Kárász Róbert 2008 óta dolgozott a csatornánál, a Bors úgy tudja azért volt kénytelen távozni, mivel olyan ajánlatot kapott, amit nem fogadhatott el: fele annyi pénzért sokkal kevesebb megjelenés.
Törőcsik Mari: Fel fogom hívni Andy Vajnát – Index.hu

Az is hír, hogy Törőcsik felháborodásában felhívja Andy Vajnát. Hogy a dolog mennyire komoly, és megteszi-e, az még nem derült ki. Andy Vajna valószínűleg nagyon csodálkozik, ha felhívja Törőcsik, nem is olvasta minden lapban, hogy felhívja őt a híres, idős színésznő. Ha mégis olvasta a hírt, még az is lehet, hogy előre tudni fogja, mit mond Törőcsik Marinak. Most már csak az a kérdés, hogy ki az a Kárász Róbert, és miért olyan felháborító, hogy kikerül egy tévécsatornából.

Mindig elképedek azon, mennyire ragaszkodnak emberek a tévéből jól ismert, megkedvelt arcokhoz. Jakupcsek Gabriellát hányan, de hányan megsiratták. Valóban: a televíziós műsorvezető egyéni, biztos stílusával tudta „vinni” azokat a műsorokat, amelyek nevéhez fűződtek. Akik szerették nézni a nevével fémjelzett produkciókat, azok értetlenül álltak a köztévé döntése előtt. A szurkolótábor az otthoni villózó kék fényben, ott a készülék előtt egy pillanatig sem gondolkodott el azon, vajon milyen anyagi ok áll a háttérben. Egyáltalán, mennyibe kerül egy műsorvezető a tévének, vagy akár az adófizetőknek? Később kiderült, hogy egy átlagkereső számára irreális magas számokról beszélhetünk. Másfél, két millió forintról esett szó. Ez nem az éves adóbevallás végösszege, hanem havi kereset. (Most olvasom, hogy egy volt kereskedelmi televíziós műsorvezető bevallotta: korábban rengeteg munkáért akár ötmillió forintot vihetett haza havonta.)
A magyar átlagkereset 160 000 forint körül mozog. Van, aki ennél még jóval kevesebbet kap. De odahaza kéztördelve izgul, hogy szeretett médiasztárjai a helyükön maradhassanak. A szórakoztatás és informálás illúziója mögött pedig pénzügyi döntések egész sora áll, s ezeknek csupán egyik része a szerződött munkatársak jövedelme.
Bevallom, nem ismerem Kárász Róbert munkásságát, és azt sem igazán tudom felfogni, mi párhuzam van a Nemzeti Színházban folyó művészeti munka, valamint a tv2 között. Annyi azonban lecsapódott bennem a hír hallatán, hogy Törőcsik Mari különös impulzusból szólalt meg, aminek a bölcsességhez sok köze nincs, viszont ő is beállt azoknak sorába, akik kétes tartalmakkal próbálnak rossz hangulatot kelteni a magyar közbeszédben.
Tulajdonképpen már látom előre azt a napot, amikor az emberek azért vonulnak az utcára tüntetni, mert már megint nem nézhetik meg karácsonykor a Reszkessetek betörők című örökbecsű klasszikust. Akkor aztán mea culpázhat bármely tévéigazgató és médiatulajdonos, a nép haragja mindaddig dúl, amíg le nem vetítik a szadista kisfiú és szadista betörők megrendítő karácsonyi történetét, amely szépen példázza az ünnep időszerű és korszerű üzenetét.

Hozzászólások