Tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy meghoztuk közös életünk legnehezebb döntését, a jövőben külön utakon folytatjuk. A mai napon hivatalosan is benyújtottuk válási szándékunkat. A közösen eltöltött tizennégy évünket egymás iránti tisztelettel zárjuk le. Most az elsődleges feladatunk az, hogy a számunkra két legfontosabb személyt, közös gyermekeinket a körülményekhez képest megóvjuk. Ezért arra kérjük a sajtó képviselőit, hogy döntésünket tartsák tiszteletben és legyenek tekintettel kiskamasz fiainkra. Továbbá tisztelettel kérjük a média munkatársait, hogy gyermekeink képmását ne hozzák nyilvánosságra, és tartózkodjanak találgatások, valótlan állítások közlésétől. Válásunkkal kapcsolatban egyebet nem kívánunk megosztani a nyilvánossággal. Megértésüket köszönjük.

Válik a Rogán házaspár - index.hu

Mielőtt bárki azt gondolná, hogy pejoratív értelemmel használom a parasztgyerek kifejezést, tisztázzuk, hogy ezt Rogán Antal mondta magáról, amikor öt éve, 2014 adventjében így nyilatkozott: "parasztgyerek vagyok, nem urizálok". S ez a többek számára szimpatikus ok-okozati összefüggés az évek múlásával megváltozni látszott, vagy talán meg is változott. Mert alig kétév múlva már elment a munkahelyére egy hétszázezer forintos táskával... Mentegethetjük, hogy (akkori) felesége hatására tette ezt, illetve felesége jóvoltából él(t) úri színvonalon, ám valami mégis megváltozott a parasztgyerek körül. Főleg, ha a Felhő utcai házikóra gondolunk, ahol albérlőként meghúzza magát a család Gaál Cecília jóvoltából.

Soha nem olvasom örömmel egy válás hírét, mert első renden az azt megélő gyermekek lelki terhe és tehetetlensége jut eszembe, továbbá mert a válás annak pecsétje, hogy valami sikertelen volt. Persze nem teljes terjedelmében, de mégis csak alul maradtak a szövetségesek abban, amire fogadalmat tettek. Rogánék közleménye sem dobott fel, nem eredményezte bennem a lám-lám érzést. Csupán elgondolkodtatott, hogy mennyit változik az ember évek alatt. A miből lesz a cserebogár kérdést bátran feltehetjük annak a változásnak láttán, ami Gaál Cecília esetében végbe ment. 

Azt nem tudhatom, hogy belsőleg pontosan mennyit változott a külsejét átgyúró  és a celebeskedésből egyre nagyobb szeletet hasító üzletasszonnyá kinőtt somogyi menyecske, azt csupán a miniszter úr tudhatja, aki tudását tapasztalati úton szerezte. Az pedig találgatás lenne a javából, ha feltételeznénk, hogy emiatt válnak. Kinek lett előbb elege?- felesleges kérdés. Az sokkal izgalmasabb kérdés, hogy vajon a NER-feleségként aposztrofált hölgy szárnyal-e tovább a vélhető miniszteri támogatás egén, vagy nem? A válasz jelenlegi megadása tipp, öt év múlva már precízebben megadható lesz a felelet. 

Gaál Cecília önmegvalósítása abszolút nyomon követhető Mr és Mrs showműsoron, Jóban rosszbanon, Babavilágon, Story fotókon, Miss World Hungary-n keresztül. Persze mindezt úgy kivitelezte, hogy a birtokolt kapcsolati tőke mellé egyre hatalmasabb pénztőke társult. A megmondó lány önállósodásának csúcspontja számomra a fitness plakát volt. Ezzel kapcsolatban annyi tudható, hogy férjét döntéséből kihagyta. Úgy lepte el az utcákat a termékreklám, hogy a legszorosabb hozzátartozó nem tudta. Ráadásul, ez a hozzátartozó az ország egyik minisztere. Könyörgöm, egy Andrássyné, egy Tiszáné, egy Telekyné, stb. nem volt látható a szaloncukor reklámon, mert tudták hogyan kell viselkedni. Ezen a ponton teljesen súlytalanná vált számomra a helikopterezgető, telefondobáló asszony. Aki noha Sarka Katával kioszthatja az Inspiráló Nők Díját, ám engem nem inspirál, hanem visszataszít amiatt, hogy nem érti és nem érzi azt a helyet és abbéli minőséget, amit elvárunk az ország vezető embereinek házastársaitól. Mindez pedig még egy konzervatív anya adta háttérrel sem ment neki, ráadásul úgy, hogy édesapja egykor országgyűlési képviselő volt.

Amúgy a te házastársad érti és érzi, hogy te ki vagy? Te házastársként figyelembe veszed, hogy ki ő? Körültekintő vagy, azaz figyelsz a körülötted lévőkre? Vagy csak önmegvalósítasz egyre jobban és jobban...