Esernyőjével ugrott ki egy tizedik emeleti lakásból egy kisfiú a kínai Suzhou városában. A kisfiú azt gondolta, hogy az esernyő úgy működik majd, mint egy ejtőernyő. A gyerek korábban egy rajzfilmben látta ezt a mutatványt. 

 Kinyitott esernyővel ugrott ki a tizedikről a kisfiú - ezt látta a mesében faktor.hu

A B-vitaminokat komplexnek is nevezzük, hiszen ezek az anyagok sosem önmagukban, hanem mindig közösen fordulnak elő az egyes élelmiszerekben. Tehát nem egy B-vitaminról, hanem többről beszélhetünk. Mivel a B-vitaminok egymással együttműködve, közösen fejtik ki a hatásukat, így semmit sem érünk el azzal, ha pusztán egyfajta B-vitamint szedünk. Nagyszerű csapatjátékosok, egyenként, önállóan sokkal kevésbé képesek kifejteni a hatásukat. ... Együtt még a felszívódásuk is jobb, mint külön-külön. Később még lesz szó arról, hogyan is hatnak egymásra ezek az anyagok, melyik B-vitamin melyik másik hatását erősíti. b-vitamin.hu


 

Kis közéleti anzix.

Párbeszéd Húsvétkor a törökországi választások alatt kommentben. Kb. idézem, de így, egymásután.
- Erdogan nyert.
- A Putyin örülhet. Tiszta diktátorok.
- Dögölne meg Orbán.
- Bécsben élj a migránsokkal!

A következő kommentek bármilyen cikk alatt. Értsd bármilyen. (A teljes kiőrlésű lisztekben van mikotoxin;  robotok fognak gyereket szülni)
- fideszbérenc
- sorosbérenc

és fordítva

- crenébsoros
- crenébszedif

Gáti Oszkár és Bayer Zsolt gondolataiban már a polgárháború réme fenyeget.  Mindenki akinek bármilyen sérelme van, az a sérelmeit mint Don Quiote-i lándzsát feszíti neki bárminek és bárkinek, aki szembe jön és bele lehet akaszkodni.

Kedves közéleti résztvevők és alakítók. Ha eddig nem vettétek volna észre, egy országban élünk. Mindegy, hogy merre játszotok, keletre, nyugatra, vagy saját zsebre. Mindegy, hogy honnan pénzelnek titeket, honnan támogatnak, utasítanak, manipulálnak. Mindegy, hogy mennyi a jogos és vélt sérelem.  Ahogy a B-vitaminok egymással együttműködve, közösen fejtik ki a hatásukat, így semmit sem érünk el azzal, ha pusztán egyfajta B-vitamint szedünk.

Az EGRI CSILLAGOKON nőttünk fel, és gyermekkorunkban mi a Diófa utcaiak, Zöldfa utcaiak, Magyar utcaiak sokat harcoltunk fakardokkal.  Mikor ki volt a török és a magyar várvédő, de egy biztos, a törököknek mindig veszteniük kellett. Még akkor is, ha a törököt játszó ügyesebb, erősebb és jobb vívó volt. Egy-egy csatát nyerhetett, de a háborút elveszítette. Nem nyerhet a gonosz.

Van egy álmom. Egyszer csak mind megjelennénk Ópusztaszeren, mind akik ez ország lakói vagyunk és erős, vérrel kötött szerződést tennénk közösségünk fenntartására, egymással való szolidaritásra. Ismétlem, mindenki. 

Sajnos ez a B-vitamin komplex állapot és közös hatás kevésbé fenyeget, mint az, hogy ott állunk a 10. emeleten egy esernyővel a kezünkben és országunk történelmi rajzfilmje nyomán a „mindent megoldó nagy ugrásra” készülünk.


Így húsvét után elmondható, hogy volt egy ilyen "Ópusztaszer". Ahol Isten erős kötést tett, hogy mindazok akik benne bíznak, jöjjenek bármilyen izmusból, legyenek bármely nép fiai életet nyerjenek. A minta nem az esernyővel ugráló figura, hanem az áldozathozó. Egész egyoldalúan Jézus Krisztus adta az életét, konkrétan a vérét, hogy ez igazzá legyen. A halálból való kihívásban, feltámadásban Isten igazolta őt. Ma is reménységünk ez. 

Helye van ebben a szellemiségben az önkritikának: 

"Sokkolna néhányunkat, ha megtudnánk, miért vagyunk annyira ellenszenvesek és a bizonyságunkat miért utasítják el olyan hevesen. Lehetséges, hogy ez amiatt van, mert a mélyen rejtőzködő bűnös természetünket nem tudjuk eltitkolni? Önteltség, az emberszeretet hiánya, gőg, önigazság, vallásos sznobizmus, hibák keresése, úgy, hogy mindezek óvatosan vissza vannak tartva és leplezve egy szenteskedő mosollyal és mesterkélt humorral.
Ezeket a dolgokat megérzik azok, akikkel a mindennapi életünkben érintkezünk. Nem tudják mi bajuk velünk, de biztosak lehetünk benne, hogy az ok az a mi olyannyira felmagasztalt szellemi állapotunk! Veszélyes állapot. A szívünk mély önvizsgálata és hosszú bűnbánat jobb lenne.
Azért azt se feltételezzük, ha üldöztetve vagyunk, az a mi hibánk. Sőt lehet, hogy az ellenkezője az igaz. Azért gyűlölnek minket, mert Krisztust előbb gyűlölték, és ha ez így volt, valójában áldottak vagyunk. A lényeg, hogy semmit ne vegyünk magától értetődőnek. Lehet, hogy jobbak vagyunk, mint gondoljuk, de a valószínűsége ennek nem túl nagy. Jobb, ha alázatosak vagyunk.
A. W. Tozer: Szellemi felfuvalkodottság"