A társadalmunk egy perverz, zoofil és egyben önpusztító ideológia rabja. Pedig az emberi faj addig fog fennmaradni, amíg képes „leigázni a természetet.” 

 Balavány: Embergyűlölő állatbarátok hvg

"Ha valaki úgy gondolja, hogy az emberiségnek bűnként róható fel a létezése, hát szálljon ki. De ne úgy, mint az álkivonult, szánalmas hippik, akik tisztást irtanak a kunyhóiknak az erdőben, majd kínai gyártósoron készült, műanyagházas  high-tech készülékekkel dokumentálják, hogy milyen jó megszabadulni a civilizációs vívmányainktól. Ha gyűlölöd a civilizációt, tényleg hagyd itt, szabad az út a vadonba! Majd az állatok befogadnak. Vagy megesznek, lamentálás nélkül. És az utóbbi jóval sanszosabb."


"Az LPT egy családi intézmény, amely megrendelésre végez el toxikológiai vizsgálatokat. A tesztek során megmérgezik az állatokat, a szerek hatására az élőlények hánynak, belső vérzést szenvednek, légzési zavart, bőrproblémákat és fogyást tapasztalnak, végül pedig rendszerint elpusztulnak." Fájdalomtól sikítanak a majmok a német laborban készült videón 24.hu/tudomany

Végső soron mindenkinek egy olvasata van a földi létezésében, amellyel meghatározza a helyét és identitását. Ember. De mindenképpen emberi szemüvegen keresztül fogja nézni a világot. Az emberi élet fenntartása a legfontosabb szempont. Persze mindenki másképpen gondolja. De az ember kód az ott van. Az emberiséget akarjuk jobb helyzetben élethelyzetben tartani. Nyilván a kérdés, hogy mi a jó az emberiségnek?

Agyoncsapta  a teknőst, szurikátát, kismacskát. Kikötötte a kutyát, vagy vontatta is. Nem adott enni a lónak, medvének. Hírek, amelyek valóban sokáig lázban tartják a netes állatbarátokat. Szankciókért, börtönért, sőt időnként halálért kiáltanak a durvább és felkavaró esetekben. Nem jó állatokat bántani.

Ugyanakkor meghal egy kisfiú éhség és hideg következményeként, legyengülve, betegen. Ez nem olyan nagy hír. Meghal a hajléktalan. Leszúrnak egy bulizót. Ez olyan mindennapos. Akkor lesz ebből is csak hír, ha valamilyen híresebb sportolóval, ismert emberrel történik. Vagy az elkövető értelemszerűen valamilyen számunkra elítélendő közösség tagja. 

Miért haragszunk jobban egy kisállat elleni erőszaktevőre, mint egy embertársunk életét tönkretevőre? Nyilván van ennek valamilyen pszichológiai magyarázata is. Esetleg nekünk is van kisállatunk. 

De az állatok részesei a gyógyszeriparnak, a tudományos kutatásoknak, illatszergyártásnak is. Sőt sokszor ott vannak a katonaság első csapásmérői között is a rájuk erősített robbanószerekkel, vagy felderítők a veszélyes zónákban. Ilyen érzelmileg felkavaró videókat készítünk, leleplezünk. Pedig ez még nem is annyira felkavaró. (Nyilván lehet kicsit finomabban, de a végeredmény ugyanaz.) Azt biztos tudtuk, hogy a Lajka kutya, az első "űrkutya" utazása már eleve úgy lett kalkulálva, hogy elpusztul az űrutazás során. De amíg él, addig a teste információval szolgál a majdani ember űrutasok biztonságosabb utazásához. 

Nemrég országos gyűjtés indult Zentének, az SMA beteg kisfiúnak. 700 millió  a kezelésére. Le a kalappal, hogy összejött. A gyógyszeripar, a tudomány ott áll, hogy megpróbáljon segíteni. Igényt tartunk rá. Csináljátok, kutassatok, teszteljétek! Gyorsabban! De jobb is, ha sok esetben a háttérben folyó munkákra nem vagyunk kíváncsiak, vagy nem tudunk róluk. Meglepődnénk. 

Azért, hogy mi emberek viszonylagos biztonságban éljünk, sok állat adja oda az egészségét és életét. Régen a szénbányákba, bányákba kanárikat vittek le. Ha azok elcsitultak, elájultak, elpusztultak, akkor az a mérges, robbanó gázokra figyelmeztetett. Nyilván azóta már vannak jelzőkészülékek. De még mindig van, amit állatok végeznek. Bombakereső kutya. Repülőtereket veszélyeztető drónokat levadászó sasok, sólymok. Persze a rengeteg tudományos kísérlet. Amit meg szinte követelünk a tudósoktól. De aztán állat ne pusztuljon. De aztán emberfia bele ne haljon a kötelező védőoltásba. 

Valahol helyén kell ezt kezelnünk. A természeti népeknek jobban sikerült. A zsákmányállatot is elkérték a felsőbb hatalomtól. Mert szükséges, hogy megegyék, mert ezzel fognak tovább élni. Ez táplálja őket. A vadászatot eljátszották, hogy valóban ezt akarják. Majd levadászták. Lehet valaki meghalt közben. De végül megköszönték. Sőt még a vadnak is, hogy feláldozza magát, hogy életben maradhassanak. Néha esetleg bocsánatot kértek az állattól. Sajnáljuk, hogy életet kell elvennünk azért, hogy mi tovább éljünk. De megtesszük. 

Figyelnünk kell a Teremtett Világra? Igen. Vigyáznunk kell rá? Igen. Szabad élnünk vele? Igen. Ez az egy esélyünk.

 

linkajánló:   Elválasztotta egy vegán csoport a tyúkoktól a kakasokat, hogy ne erőszakolják meg őket hirek.ma