Szaúd-Arábiának adták az ENSZ Emberjogi Bizottságának elnöki posztját. A vahabita vezetés otthon keresztre feszítéssel és fejlevágással bünteti az emberi jogok betartását követelő aktivistákat.Óriási felháborodást és ellenreakciót váltott ki az ENSZ közgyűlésén, amikor Szaúd-Arábiának ítélték meg az Emberjogi Bizottság vezetését. Az Egyesült Államok üdvözölte a döntést, és biztosította szövetségesét, Szaúd-Arábiát, hogy továbbiakban is szoros együttműködésre számíthat Washington részéről.

 Keresztre feszítős, fejlevágós országot tettek az ENSZ Emberjogi Bizottság élére orientalista

Megválasztani Szaúd-Arábiát, hogy védelmezzék a női jogokat olyan, mintha megválasztanánk egy piromán gyújtogatót a tűzoltóság parancsnokának– mondta a UN Watch igazgatója Hillel Neuer.


Egy-egy felkavaró gyilkosság után a hazai közvélemény hamar talált megoldást. Szaúd-Arábia. Ott aztán rend van. Ha lop valaki levágják a kezét a dögnek. Ha gyilkol meghal. Ott van visszacsatolás. Ott a projekt végig van szalajtva. 

Hallottuk azt is, hogy a nők nem vezethetnek autót, de nem is baj, mert ott olyan nagy autók vannak, és őrülten driftelnek a közutakon. Meg hát nincs is sok útjuk, a sivatagban meg minek. Gyám is kell egy nőnek. Ez valahol normális. Nehogy már elköltse a pénzt amit keresek. Lehet, hogy így szeretik.

Azután kezdtük megismerni az országot. A történelmük karddal, vérrel, Koránnal írt. Muszlimok. Szunniták (Muhammad ibn Abd al- Vahab iszlám vallási vezető után vahhabitáké a legerősebb befolyás) leginkább, de 15% körül shiták is élnek. Mindenki kötelezően muszlim, aki állampolgár.  Ibn Szaúd kijelentette, Szaúd-Arábia iszlám állam, ahol minden a Koránnak és az abból származó iszlám jogrendnek, a saríának van alárendelve. 

Kis megjegyzés: Ez az ország nem fogad, vagy csak nagyon kevés szír menekültet. Mert olyan más a kultúrájuk. Milliókat tudna ellátni. De mecseteket szívese épít Európában. Minden 200 muszlimnak építene egyet. Ezt fel is ajánlotta. De ebben az országban semmilyen más vallásnak nem épülhet temploma, sem nem engedett a misszió.

Gazdagok és érdekeiket jól képviselik. Olyan olajkészletük volt és van, amely a 20. században a világpolitikát is befolyásolta. A zsidók Izraelbe  (haza) települését is akadályozták 1933-ban. 1962-ben törölték el a rabszolgaságot, de azóta is vendégmunkások éhbérért és teljes kiszolgáltatottságban robotolnak itt. Sokszor hallani, hogy a házicselédet kínozták, tűvel szurkálták, mert megtehetik. (Nyilván nem mindenki.) A legutolsó eset, maikor egy szobalány kiesett az egyik emeleti ablakból és kapaszkodott a párkányba, a főnöke videózta, de nem segített. Lezuhant. 

Ha külföldi nőt agresszió ér, megerőszakolják, jobb, ha elhagyja az országot mintsem a hivatalos szervekhez fordul. Meg fogják büntetni ( jobb esetben korbácsolásra, és akár börtönre), hogy elcsábított egy férfit a családjától. 

A figyelmes szemlélő számára kialakulhat egy kép. Ha itt élsz, és szunnita muszlim férfi vagy, és a királyi család tagja, akkor jó dolgod lesz. Ezen kívül minden esetben húzd meg magad. 

Ez az ország a vallási irányultsága okán más országokba is beavatkozik fegyveresen is, de pénzzel mindenképpen az érdekeinek megfelelően. A shita Irán az egyik főellenség. A másik a Nyugat. Bár itt ellentmondást észlelhetünk. Hiszen a Nyugatra szüksége van, mint fordítva is. De az uralkodók, pl. Ibn Szaud azt vallotta, hogy a nyugati államoktól mindent átveszünk, technikát, találmányt, eszközöket, de a társadalmi berendezkedésüket (vallástalanságukat) nem. Mai napig a legnagyobb fegyvervásárló. USA elégíti ki ezt az igényét leginkább. Ezekből a fegyverekből kerül a most ISIS-nek nevezett dzsihadista előadást szervező Iszlám Államhoz is. A pénz mindent felülír.

Mit mondhatnánk? Az emberjogi bizottság vezető szerepében? Ez jó vicc lenne és röhögnénk is, de ezt komolyan gondolják. Tragédia. Egy tulajdonképpen totális diktatúra került ebbe a pozícióba. Mert gazdag és politikai szerepe óriási abban a térségben. (A jövőre debütáló új tanács tagjai: Algéria, Comore-szigetek, Kongó, Ghána, Kenya, Irak, Japán, Dél-Korea, Szaúd-Arábia, Türkmenisztán, Ecuador, Haiti és Nicaragua.)

A kérdés persze az, hogy az őket befolyásoló államok nem vállnak-e könnyen általuk befolyásolt államokká? 40-50 éve ez a kérdés még nyitott volt. Ma már itt a válasz. Igen. 

Miért érint bennünket? Mert mindenütt olyan folyamatokat támogatnak, gerjesztenek, ahol az iszlámot erősítik és használják saját céljaik elérésére. A szomszéd országokban is ezt teszik. Az általuk támogatott szervezetek, országok legtöbb esetben minimum türelmetlenek a keresztyén testvéreinkkel, de nem kizárt, hogy teljesen el akarják őket törölni. Még az emlékezetből is.

Az ENSZ most bohózat. 

Viszont az elkövetkező generációknak nagy tanulság és tapasztalat Európában, hogy hogyan is kell majd megvédenie magát és érdekeit az elkövetkező időkben, ha túl akar élni.

link:

http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201210/a_nyolcvaneves_szaud_arabia_tortenete_1_resz

http://index.hu/kulfold/2017/04/23/nem_vicc_szaud-arabiat_beszavaztak_az_ensz_nojogi_bizottsagaba/

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vahh%C3%A1bizmus

 

 

Hozzászólások