A kormány tizenkét kérdést tesz fel a bevándorláshoz, megélhetési bevándorláshoz, illetve részben a terrorizmushoz kapcsolódó konzultációban, amelyre július 1-jéig várják minden tizennyolcadik életévét betöltött állampolgár válaszát.

Nemzeti konzultáció: tizenkét kérdés a bevándorlásról - mno.hu

A politikailag korrektnek mondott beszédek a valós problémák elfedésére alkalmasak - mondta Pósán László, aki azt kérdezte, örülne-e bárki annak, ha az iskolából hazatérő gyermekét a buszon körbeállja hat fekete-afrikai fenyegető mozdulatokkal, hanghordozással.

Buszon fenyegető feketékkel érvel a fidesz a bevándorlás ellen - vs.hu

Tényleg jó lenne beszélni a témáról, komoly kérdés, amivel foglalkozni kell. De nem így.

Tényleg jó lenne, a megfelelő szakértelemmel, komolysággal, lényeglátással, ésszel, bölcsen - az állampolgárt is segítve. De a megélhetési kommunikációs tanácsadók nem így gondolták és beleforgatták ezt is a bulvárközélet ventillátorába. Jön tizenkét kérdés, amiből több nem felemel, hanem leránt a sárba, még jobban, megerősíti a kocsmaasztal hőbörgéseit. Úgyhogy válaszolok, itt és most, úgy mint valamikori olasz megélhetési bevándorlók leszármazottja, a magyar nemzet része, keresztény vallású állampolgár.

A kérdések a kormany.hu oldalon találhatók meg.

1. Sokféle véleményt lehet hallani az erősödő terrorcselekményekkel kapcsolatban. Ön mennyire tartja fontosnak a terrorizmus térnyerését (a franciaországi vérengzés, az ISIS riasztó cselekményei) a saját élete szempontjából?
A terrorizmus minden formája elborzaszt, tenni kell ellene, a megfelelő eszközökkel, titkosszolgálati, rendőri, ha kell katonai módszerekkel, a többi európai országgal összefogva. Az ISIS ellen erősíteni kell az összefogást, az a pusztítás, amit okoz a barbarizmusuk, döbbenetes, ráadásul előlük menekülnek tömegek ide Európába (amit megértek). A nyugat nem hagyhatja cserben azokat, akik az ISIS alatt szenvednek, legyenek bármilyen vallásúak, mi csak tudjuk, milyen ez, diktatúrákkal a hátunk mögött, közülünk is hányan menekültek el a múlt századokban!

2. Ön szerint az elkövetkező években lehet-e terrorcselekmény célpontja Magyarország?
Lehet, ahogy bármelyik ország. Bár ez a bevándorlás nélkül is fennáll, hisz terrorista érkezhet legálisan, Európai Únión belülről is. De bízom abban, hogy azok az emberek, akiknek a munkájuk megelőzni az ilyen eseményeket, nyugodtan, pillanatnyi politikai érdekektől függetlenül, stabil anyagi és szakmai körülmények között dolgoznak.

3. Vannak, akik szerint a Brüsszel által rosszul kezelt bevándorlás összefüggésben van a terrorizmus térnyerésével. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel?
Szerintem kevés ember van ma az országban, akinek megfelelő tudása és rálátása van erre kompetens választ adni. Kíváncsi lennék az ő válaszukra, mivel komolyabb ez a téma, mint hogy reflexből vélekedéseket fogalmazzunk meg.

4. Tudta-e Ön, hogy a megélhetési bevándorlók törvénytelenül lépik át a magyar határt és az elmúlt időszakban húszszorosára nőt a bevándorlók száma Magyarországon?
Visszakérdezek: a 'megélhetési bevándorló' az mit jelent? Újkeletű, konstruált fogalom, gondolom a 'megélhetési bűnözés' farvizén hozták be. Hangulatkeltésre kiváló, de a migránsokat inkább hívnám élhetési bevándorlóknak, mivel általában nem életszínvonalemelkedés a cél (pl. Budmil helyett Gucci táska), hanem az emberhez méltó élet. Jelezném, hogy a kérdés elején 'megélhetési bevándorló', a végén 'bevándorló' található, ami hibás, hisz az első értelem szerint a második egy kisebb halmaza. Javítsák, kérem, különben kénytelen vagyok azt hinni, hogy meg akarnak vezetni a sejtetett egyenlőségjellel.

5. Sokféle véleményt hallani a bevándorlás kérdésével kapcsolatban. Vannak, akik szerint a megélhetési bevándorlók veszélyeztetik a magyar emberek munkahelyeit és megélhetését! Ön egyetért ezekkel a véleményekkel?
Nem. Sokféle - egyébként ki nem fejtett - véleményre nem tudok egyféle választ adni.

6. Vannak, akik szerint Brüsszel politikája a bevándorlás és a terrorizmus kérdésében megbukott és ezért új megközelítésre van szükség ezekben a kérdésekben. Ön egyetért ezekkel a véleményekkel?
Lásd harmadik kérdésre adott válaszom.

7. Támogatná-e Ön a magyar kormányt, hogy Brüsszel megengedő politikájával szemben szigorúbb bevándorlási szabályozást vezessen be?
Igen. Szigorúbb, de igazságos szabályozást, ahol megmutathatjuk, mi mások vagyunk, mint azok az országok, ahonnan hozzánk menekülnek, azaz nem általánosítunk, megfelelő szakértelemmel nyúlunk a kérdéshez és annak, akinek valós segítségre van szüksége, segítünk, bőrszíntől, nemzetiségtől, vallástól függetlenül. Aki pedig terrorista vagy bűnöző, legyen kiemelve, de csak ő.

8. Támogatná-e Ön a magyar kormányt, hogy szigorúbb szabályokat vezessen be, ami alapján őrizetbe vehetők a magyar határt törvénytelenül átlépő bevándorlók?
Lásd harmadik kérdésemre adott válaszom.

9. Egyetért-e Ön azzal a véleménnyel, hogy a magyar határt törvénytelenül átlépő bevándorlókat a lehető legrövidebb időn belül vissza kell fordítani a saját hazájukba?
Lásd harmadik kérdésemre adott válaszom.

10. Egyetért-e Ön azzal, hogy a megélhetési bevándorlók, amíg Magyarországon tartózkodnak, saját maguk biztosítsák az ellátási költségeiket.
Ha valaki elmagyarázza, mit takar a furcsa fogalma a 'megélhetési bevándorlásnak', akkor szívesen válaszolok. Természetesen a menedéket kérők, bevándorlók számára munka biztosítása hasznos és jogos. Már, ha nem gyógykezelésre szorulnak amiatt, hogy hetek óta nem ettek rendesen, vagy betegek. Esetleg ha gyerekek, akkor nem kellene, az azokban az országokban szokás, ahonnan idejönnek (lásd sportcipőink gyártása).

11. Egyetért-e Ön azzal, hogy a bevándorlás elleni küzdelem legjobb eszköze, ha az Európai Unió tagországai segítik azon országok fejlesztését, ahonnan a bevándorlók érkeznek?
Támogatom, hosszú távon ez a legjobb lehetőség.

12. Egyetért-e Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség?
Maradjunk annyiban, hogy ezt a kérdést nem vettem észre, annyira felháborító. Olyan, mintha azt a kérdést tennénk fel, hogy mondjuk egyetértek-e azzal, hogy a stadionok építése helyett a gyermekkórházak támogatására van szükség. Ja nem, nem olyan, mivel itt hús-vér emberekről van szó. Szóval inkább nem vettem észre.
..........

Megjegyzés 1: Örülök, hogy a magyar kormány foglalkozik a kérdéssel és támogatom, ha ezt megfelelő módon teszi. Azaz ne így, ne ellenségképet gyártsunk, emelkedjünk felül a zsigeri félelmeken, hiszem, hogy megvannak azok, akiknél ott az akarat, a szaktudás, a jószándék, na nekik kellene megírni a kérdéseket.
Megjegyzés 2: Pósán László képviselő úrnak üzenem, hogy az sem tetszene, ha a hazatérő gyermekemet a buszon hat fehér (sic!) magyar állampolgár fenyegetné.
Megjegyzés 3: Keresztyén emberként végig ott dobogott a fülemben Jézus szava: "jövevény voltam és befogadtatok" (vö. Máté 25,31-46). Az a Jézus mondta ezt, aki a kérdéseket író kommunikációs guruk sugalmai alapján életének egy szakaszában családjával együtt megélhetési bevándorló volt Egyiptomban. Ahogy például Ábrahám Kánaánban, József családja Gósen földjén, Naomi és családja Moáb mezején, Ruth Betlehemben. Csak mondom.
Megjegyzés 4: Ő is egy bevándorló, nézzük csak meg:

 

 

Hozzászólások