Aranyérmes lett és ezzel olimpiai kvótát szerzett a magyar női vízilabda-válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon.

Európa-bajnok lett a magyar női vízilabda-válogatott - hvg.hu

A magyar labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte Ausztriát az Európa-bajnokság keddi játéknapján.

EB 2016: A magyar válogatott a főbejáraton lépett vissza a futball nagyszínpadára - hvg.hu

Nem emlékszem olyan mérkőzésre, amit végig néztem volna. Most sem láttam. Nem is törekedtem rá. Az a típus vagyok, aki megelégszik egy-két műkorcsolya kűrrel, és onnét is továbbkapcsol. A 2-0-ás győzelem hírének azonban örültem. Ahogy büszke voltam a vízilabdásokra is. Nem hatott rám olyan erővel, mint focirajongó és meccsre járó ismerősökre, mégis nagyon jól esett. Az azonban elszomorított, hogy voltak, akik nem csupán nem örültek, hanem az ellenfélnek szurkoltak. 

Nem érdekel a magyarázatuk, sem a magyarázkodásuk. Számomra elfogadhatatlan, hogy a politikát engedik ekkora erővel bírni és eluralkodni. Annyira függetlenek akarnak lenni, és annyira ki akarják fejezni nemtetszésüket, hogy közben rabbá válnak, és önmagukat megfosztva az örömtől megpróbálnak megosztani.

Jól játszottak, mondják. Nem értek hozzá, elfogadom. A 2-0 egyértelmű. A vízilabdások hozták a formájukat, mondják. Nem értek hozzá, elfogadom. Az EB arany egyértelmű. Kár, hogy nem mindenkinek. Sajnálatos, hogy akadnak, akik rezsimet emlegetnek.

Szerintem ahogy az uszodában, úgy a focipályán sem O.V. monogramot dobogott a szíve sportolóinknak. Nem akarok fennkölt lenni, de talán nem túlzás, ha azt gondolom: nemzetünknek tettek szolgálatot. Azért küzdöttek, hogy a magyar nemzet jó hírét növeljék. S nem akarok rosszindulatú sem lenni, de talán nem túlzás, ha azt gondolom: megdolgoztak a fizetésükért (bármekkora ill. arányaiban bármilyen eltérő is legyen az).

Minek tud együtt örülni a mi nemzetünk? A győzelemnek úgy látszik, nem. Pedig most nem tupírozott a képlet, nem azért kell sikeresnek érezni magunkat, mert a vereség mértékét tompító magyarázatokat elfogadjuk. Nem kell úgy csinálni, hogy csupán azért jó, mert a miénk. Nem Pelikán- korabeli magyar narancs ez. Valódi EB arany, és valódi győztes meccs!

Örüljünk, és ne kritizáljunk, amikor meglepetésünkre a magyar foci válogatott gólt lő, amikor a vízilabdások hozzák a formájukat, amikor a kézilabdásaink mindent megtesznek a győzelemért, és amikor Hosszú Katinka rutinosan elsőként ér a célba. Miért? Mert MAGYAROK vagyunk!

Nemcsak a Kárpát-medncében, hanem a tengerentúlról is mosolyt kérünk, nem fanyalgást!