Gyurcsok gyógyítóközpontot működtetett egy darabig otthonában, és megalapította az Egyetemes Szeretet Egyházát. A villanyszerelőből lett távgyógyító az RTL Klubnak 2015-ben úgy jósolta, 86 évesen fog meghalni.

Meghalt Gyurcsok József - index.hu

Körülöttem nem égett a világ Gyurcsok-lázban, mégis értesültem a hiszékenység kihasználójának elhunytáról. Ügyeskedve rakosgatta a puzzle darabokat élete során, sokan nevettük az egész felfújt semmit, és most nyugtázzuk, hogy rosszul tippelt. Tippelni veszélyes, mert hiteltelenné tehet. Gyurcsok Józsefnek a 86-os tipp nem jött be, ezért aztán végkép hiteltelen. Ám nagy szegénységre vall, ha csak ezért válik a keresztyének szemében hiteltelenné.

Égbekiáltó marhaságok vannak a nap alatt, amikbe az emberek mégis belekapaszkodnak. Sőt! Pénzzel akarják megvenni a különböző hitetőktől a jószerencse, regenerálódás, monitoros gyógyulás áhított kincsét. Csakhogy tünékeny álmot keresnek rossz helyen. Pontosabban a "sántánok"nak, "asztronómusok"nak jó hely az, hiszen megélnek belőle (gondolom, nem is rosszul). Furcsa jelenség a televíziós gyógyítás és a többi humbuk. Emberek telefont ragadnak azt gondolva, hogy ez a menekülési útvonal, a bizonyos szalmaszál, és elhiszik, amit az önjelölt monitor-mester csak úgy megállapít légből kapottan. Szerencsetündérek és jóslovagok több órás műsoridőben viszik tévútra az embereket. A becsapottak pedig hallgatnak, amikor utóbb rádöbbennek az átverésre.

A '90-es évek furcsa szabadságlázában rengeteg egyházat alapítottak. Nem győzték frissíteni lajstromukat. Nevetséges volt jó néhány, de a valóságnak nagyon is létező részei lettek. Legalizált kedvezménylesők. Az egészben az a legszomorúbb, ahogy az egyház szó degradálódott ennek köszönhetően. Olyan lett, mint egy hétköznapi fogalom a bt, kft, egyesület sorában. Pedig az egyház Istené. Nem boszorkányoké, sámánoké, fényevőké, és folytathatnánk sajnos hosszan a sort. 

Az egyház azé az Istené, aki Atya, Fiú, Szentlélek. Az egyház tehát a Krisztushoz tartozók otthona. Ezek az otthonok különbözőek és sokszínűek, de mindenhol Krisztus áll a középpontban.  Van, ahol a liturgia alapja a Jelenések könyve, van, ahol temperamentumos zene kíséri az énekeket, van, ahol a fekete szín uralkodott el, van, ahol a hívek hangosan áment és halleluját mondanak... És sorolhatnánk hosszasan tovább. A lényeg mindenhol ugyanaz: Krisztus magasztaltatik. Konkrétan kimondva! Megnevezve Őt. Ettől egyház az egyház. Enélkül csak egy vallásos társaság lehet. Hiába aggatják rá pl. az egyetemes szeretet kifejezést, nem lesz több, nem lesz a mennynek kapuja.