Halálra gázolt egy Budapest felől Vác irányába menetrend szerint közlekedő személyvonat egy 17 esztendős lányt a Felsőgödi vasúti átjáróban ma 17 óra körüli időben. ... Lapunk úgy tudja, hogy a lány az átjáróban a piros jelzés ellenére indult el. A vonat dudált, illetve többen kiabáltak is neki, ám - szemtanúk elmondása szerint - a lány ezekre nem figyelt fel. Többen arról számoltak be, hogy a lány fülében fülhallgató volt és a telefonját nézte, amikor megtörtént a szörnyű tragédia. 

Szörnyű tragédia Felsőgödön - egy 17 éves lányt gázolt halálra a vonat vaconline

Ne haragudj, hogy nem segítettük az életedet! Nem vigyáztunk Rád. Nem tudtuk megmutatni a szabad és tilos közötti különbséget. Kezedbe adtuk  mobilt, de nem volt használati utasítás. Füledbe dugtuk a fülhallgatót és százszámra küldtük az érzelmes, vad, dacos nótákat, amivel azonosulva új életérzéseket élhettél át. Nem tudtuk elmondani, hogy hány tonna egy vonat. Mi az a sebesség. Nem voltunk képesek elmondani, hogy  az életed értékesebb minden szabadidős tevékenységnél, mélázásnál, zenehallgatásnál. 

Itt állunk és már nem tudhatod, hogy milyen jeggyel végzed el a középiskolát, ki szeretett volna teljes szívből, ki hozott volna virágot, ki vitt volna bálba, milyen az amikor anyai szívet eltölti a hála nagyszemű, borzas hajú, száj szélén nyálcsordulós kicsinye láttán. Nem fájhat már úgy a mellkas, hogy a szorítás után a térdig érő boldogság túl soknak tűnjön. Nincs már reménykedő remegés új otthonra várva, építve, szépítve. Nincs küzdelem , veszek, bűn és kiabálás. Nincs megnyugvás, megbocsátás és sírásba-örömbe hajló felszabadulás. 

Csak az van, hogy nem vagy. A "nem vagy" van. Sem előtted, sem utánad, sem soha többé.

Biztosan mindannyian megváltoztatnánk azokat a pillanatokat külön-külön is, amelyek ide vezettek. Csak egyet is, hogy éppen ne ez legyen. Éppen átérj, vagy lemaradj tíz métert. Vagy éppen esne ki a fülhallgató, verné ki valaki, vagy lökné ki a kezedből a telefont, rabolná el. 

De már mindegy is. 

A zene még itt van. A vibráló kis képernyő még üzenget. A technika szirénként nyughatatlanul, kódolva még mindig csalogat. 

De az élet, a Te életed már nincs. Egyik sem ért annyit, mint az Élet. 

Nézzük a vasúti kocsik, a sárga feketére festett vascsövek rideg élettelen valóságát, a beton talpakat és a síneket. Nem győzhettél. Esélyed sem volt. 

Ne haragudj, hogy az igazat, az igazi valót nem volt merszünk erőszakosan is a szemed elé tolni!

A vonatok még mindig jönnek.