A héten kerül a mozikba a Shaun, a bárány című animációs film. Ennek apropóján az angolok óriásbárányokkal próbálnak kedvet csinálni a belföldi utazásokhoz.

Shaun, a bárány utazásra csábít travelo

Utazni jó. Gyalogolni jó. Főleg, ha nem is kell messze menni valami jó helyért, élményért.

Nem kárhoztatom azokat, akik olasz földre indulnak egy pizza szeletért Ferrari benzingőzben. Egyenlítői barnulást választanak maláriával. Kusz-kuszt némi fegyverropogással. Birkafejet, szemet a nagy mongol Góbi-ságban. Vagy éppen rántott vakondot egy kínai piacon. Itt fogadhat is az ember, hogy melyik turista dönti meg az öt vagy annál kevesebb "kici-olco" szuvenír vásárlási rekordját, míg az egyik bejárattól a másikig jut.

Otthon, itthon is vannak jó helyek. Sokan el sem tudják képzelni az Adria, vagy Egyiptom nélkül a nyarat. De ők sok esetben nem is tudják, ismerik az itthoni lehetőségeket. No erre erősítettek rá a britek. A népszerű animációs sorozatból készíts egy estés filmet.  A főhős bárányt jelenítsd meg 150 cm (vagy magasabb) magas üvegszálas alkotások formájában és helyezd el a jellegzetes tereken, utcákban.  Shaun a bárány haza húzza a szíved. Íme ő.

Nekünk is van egy Hévizi reklámunk. Az így néz ki. Egyébként a maga módján még ötletes is. 12 ok, hogy miért ne üdüljön Hévízen  (termalonline ) De azért van még mit tanulni.

Sör reklámban már jók vagyunk.

A cikk is felveti azt a kérdést, hogy mi melyik magyar alkotás hősével reklámoznánk bármit is az országból.

Süsü a sárkánnyal az a baj, hogy esetleg arra gondolhatnának a turisták, hogy ilyen naivnak és süsünek nézik a fizetős helyeken mint szálloda, étterem. Frakk nem jön ki Lukréciával és Szerénkével. Lássuk be, manapság minden vendégre számítunk. A bogarasokra és macskásokra is. Vuk meg egy vérengző bosszúálló. Jaj nektek vadászok és olaszok! Ti akik még a lemenő napra is lövöldöztök és azt hiszitek, hogy el is találtátok, mert veres az ég alja, meg le is bukik. Mirr-Murr és a Kockás fülű nyúl mindig rendet tesznek és igazságot osztanak. Mézgáék külföldre járnak, vagy a jövőbe. Pityke őrmester sakkozik munkaidőben. A Nagy Ho-Ho-Ho Horgásznak nincs elég csalija. Vizipók meg követhetetlen. Esetleg az álruhás Mátyás király. De nehezen tanuljuk a gyevi törvényt. Mekk Elek nálam lehetne befutó. De egyenlőre annyira lehetetlen, hogy nem szeretném a jövőbeli önmagát beteljesítő jóslatként megemlíteni. Pom-pom sajnos Picúrt várja. Sose ér rá. Bár talán Gombóc Artúr meg tudná oldani. De milyen képet festene egy kövér csokizabáló, bár joviális, béna madár. És ez nem kacsa. A boldogság kék madara. Ő illik hozzánk. Bármiből összefusizik valamit és mindennek a jó oldalát keresi. Én rá szavazok.

A mi Shaun bárányunk Gombóc Artúr. Megelőlegezve a jövőre nézve, hogy mindent megoldunk. Mindennek a jó oldalát keressük. Elfogadjuk magunkat amilyenek vagyunk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások