A Dunamelléki Református Egyházkerület pályázatot hirdet irodai asszisztens munkakörbe az egyházkerület székházának főigazgatója mellé.

Irodai asszisztenst keresünk - parokia.hu

 

Érdeklődéssel olvastam a parókia portálon található álláshirdetést, melyben irodai asszisztenst keresnek az egyházkerület székházának főigazgatója mellé. Fogalmam sincs, volt-e korábban irodai asszisztense főigazgató úrnak, vagy egyszerűen csak rájött, hogy szükség van egyre. Ha így, ha úgy, szerintem abban mindenki egyetért, hogy irodai asszisztens nélkül olyan egy igazgató munkája, mint a Star Wars jedilovagok nélkül, ugyanis egy irodai asszisztensnek rendkívüli szerepe van a dolgok ékesen és szép rendben történő folyásában.  Amolyan nélkülözhetetlen fogaskerék ő a gépezetben: ha nincs, vagy munkáját rosszul végzi, megakad a főigazgatás, a telefon elveszti a jelet, a sarki pók depresszióba esik, szélsőséges esetben talán a földön kívüliek támadása sem kizárt. Ha viszont lelki szemei Kálvin munkáról alkotott felfogásán függenek, a ráncok kisimulnak, a nap ragyog, a magyar név megint szép lesz, a kávé íze szánkban hol méz, hol áfonya. 

Ugye, ismerős a helyzet: prezentációt tartanál, de a technika meghal. A laptop és a kivetítő mégsem kompatibilis, ami a fenti gépen ment, az ittenin nem jelenik meg. Mikrofon nem szól, csak sípol, a jegyzet is fennmaradt. Vinnéd a postára a levelet, de nem tudod kinyomtatni. Kinyomtatod, de elfogyott a boríték, vagy ha mégse, akkor az utolsó ajánlott szelvényt rontottad el. Van minden, csak éppen a posta zárt be. De már két hónapja. Irány a másik posta, kártyával fizetnél, de most éppen nem lehet, nálad meg nincs készpénz. Közben már többen várnak, megbeszélés, nem kell leírni, megjegyzed, persze nem jegyzed meg. Vagy leírod (vagy csakugyan megjegyzed), intézni kellene, de közben mást is kell intézni. Vagy el kellene küldeni, csak éppen csörög a telefon. Vagy határidő van. Vagy… 

Szóval tényleg kell az irodai asszisztens, mint frissen avatott stadionba a néző, éppen ezért kérek szépen mindenkit, aki érez magában elegendő ambíciót és rátermettséget, mindenképp vegye fel a kapcsolatot a székház HR-esével (ha ugyan van ilyen), ne hagyjuk a mindennapi apró-cseprő, ámde annál lényegesebb feladatok Szküllái és Karübdiszei között hányódni főigazgató urat, mi több –mondom ezt én, Dunántúlról- a Dunamellék egyházkerületét!

Közben persze azon is gondolkodom, vajon nekem szükségem lenne-e valamiféle asszisztensre, és egyértelműen úgy látom, hogy igen. 

Egy kellene pl. a családunk mellé. Nem, nem vagyunk szabadságunkban vagy éppen szellemi ítélőképességünkben korlátozottak, mégis, néha kellene valaki. Itt vannak mindjárt a hétköznap reggelek. A hétköznap reggelek szerintem minden család életében a rémálmok kategóriájába sorolandók, mintha az Allien-t néznéd újra, meg újra, meg újra... Jó reggelt, neked is, én is mennék a wc-re, öltözz szépen, nem ezt akarom felvenni, de ezt kérted tegnap este, akkor se. Fésülködj meg ügyesen, anya ne húzd, hol a csat, kész a tea, igen, de forró, akkor narancslevet kérek, de nem abból. Teríts már meg, apa, csinálsz virslit, elkésünk, jó, csinálok, kész a virsli, mégse kérek, ne idegesíts, pirítóst akarok, nincs rá idő, és csiga, nem vettem, akkor nem eszek, de éhen nem mész, ne kiabálj, na, jó, akkor müzlit. Menni kéne, húzd a cipőd, hol a táskád, nincs kész a házi, ne idegesíts, majd a kocsiban, hol a sapkád, hagyd a macskát, hol a kocsikulcs, induljunk már. Szerinted kihúztam a vasalót, nem érdekel, kösd be magad, tedd azt le, nem is mára kellett, és a rajz, jaj, azt otthon hagytam. Ez se tud vezetni, lassíts már, de elkésünk, de ötvenes tábla van, ez is csak vánszorog, mondom, hogy rendőr, csak hatvannal mentem, itt mindig piros, mit integetsz, tessék jönni, ne dudálj, végre itt vagyunk, itt a táska, itt a könyv, itt a rajz, anya jön majd, ügyesek legyetek, én is titeket. Nagy levegő...

Aztán kellene valaki, aki ebéd közben kiszolgál, de legalábbis segít, hogy a szombati-vasárnapi ebéd ne hasonlítson egy fitneszedzéshez.  Leülni, felállni, hozni, vinni, felvágni, kicserélni, levenni, letörölni, felvenni, újat adni, maradékot megenni, elpakolni, beindítani.

Néha kellene gyülekezet, hogy valahol egyáltalán legyünk, hogy valahol ne csak nyolcan legyünk, hogy valahol ne csak többen, de máshogyan legyünk.  

Néha kell valaki, akire valóban szükségünk van, aki segít, megold, elvégez, felír, felhív, átad, elvisz, kisegít. Aki a kezünk alá tesz mindent, hogy mi a nagyobb (?) dolgokkal foglalkozzunk.

És néha kell valaki, aki elmondja, hogy az élet attól szép, hogy mozgalmas, hogy nem kell folyton parázni és idegeskedni, egyébként is minden megoldódik, csak küzdeni kell, és hinni. 

Nem olyan bonyolult ez.