Hány mezei nyúl él egy adott területen, csökken vagy növekszik a számuk? Ezzel fogják mérni a Vadvilág Megőrzési Intézetben, hogy milyen ökológiai állapotban vannak a földek Magyarországon.

Nyulak mutatják meg, mennyire sikerül visszazöldíteni az országot - origo.hu

Forest Gump óta tudjuk, hogy az összetartozás képi kifejezése a borsó meg a héja. A Vadvilág Megőrzési Intézet ökológiai vizsgálatának következtében pedig azt is megtudtuk, hogy az élhető világ kifejezője a mezei nyúl. Összetartozik a jó magyar földdel.

Érzékeny kis állat. Önmagát és családját is ott tudja biztonságban, ahol harmónia van az érintetlen zöld területen, ahova nem ront be az ember gépekkel, permetszerekkel. Bioindikátor, azaz mutatja a környezeti változásokat.

A mosoly, így a keresztyén ember mosolya is bioindikátor. Szellemi, lelki és testi harmóniát jelez. Az elmúlt héten megritkult a környezeti változások miatt. Hiánya diszharmóniát jelez.

Nem nyitunk tüzet még Szentháromság gyalázás láttán sem... de elszomorodtunk, megborzongtunk, nem tudtunk mosolyogni. És ez jelez valamit: a mezei (keresztyén) nyúl életkörülménye keserű.

- Kezeld helyén a dolgokat! Nézd azt is, hogy ki rajzolta!- utasítják a mezei (keresztyén) nyulat. Ott is kezeli. Nem ugrik túl rajta, mert fájdalmasan karcolták a lelkét.

Mi nem gyűjtünk fegyverre, nem készítünk elő támadásokat, csak csendesen összekulcsoljuk kezünket, és kérjük a mennyei Atyát, hogy adjon élhetőbb jó földet, ahogy a mezei nyúlnak is. Ez a mi" fegyverünk". Magasabb fórumon, azaz Isten által rendeztetik el ez is. Éppen úgy, ahogy már oly sok minden a történelem és kis életünk során is ÁLTALA elrendeztetett.

"Szeressétek ellenségeiteket, jól tegyetek azokkal, akik titeket gyűlölnek, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, és imádkozzatok azokért, akik titeket háborgatnak." (Lk 6,27-28)

Rajta! Nyuszi, hopp!