Az idei fesztiválra 13 országból vásároltak jegyet, és a legtávolabbi jegyvásárló a 2861 kilométerre lévő finnországi Vaasa városából érkezik majd. A SZIN hivatalos mobil applikációját eddig 58785 felhasználó töltötte le az elmúlt 1 évben. Érdekesség még, hogy az idei SZIN-re érkező egyik külföldi fellépő kiemelt kérése volt, hogy a koncert előtt szeretne imádkozni, így a szervezőknek egy mobil kápolnát kell kialakítaniuk a backstage-ben.Egy másik fellépő pedig egy 12 méter átmérőjű medencét kért, hogy a koncert után lehűthesse magát.

Kápolnát kért a backstage-be a SZIN sztárfellépője - origo.hu

Egyre jobban kinyúlik a fesztiválos időszak, ahogy egymást követik hazánkban a rendezvények a téli böllér fesztiváloktól kezdve a sörfesztiválokon át a Szigetig, sőt azon túl a SZIN-ig, azaz a Szegedi Ifjúsági Napok jövő heti nyárvégi tombolásáig, amit aztán a szüreti fesztiválok követnek majd. Szóval kedvére vigadhat a magyar, bármerre jár-kel kis hazájában. Hallgathat hazai vagy külvilági nótásokat, hiszen a szervezők mindent latba vetnek, hogy elkápráztassák profitot hozó közönségüket. Nem csekély nyereségről lehet ott szó, ahol medencét és kápolnát állítanak fel egy fellépő kedvéért. Még akkor is meghökkentő, ha mindegyik esetében valami mobil cuccról lehet szó, hiszen nem maradnak ott az enyészetnek mementóként a helyszínek, mint egynémely olimpiai helyszín. 

Elgondolkodtató kívánság: mobil kápolna. Manapság nem a mobil felén, hanem a kápolna részen ámulnak az emberek tágra nyílt szemekkel. Az ámulat oka, hogy sokan eltávolodtak a hittől, vagy éppen annak ez a fajta megélése áll távol tőlük. Ez a hírfoszlánnyi kápolna a szenzáción túl arról tanúskodik, hogy lám-lám, mégis vannak, akiknek fontos az Istennel való találkozás helye. Mindig jó tetszést vált ki bennem, hogy Ákos a koncertjei előtt a társaival imádkozik. S most már az is izgalmas, hogy mobilkápolna nélkül. Erőt kérni és hálát adni ugyanis színpadra lépés előtt nemcsak kápolnában lehet. Isten Szentlelke által mindenütt jelenvaló, és nem kell hozzá mobilkápolna. Ha elvonulásnak és csendnek csak így lehet biztosítottsága, akkor semmi furcsa nincs a kápolna igénylésében, de amúgy felesleges, mert Ő ott van, és a művészöltözőben is meghallgatja az előadót...  a húspultban a hentest, az osztályteremben a tanítót, az elnöki székben a cégvezetőt, a rendelőben az orvost (és a beteget is!)...

Szóval református szemszögemből nézve felesleges felhajtás a mobilkápolna. Azonban korunkban ebben megláthatjuk a keresztyén hitet felvállaló kívánságot is. Mivel sok furcsát, extrát és elrugaszkodott dolgot kérnek öltözőjükbe az előadók (naponként új ülőke, játékterem, parókaszoba, lombos fák, fekete függöny, fehér szőnyeg, részletesen meghatározott gyümölcskosár, m&m's cukorka kék színű nélkül, rágógumi elszedő), amit gyakran nem is használnak, akkor a sorban végül is elfér a kápolna, ugye? Főleg, ha ezt használják is!

Elterjedhetne a napi rutinban a cigiszünet mintájára az imaszünet is. Nemcsupán jogosultsága lehetne, hanem áldása, munkáltatói szempontból profitja.