Idén Budapesten lobbizott egy francia-német tárgyalódelegáció, hogy távolodjon a magyar kormány Kínától ... Szlovákia is panaszkodik amiatt, hogy egyelőre semmiféle komolyabb kínai beruházás nincs az országban. Emellett Románia is elégedetlen, hogy egy 2015-ös megállapodás ellenére még semmi előrehaladás nincs két román atomerőművi reaktor kínai megépítése terén,     ... összesen 18 kétoldalú megállapodást, illetve memorandumot írtak alá a kínai illetékesek a régiós országokkal, de egyetlen új nagyobb beruházást sem jelentettek be. 

Merkelék óva intettek minket Kínától, mégis indul a gigaberuházás  portfolio

"Európában az egyik legnagyobb akkumulátorgyár megépítéséről írt alá szerződést Türingia tartomány és a kínai CATL akkumulátorgyár Berlinben. Az eseményen nem véletlenül volt ott Merkel és Li Ko-csiang kínai miniszterelnök is ... A CATL 2022-ig 240 millió eurót fektet az Erfurt környéki iparvidéken létesülő üzembe – írja az MTI. A türingiai beruházás „csak az első lépés” – hangsúlyozta Robin Zeng CATL-vezérigazgató. ... Egy ilyen megaberuházás jelentőségét egyszerűen nem lehet eléggé hangsúlyozni – fogalmazott a türingiai tartományi gazdasági miniszter" Kína megagyárat épít a németeknél, hogy teleszórja Európát az akkuival index


"A német-kínai kormánykonzultáción csaknem két tucat gazdasági megállapodást írtak alá."  Szorosabbra fűzi a gazdasági kapcsolatait Németország és Kína  napi

Nézem a híreket. Magyarok! El a kezeket Kínától! Miért is? Mert mi akarjuk!

Nem először fordul ez elő. Amikor a magyarok az oroszokkal kezdtek gázvezetékről és egyéb gázszerződésekről tárgyalni, akkor szintén a kivívták a német hivatalos szervek, politikusok rosszallását. Majd láss csodát... Hirtelen a németek kezdtek tárgyalásokba az oroszokkal, hogy rajtuk keresztül érje el az összes gáz Európát.  

Nem tudom mi a helyes? Nem tudom ki lehet-e kerülni Kínát? Valószínűleg nem. De ez egyértelműen azt mutatja, hogy a Kínai kapcsolatoknak értéke van. Azt mindenféle manipulatív eszközzel (is), de meg kell szerezni. 

A közös Európa eszméje inkább ezen az egyszerű érdekpolitizáláson bukik el. A német és francia politikai és gazdasági elit nagyon önző módon fogalmazza meg ezt az eszmét. Amíg őket támogatja, erősíti, gazdagítja, addig jó Európa. De mihelyt mások is odakerülnek a zsíros bödön mellé, és abból nincs saját haszon, az rossz Európa.

Nagyon képmutató Európai-eszme magatartás. Valószínűsítem, hogy ez is pont olyan, mint a kommunizmus. Elviekben szépen mutat, mint egy neon reklám, de  a gyakorlatban nem működik, vagy csak sötétben mutat valamit. 

Ezzel zárnám is. Illetve egy Szent Ágoston imával.

Uram, aki felkelted napodat jókra és gonoszakra,
ragyogtasd föl nekünk arcodat!
Világítsd meg előttünk képedet,
világítsd meg bennünk lévő arcodat.

Belénk helyezted arcodat,
képedre és hasonlatosságodra teremtettél.
Képed azonban nem maradhat sötétségben;
küldd el bölcsességed sugarát,
oszlasd szét sötétségünket,
hogy felragyogjon bennünk a te képed.

Add, hogy felismerjük magunkban
a Te képedet!

Uram, engem bűneim sötétsége borít el.
Add, hogy bölcsességed egy sugara
szétoszlassa sötétségemet
és megmutassa arcodat!
Ha pedig az én hibámból
valamiben torz ez az arc,
állítsd helyre Te, aki azt megformáltad! Ámen.