A 2008-ban és 2012-ben aranyérmet szerző Sors Tamás, valamint a 14 éves Konkoly Zsófia bronzérmet nyert a riói paralimpia csütörtöki versenynapján 100 méteres pillangóúszásban. Unyancsak a harmadik helyen végzett a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla alkotta kerekesszékes vívócsapatunk a női párbajtőrcsapatok versenyében.

Paralimpia: Sors és Konkoly is bronzérmet nyert 100 pillangón - nemzetisport.hu

Tisztelettel és ámulattal, de mindenekelőtt a legnagyobb büszkeséggel kísérem figyelemmel szemem sarkából paralimpiai csapatunk helytállását. Amint korábban már megvallottam, nem vagyok igazán sportember, nem rajongok egyetlen területet sem, a mozgásválfajok nálam kimerülnek a teregetés, lakásrendezés, iskolába rohanás és egyéb mindennapos mozdulatsorokban. Azonban becsülöm, aki ennél többet, sőt klasszisokkal többet jobban csinál. Úgy, ahogy az eddig 14 érmet gyűjtő paralimpiai bajnokok. Ők mostanában a szívem hősei. Csonka-bonkán, de a legteljesebb akarattal, kitartással és összpontosítással mutatják meg, hogy mire képes az elszántság.

Ma reggelig 6 ezüstérem és 8 bronzérem került fel dicsőségfalunkra. Reménykedem még aranyban, de ha nem "pottyan", hát az sem baj, mert fénylenek a mieink így is.

Ezzel a paralimpiával teljesebbé lett Rio. A kezdeti közvetítések idején volt bennem egyféle kettős érzés, amolyan jó is meg nem is, kell is meg nem is hozzáállás. Aztán Tunkel Nándor erőemelő olyat nyomott, hogy elámultam. Sors Tamás úszásán pedig hüledeztem, és még mindig bennem van az a mellkasfeszítő büszkeség az örömmel együtt, hiszen nagyon sokáig ő vezetett. Paralimpikonjaink megmutatják, hogy a határok feszegethetőek, kitolhatóak és felülírhatók. Biztos nem könnyen és könnyek nélkül, hanem kitartással, erős lélekkel és makacs akarattal.

Isten hordozza valamennyiüket tovább!