvet, tollat és jegyzetlapot. ... A nap folyamán korlátozott példányszámban kapható lesz Füller Tímea Tócsatükörben c. novellás kötete, melyet szívesen dedikál is. ... A konferencia perselypénze a rédei ref. templom felújítását szolgálja.

   http://refdunantul.hu/hir/mutat/15758/

Egy honlap három, teljesen különböző, de a végtelenben mégis egy pontban összeérő párhuzamosokról olvasunk. Ülünk a Rédei templom karzatán az orgona mellett a leázott és beszakadó plafon alatt és jegyzetlapokon rögzíteni próbáljuk mindazt az élményt, amelyet Isten Lelke elénk suhintott olyan ajándéknak, ami után rohanni kell ha meg akarod fogni. De írni és rohanni egyszerre nem lehet. Végül a jegyzetfüzetnek ott lett értelme a beszakadó plafon alatt, hogy fel tudtuk írni Füller Tímea e-mail címét, hogy beszerezzük a könyvet, amelyből felolvasott. Így találkoznak a párhuzamosok.

Szomorú vasárnap

„Isten is megpihent a hetedik napon, pihenjetek ti is” – ezt a feliratot helyezte ki valaki a szentgotthárdi katolikus templom ajtajára. A kaput purhabbal is összefújták, hogy ne lehessen kinyitni. 

Megrongálták a templomkaput, hogy tiltakozzanak a vasárnapi zárva tartás miatt  hir24

Kedves Mosolygós Lány! Minket se kérdeztek meg. Egyébként annyi közünk van keresztyéneknek a vasárnapi üzletbezárásokhoz, mint a horgászoknak az árvízhez.

Landart

Kánya Tamás biciklijét letámasztja és lelkesen mesél... A tavalyi nagyobb volt, de azt már elvitte a víz. Elsőre én nem tudtam, hogy mit csinálok, csak úgy építgettem. Egy hónap múlva mondta egy lány, hogy imádja ezt a 'landart'-ot. Akkor hallottam erről először, így tudtam meg, hogy ez egy létező művészet.

Világhírűvé tette a Római-partot Tamás  hir24

„Imádok egyedül építeni a Duna-parton. Nekem eszembe nem jutna csoporttal menni kirándulni például. Az erdőben is egyedül szeretek sétálni, fotózni. Magányos vagyok, más ettől megőrülne, de én ezt szeretem.”

Lol keresztény alkohol

A fiatalok nyugodtan igyanak alkoholt, mert most megmutathatják, hogy nem az alkohol miatt fogják jól érezni magukat. Megjegyzem, nyáron még az volt a Crossound egyik fő identifikációs eleme, hogy ez az egyetlen ifjúsági fesztivál Magyarországon, ahol nem lehet alkoholt kapni. Fél évvel később meg már oké a szesz? A fiatalok figyelmét pedig minden második felkonferálásban felhívták arra, hogy igyanak nyugodtan, meg hogy "aki nem kapta még meg a pultnál az italát, az most menjen".

A keresztény partikultúra tündöklése és bukása  index

"Szó volt arról is, hogy meg akarják mutatni a világnak, hogy a vallás is lehet szexi, "ez az Isten-dolog pedig nem teher, és nem is valami kocka dolog". Szerencsére nem tolták túl a buliideológiát, mindenki megegyezett abban, hogy "Jézus felszabadít minket, hogy ez egy gyülekezeti imádságon történik, vagy egy technopartin, mindegy"."

"Csak akkor mégis mitől keresztény ez a partikultúra? Mert láthatóan csont ugyanolyan, mint a nem keresztény, bizonyos körökben dekadensnek tartott sztenderd magyar bulikultúra az iszunk-hányunk-belefekszünk szentháromság söröskupája alatt."

"Az egésznek semmi köze a kereszténységhez, a csomagolás viszont csodálatos. Fiatalos, trendi, a zenekarvezér pólóján díszelgő kereszt mögül azért kikacsintgat a lóláb. Az, hogy koncert közben beordítják párszor, hogy Jézus, meg még énekelnek is pár sort róla a Swedish House Maffia Skrillex remixe, és a Nicky Romero-David Guatta-tengely lakodalmas csapatása közben ugyanolyan távol van a kereszténységtől, mint a Balaton Sound."

A mi Shaununk Gombóc Artúr

A héten kerül a mozikba a Shaun, a bárány című animációs film. Ennek apropóján az angolok óriásbárányokkal próbálnak kedvet csinálni a belföldi utazásokhoz.

Shaun, a bárány utazásra csábít travelo

Utazni jó. Gyalogolni jó. Főleg, ha nem is kell messze menni valami jó helyért, élményért.

Что это?

Tálas Péter elmondta: sajtóértesülések szerint a budapesti látogatást Vlagyimir Putyin kezdeményezte. "Természetesen visszautasíthattuk volna, de azt gondolom, hogy Magyarország vagy a magyar vezetés nincs abban a helyzetben jelenleg, hogy ilyen nyíltan visszautasítsa. Ráadásul valószínűleg azt gondolja a magyar vezetés, hogy amennyiben viszont fogadunk, akkor bizonyos üzleteket, bizonyos érdekeinket akceptálni kell".

  Moszkvának fontos a budapesti látogatás inforadio.hu

"Vlagyimir Putyin budapesti látogatása Oroszország felé is üzenet: azt üzeni, hogy Moszkva nem olyan elszigetelt - véli a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karának dékánja."

CF Mi inkább a jót keressük

„Nem vetíthetem ki a félelmeimet a gyerekre. Ha betegként nevelem, beteg lesz. Pedig nem ez a legfontosabb az életében – magyarázza Bianka anyukája. – Szoktam néha éjszakánként nézegetni, amikor alszik, és mindig megállapítom, hogy milyen csodás, tökéletes gyerek. Aztán mindig felsóhajtok, csak ne lenne CF-es. De mindig ki is javítom magam; ő ezzel együtt teljes. Ha nem így születik, nem ilyen lenne ő sem, és mi sem. Megváltoztatott minket az ő érkezése, de nem lett rosszabb az életünk. Nem rágódunk azon, miért pont mi, miért pont ő. Inkább annak örülünk, hogy itt van velünk, és annak, hogy minél rosszabb helyzetbe kerülünk, annál több a barátunk. Sokan segítenek, támogatnak, rengeteg csodálatos embert ismertünk meg a CF által.”

  Anya, az én kistestvérem tényleg meg fog halni?  nlcafe.hu/egeszseg

„Soha nem tartottam burokban csak azért, mert CF-es. Sok olyan anyukát ismerek, akik teljesen bezárkóznak, és rettegnek a fertőzésektől. Én igyekszem semmiből nem kizárni a lányom. Az látom, hogy aggodalom, a félelem gúzsba köti az embert, mi inkább a jót keressük ezért mindenben.”

A tatai platán

Az Európai Év Fája célja, hogy megmutassa a fák kulturális és természeti értékét, melyeket becsülnünk és óvnunk kell. Más versenyektől eltérően az Európai Év Fája versenyben nem a fák szépsége, mérete vagy kora fontos, hanem a történetük és kapcsolatuk az emberekkel. A versenybe ugyanis olyan fákat keresünk, melyek fontosak a körülöttük élő közösségeknek. 

A 2015-ös Európai Év Fája verseny szavazása február 1-én indul www.treeoftheyear.org

Tavaly több mint hétezer szavazattal az Év Fája lett a tatai Öreg-tó partján álló platánfa. Idén esélyes ez Európai Év Fája címre, február elsejétől ti is szavazhattok rá! A tatai platán lehet Európa legszebb fája szeretlekmagyarorszag.hu

Az év legmenőbb templomai, mecsetei és zsinagógái

The Coolest Churches, Mosques, And Synagogues of the Year

The Coolest Churches, Mosques, And Synagogues of the Year  gizmodo.com

Miért nyűgöznek le? Nehéz megmondani. Nézegetem a képeket és keresem a szavakat. A hívó szavakat. Átlátható. Egyértelmű. Nem zsúfolt. Tiszta. Lényegretörő.

Belekötött a gipszbe a holland művésznő

Egy félresikerült művészeti installációhoz riasztották a tűzoltókat Hollandiában, miután egy nő belekötött a rá öntött gipszbe, és majdnem megfulladt.

Belekötött a gipszbe a holland művésznő    index

"A bemutató lényege az volt, hogy egy nő bemászik egy dobozba, amiből kivezettek egy szívószálat. Egymás után rétegesen gipszet öntöttek a bedobozolt művésznőre. Egy darabig még minden a tervezett forgatókönyv szerint haladt, de miután a gipsz elkezdett megkötni, a hely egyre kisebb lett, és a nő majdnem megfulladt. Végül a tűzoltók szabadították ki a naiv művészt, majd kórházba szállították."

Je suis fostos bugybóka

Különösen az alacsonyabban levő, a szőrmés ragadozóknak jobban kitett természetes és mesterséges fészkelőhelyeken kap szerepet a nagyobb fiókák védekező viselkedése, amik híg, bűzös ürüléküket fröcskölik a betolakodó felé. Innen ered egyik sokatmondó népi neve – a fostos bugybóka is.

2015 év madara – a búbosbanka www.mme.hu

Fostos bugybóka fiókák beszélgetnek. Egyik fején és a farán még a tojáshéj.
- Hello! Van itt valaki?

Oldalak