Sokan úgy vannak vele, hogy hülyeség az egész téligumi-mizéria. Nem kell az, felesleges pénzkidobás, és amúgy sincs igazi tél. Nekik van igazuk?

  10 indok, amiért hülyeség a téli gumi   vezess.hu

Tíz indok. A szegény karosszériás munkához juttatása. Gyenge autóval is könnyebben lehet keresztbe állítani az autót nyári gumival a jeges úton. Ha szeretsz elől autózni, és magad mögött tudni a többieket. Szerveidet felajánlottad karitatív céllal. Ha ki akarod rúgatni magad a munkahelyedről, és a késések ezt sikeresen megoldják. Ha szereted az izgalmakat, ha pörög, ha forog a kocsi. Esetleg a hírekben szeretnél 15 percet. Egyedül csapathatsz és senki nem szól bele  a vezetésbe. Ha a család Ausztriába ( de van még pár ország, ahová nem lehet téli gumi nélkül bemenni) akar telelni, de te nem, nyári gumival simán visszafordítanak a határról. Ha szereted a retrót, 70-es évek divatja szerint téli gumi nélkül hajrá.


Persze a + 1indok. (persze több alindok is van)

Ez a mi indokunk lelki és testi haszonleső papoké, lelkipásztoroké, diakónusoké és egyáltalán az egyházi személyeké. 

A téli gumi nélküli közlekedés olyan közlekedési szituációkat eredményez, melyben megnő az egy főre és egy négyzetkilométerre számított imádságok száma. Mily nagy eredmény lenne, ha mindenki imádkozna. Ennek esélye tehát nő.

Mint az anekdota szerint: Mennyország kapujában ketten kopogtatnak. A pap meg a buszsofőr. A kapus a sofőrt beengedi, de a papot nem. A pap felháborodva számon kéri, hogy ez mégis hogy. Az a sofőr káromkodós volt, én meg azért csak templomos. A kapuőr azonban hajthatatlan. Persze, persze. De a míg te a templomban prédikáltál, mindenki aludt. Ez meg amíg vezetett mindenki imádkozott. 

Azután persze előfordul, hogy nem kenetes szavak, hanem veretes káromkodások hagyják el a különböző esetekben az emberek ajkát. Római katolikus, görög katolikus és ortodox kollégák epedve várják szent gyónásra az ajkukkal vétkezőket. A protestáns testvérek pedig közös bűnvallásra hívnak az istentiszteletre. Megnő a templomlátogatók száma, persze szigorúan csak a kötelező orvosi vizsgálat és vagy kórházi ellátás után. 

Sajnálatos esetben, mi pénzéhes papok, telhetetlen papzsákok dörzsöljük a tenyerünket egy jó kis temetési stólára. A nagy számok törvénye alapján bizonyosan kerülnek a temetőbe is. Ha meg még egyházi a temető, akkor dupla haszon. Karácsonyra veszek a gyereknek túrórudit a tavalyi fenyő alá. 

A végére hagytam, hogy ilyenkor sok a dolgunk. Mi is vezetünk. Megyünk egyik faluból a másikba, vagy városba. Ugye azért szeretünk havas időben vezetni, mert ilyenkor a mazsolák még a garázsban vannak, a vérprofik meg már az árokban. 

Vezessétek csak téli gumi nélküli autót, és csináljatok egyre több sületlenséget. Mindenkinek jobb lesz. Kiosztható lesz a Darwin díj és nézhetünk téli estéken forralt bort kortyolgatva igazi göcögős video felvételeket.