Sven Mary már egy sor hírhedt bűnöző védőügyvédje volt, amivel kiérdemelte a „avocat des crapules”, vagyis a „gazemberek ügyvédje” becenevet. (...) Az ügyvéd már akkor kilátásba helyezte, hogy kész képviselni Abdeslamot, amikor a férfi még szökésben volt. (...) Ügyfelei közé tartozott többek között Fouad Belkacem, a Sharia4Belgium, vagyis a sáriát Belgiumnak csoport vezetője, akit azért ítéltek el, mert dzsihádista harcosokat küldött Szíriába. Ő védte Michel Lelievre-t, aki a belga pedofil sorozatgyilkos, Marc Dutroux cinkosa volt. Azt viszont már többször is leszögezte, hogy nem fog szélsőjobboldali elkövetőket védeni. 

A „gazemberek ügyvédje” védi Salah Abdeslamot www.atv.hu

Breivik azzal vádolta a norvég kormányt, hogy két ponton is megsértette az Emberi Jogok Európai Egyezményét. (...) Az egyik a magán- és családi élet tiszteletben tartásához való jog, a másik pedig az embertelen és degradáló bánásmód és büntetésnek tiltása. (...) Oystein Storrvik, a tömeggyilkos ügyvédje az nyilatkozta, hogy Breivik borzalmasan stresszes volt a Skien börtönben lévő magáncellás elzárása alatt. És feltehetően emiatt hagyta abba a tanulást is. Breivik korábban azt is nehezményezte, hogy túl hideg a kávéja és azt is, hogy csak Playstation 2-vel játszhat. Breivik náci köszöntéssel érkezett a bíróságra hvg.hu


 

Abdeslam, Breivik. Két dolog mindenképpen közös bennük. Gyilkosok és jó ügyvédeik és jogaik vannak, amellyel élnek is. Merem állítani, az áldozataiknak nincs annyi joguk, mint nekik. Az áldozataiknak nincs joga már feltenni a kezüket, szavazni, bírósághoz fordulni, kártérítést kérni. Semmihez nincs joguk. Csak hallgatni és kussolva feküdni, vagy porladni. Ez a joguk és a lehetőségük is. Mert gyilkosok megkérdőjelezték az élethez való jogukat. Azok a gyilkosok, akik most a jogaikat követelik. 

Európában mindenkinek van valamilyen joga. Nyilván vannak, akik ezt értik és el is tudják magyarázni miért alakult ez így. Sőt ismerik a jog fejlődését is. Ez a papírszagú, íróasztalvitézségű jog bizonyosan jól hangzik az entellektüelek, filoszok sörözgetései alkalmával, netalán öltönyös toronyházlegfelsőemeleti csapatépítésen. De az érintett családok szintjén, a közösségek mikro szintjein bizonyosan nem szeretnének hallgatózni a jogalkotók. Ott azért más a hangnem. Valószínűleg nem tévedek nagyot, ha valahol az indiai és pápua új-gineai, szaud-arábiai esetleg mexikói megoldásokat választanák. Minthogy beismerték, 100 %-ban bebizonyosodott és még csak nem is érdekli őket tettük, megbánást nem mutatnak. Ezért nem teketóriáznának velük, gumit húznának rájuk és meggyújtanák, lefejeznék, feletetnék őket disznókkal stb... 

Ugye Európa inkább abba az irányba halad, hogy ha keresztyén vagy és megvallod elveszik a gyerekedet (http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2016-03-12/vad-kereszteny-radikalizmus-es-indoktrinacio). Azok a felvetések lassan már nem is verik ki  a biztosítékot, hogy vérfertőzést lehessen elkövetni, vagyis, hogy 15 évnél idősebb korban el lehessen dönteni szabadon, hogy akar e saját családtagjával szexelni. Vagy éppen valaki életében felajánlhatja testét valakinek nekrofil szexuális játékhoz. (http://reposzt.hu/blog/kontos-laszlo/2016-02-27/szabad-e-halottal-szexelni).  

Nagyon úgy tűnik, hogy az egyéni jog isteni rangra emelkedik, amennyiben olyan kollektív jogokkal megy szembe, amely egy ma is Európában élő őshonos, vagy bevándorolt évezredes humanoid közösséget, közösségeket érint. Ugyanakkor nagyon is élnek a kollektív jogok, ha ezen ma is Európában élő őshonos, vagy bevándorolt évezredes humanoid közösség, közösségek szövetségét, hitvilágát, életformáját, életmódját kell meglékelni. 

Egy új-régi emberfaj, özönfaj van kialakulóban. Csak az ösztönöket ismerik el vezérlő elvnek. Modernnek, haladónak és felvilágosultnak nevezik magukat. A régi (értsd valamiféle értéket bíró, etikát bíró) fajjal akarják elismertetni,  a régi törvényi környezetben az újat. Ennek kiválóan megfelelnek a régi törvényi környezet szerinti deviáns, elítélendő, a társadalmi környezetből kiemelendő egyedek esetei. Ők a faltörő kosok a régi törvény kapuján. Ha betörik nem állítja meg őket senki. Ha nyernek, Európát egyenesen az iszlám, vagy bármilyen egyéb diktatúra markába lökik. Mert bizonyosan millióknak van elege ebből a cinizmusból és törvénytelenségből. Abból, hogy a jog és igazságérzet már sehol nem is találkoznak. Abból, hogy az áldozatoknak nincsenek jogaik, de a vétkesek élvezik a média figyelmét és párezer holdkóros, vagy nagyon is tudatos manipuláló ember teljes védelmét, anyagiakban is és minden támogatásban. 

Nem cinizmus, hogy valaki, aki 77 embert megöl és összevissza 21 évet kap, panaszkodik, hogy túl hideg a kávéja, és csak egyféle játékkal játszhat, meg sérültek a magánéleti jogai. Ezért kap egy tárgyalást. Abban a Norvégiában, ahol az a keresztyén család lakik, akiktől öt gyermeket elvettek és nem volt joguk tárgyaláshoz sem. Nem cinizmus valakit csak azért védeni, hogy az Ügyészségnek megmutassa, hogy nem tehetnek azt amit akarnak, meg persze hírnévért. Ezért egy terrorizmussal vádolt egyént úgy védeni, hogy a végeredmény végül is mindegy. Persze ítéljék el. Közben kijelenti szélsőjobbosokat nem véd. 

Azért komolyan kíváncsi vagyok, mi visz rá embereket, hogy védjenek valódi pszichopatákat, kegyetlen és aljas gyilkosokat, de úgy, hogy lehetőleg mennél kevesebb büntetést kapjanak, vagy fel is mentsék őket?

Igazán nem tudok másra gondolni, mint csak valamiféle embertelen politikára, a pénz és ismeretség iránt érzett végtelen vágyra. 

De ha ez igaz kérdezem én, a közösségeknek nincsenek jogaik? Önvédelemhez való joguk? Élethez való joguk? Vagy valóban az említett ma is Európában élő őshonos, vagy bevándorolt évezredes humanoid közösség, közösségek ellen szóló történet kellős közepében vagyunk?

Vagy egy kicsit biblikusan:

Dániel próféta 9, 13-14 Utolért bennünket mindaz a veszedelem, ami meg van írva Mózes törvényében. Mégsem esedeztünk Istenünkhöz, az Úrhoz, nem tértünk meg bűneinkből, és nem törődtünk igazságoddal. Ezért az Úrnak gondja volt arra, hogy elhozza ránk a veszedelmet. Bizony igazságos volt az Úr, a mi Istenünk, bármit is cselekedett, hiszen nem hallgattunk az ő szavára. 

Dániel próféta 9, 18-19 Istenem, fordítsd felém füledet, és hallgass meg! Nyisd ki szemedet, és lásd meg: milyen pusztulás ért bennünket és azt a várost, amelyet terólad neveztek el! Mert nem a magunk igaz tetteiben, hanem a te nagy irgalmadban bízva visszük eléd könyörgéseinket.  Uram, hallgass meg! Uram, bocsáss meg! Uram, figyelj ránk, és cselekedj, ne késlekedj! – önmagadért, Istenem, hiszen rólad nevezték el városodat és népedet!

Isten óvjon bennünket a képmutató, álszent, emberi jogokért aggódó önző emberektől, és az általuk támogatott egyáltalán nem ártatlan, ártalmatlan, sőt veszélyes emberek társadalomba való visszatérésétől!

 

 

 

Hozzászólások