Nem kell megijedni: a cég termékei biztonsággal alkalmazhatók az egészségüket megőrizni vagy gyógyulni kívánó gyermekek és felnőttek számára. (...) A Magyar Atlétikai Szövetség közleménye szerint a Béres Csepp az összetevői miatt a doppingszerek tiltólistájára került – ez az intézkedés csak a versenysportolókat érinti. A cég közleményben reagált a történetekre.

Itt a Béres Csepp reagálása: minden a legnagyobb rendben - hir24.h

Egyik apai dédnagyanyám minden nap a főétkezés után ivott egy pohár bort, mondván: attól lesz jó a vére és hosszú az élete. Utolsó napjaiban kórházba kerülvén még az orvos is engedélyezte neki régi szokásának gyakorlását, mondván: száz év után senkit nem változtathat meg. A zéró tolerancia az én dédnagyanyámat nem zavarta, lévén mert akkor még nem is volt, és jogosítvány híján egyébként sem ült volánhoz. Viszont 101 évet élt. Mégiscsak tudhat valamit a jó öreg vörös bor! S bizony, a Béres Csepp is nagy dolog tudója.

Oly nagy dolgot tud, hogy még a sporteredmények is javulhatnak tőle. Tiltó listára került. Nem gondolta id. dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató hajdanán, hogy ebből még mi sül ki. Az összetevőket gondosan megválogatta, hatásukat figyelte, jó szívvel és haszonnal ajánlotta. A roboráló szer 2013-ban bekerült a hungarikumok közé.

Sokan csepegtetik. Akciós áron még több üvegcsével hazavisznek. Dicsérik. Továbbra is dicsérhetik, ha nem kívánnak versenyszerűen sportolni. Aki jobban szeretne aludni, aki gyorsabban akar a műtét után felépülni, aki tovább kíván a kertben kapálni, aki nem szeretne betegeskedni a vitaminhiányosabb évszakban, az nyugodtan csepegtessen:

Csipp-csepp,

Bérest bevesz,

Sok vére lesz,

Jó kedve lesz.

De ha sportversenyre készül, akkor vésse az eszébe, hogy a kobalt-klorid-hexahedrát miatt a WADA (Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség) S2-es doppingcsoportba sorolta. Ez nem csupán Magyarország sportolóit érintheti, hiszen Romániában, Ukrajnában, Oroszországban és Belorussziában is gyógyszerré minősítették a Béres készítményt. Ám szigorodtak a szabályok, egyre több anyagot tesznek tiltólistára, így ami eddig még elment, sőt jó volt, most üldözötté válik. A Béres Cseppnek ugyanis túl jó a vérképző hatása, serkenti a vörösvértest-képzést. És hát, egy sportolónak ne legyen túl sok vér a pucájában!

Pedig de sokszor szükségünk van utolsó tartalékainkra. Különös, de Isten csuda jó doppingoló. Ösztönöz, erőhöz juttat, a végsőnek vélt pont után ad egy löketet. Neki elég volt egy korsó víz és egy lángos, hogy annak erejével Illés negyven napig menjen a Hórebig. Az ám a teljesítmény! Csak meg ne neszelje a WADA, mert a végén S2-be sorolják!

Hozzászólások