dr. Mojzes Ákos, a Széchenyi-egyetem oktatója egy komáromi futóversenyen esett össze. A komáromi dr. Mojzes Ákos teljes életet élt. Két kislány édesapjaként, a győri Széchenyi-egyetem logisztikai és szállítmányozási tanszékének oktatójaként, sportolóként, úszóoktatóként, vízi túrázóként, a Duna szerelmeseként. A családapa rendszeresen futott, így senki nem gondolta, hogy baja eshet az április 22-i, 44. Komárom–Komárno 10 kilométeres utcai futóversenyen. 

Gyászol a győri Széchenyi István Egyetem - Meghalt dr. Mojzes Ákos kisalfold

A 39 éves egyetemi adjunktus azonban nem ért be a célba – 300 méterrel a befutó előtt összeesett. Éppen egy rendőrautó mellett, így a mentők egy percen belül mellette termettek. Mivel a híd szlovák oldalán történt a baj, a szomszéd ország kórházába szállították. A kómába esett férfi végül múlt szombaton hunyt el. ... Dr. Mojzes Ákos rendszeresen vízi túrázott a Dunán, évtizeden át tanított gyermekeket úszni, sportos életet élt.


Ilyen hírek naponként érkeznek. Valamilyen lokálisan ismert ember elköltözött az örök vadászmezőkre, jelen esetben a nagy vizekre. Át szoktunk siklani ezen események felett, mert nem érint, nincs közünk hozzá. 

Ákos bácsit, Ákos bát látásból ha ismertem. Nem tudom mi volt a kedvenc színe, verse, színdarabja. De azt tudom, hogy gyerekeim nála tanultak úszni. Azt, hogy kellő vízbiztonságot szereztek és utána kajakozhattak ez is részben neki köszönhető. Megszámlálhatatlan gyerek került ki a kezei közül viszonylag jó vízbiztonsággal. 

Akkor mesélhetnének a vízi túrázók, az egyetemi dolgozók, hallgatók és a sporttársak. Persze mesélhetne a család. Ezen e környéken sokaknak mond valamit a név. 

Nyilván Nyíregyháza, Kaposvár, Debrecen, Pécs, Békéscsaba, Gyula, Szeged, Eger, Miskolc, Budapest, Szombathely környékén nem mond semmit ez a név. De ott is vannak Ákos bácsik.  Mindenhol vannak. Az életünk mégis az ilyen emberek miatt lesz színesebb és gazdagabb, élhetőbb. 

Komáromban van világhírre is szert tevő ember, Szőnyi Ferenc nagyon ultratriatlonista futó, Himalája versenygyőztes. Az ő nevét ismerik országosan. Ő az évei számában akkor kezdett el komolyabban sportolni, kis csúsztatással, amikor Ákos befejezte az életét. 

Azt kell mondanunk köszönjük Ákos! Köszönjük Ákosok! Köszönjük amit tesztek a fiatalokért, a közért!

Köszönjük a családnak, hogy ennyit átengedtek belőle nekünk! Bízzunk benne, hogy Isten őrzi.