Villámcsődületet szervez Kecskeméten keddre a Megvédjük a Bányait facebook-csoport amiatt, hogy a múlt heti közgyűlésen a városvezető Fidesz-KDNP frakció tartózkodott az eddigi igazgató pályázatának támogatásától.

Flashmobbal tiltakoznak az igazgatóváltás miatt - baon.hu

A tüntetések, megmozdulások főként a fővárosban és esetleg a nagyobb vidéki városokban szerveződnek. Ha a magyar tüntetni akar és nem akad egy félpályás útlezárás a közelben, akkor Budapestig kell utaznia - függetlenül attól, hogy a kormány mellett vagy ellen akarja kifejezni a véleményét. Ez érthető országos súlyú eseményeknél.

Ott van az is, hogy a magyar igencsak apátiában él. A kocsmai hőbörgésen túl nem erőltetjük meg magunkat véleménynyilvánítás terén. Nem állunk ki utcákra terekre - unalomból, félelemből, nemtörődömségből. Ha tenni kellene, akkor az megmarad "kellene" szinten.

Most itt van Kecskemét, ahol valami megmozdult. No, nem azért, hogy a vidék felzárkózzon a fővároshoz tüntetések szempontjából. Nem is országos ügy mellé állt a város egy része.

 

Kiállnak egy ember, egy iskola mellett. Van egy országos szinten 40. helyen álló középiskolájuk, ami megyei szinten az első helyen van, élén egy olyan emberrel, aki jól vezeti az intézményt. Nem szerintem, hanem szerintük. Nem ismerem sem az igazgatót, sem a középiskolát, de hiszek a Kecskemétieknek. A facebook oldalon túl (ami önmagában megmaradna a kocsmai hőbörgés szintjén) aktívan cselekszenek, megmozdulást is szerveznek, hogy a véleményüket kifejezzék. 

Nem tisztem megítélni sem a helyi politikát sem az egész ügyet. Amit üdvözlök, azaz összefogás, a tenni akarás. Kiállnak egy emberért, egy iskoláért, ami fontos nekik. Idealista módon, ilyenkor reménykedni kezdek, hogy másutt is ez fog történni. Összefogunk, hogy a saját környezetünket, falunkat, városunkat jobbá, élhetőbbé tegyük. Ha kell flashmobbal, ha kell szemétszedéssel, ha kell segítségnyújtással. Kilépünk a kocsmai hőbörgések borgőzös kábulatából és elhisszük, hogy nem állambácsi fogja megoldani a problémáinkat, nem rajtunk kívül álló okok és szándékok sodrásában kell kényszerű életet élnünk, hanem tehetünk magunkért, tehetünk a másikért. 

Hozzászólások