Érdemes hozni: énekeskönyvet, tollat és jegyzetlapot. ... A nap folyamán korlátozott példányszámban kapható lesz Füller Tímea Tócsatükörben c. novellás kötete, melyet szívesen dedikál is. ... A konferencia perselypénze a rédei ref. templom felújítását szolgálja.

   http://refdunantul.hu/hir/mutat/15758/

Egy honlap három, teljesen különböző, de a végtelenben mégis egy pontban összeérő párhuzamosokról olvasunk. Ülünk a Rédei templom karzatán az orgona mellett a leázott és beszakadó plafon alatt és jegyzetlapokon rögzíteni próbáljuk mindazt az élményt, amelyet Isten Lelke elénk suhintott olyan ajándéknak, ami után rohanni kell ha meg akarod fogni. De írni és rohanni egyszerre nem lehet. Végül a jegyzetfüzetnek ott lett értelme a beszakadó plafon alatt, hogy fel tudtuk írni Füller Tímea e-mail címét, hogy beszerezzük a könyvet, amelyből felolvasott. Így találkoznak a párhuzamosok.

Asszonykonferencia (Tatai Egyházmegye) Loós Anita Barbara, klinikai szakpszichológus és Németh Sándor, pásztorálpszichológus, a budapesti Bethesda Gyermekkórház munkatársaival és Füller Tímea evangélikus hitoktató, író, zenetanárral. Ez történt. Bővebben...

Ki ez a nő? Hát ne sértődjenek meg a hölgyek. Egyszerű kerekeken gurul a férfiagy. Viszont nem bonyolult. Vajon ki? De talán még jobb kérdés, hogy mit akar. Felolvas. Két ilyen jó kis előadás után kezdődik a nőies érzelmeskedés, csöpögős-szirupos női szerepmagasztalás. Essünk túl rajta.

"Ez meg itt a nyaralásunkon készült, amikor előreszaladtunk, és elbújtunk a szüleink elől, hogy megvicceljük őket. Mondjuk, kicsit megijedtünk a rendőrtől, akit apukám hívott segíteni, de azért nem jöttünk elő, csak este, amikor elfogyott a keksz, és eszünkbe jutott, hogy vacsorára palacsintázást tervezett a család. Volt bennünk kitartás...!" (Füller Tímea  TÓCSATÜKÖRBEN  SZÁLKÁK ÉS GERENDÁK;   családi fotóalbumból)

A hang terjedési sebessége nem teszi indokolttá azt ami történik. Az első sorokban mosolyognak, majd terjedni kezd hátrafelé és mire felérkezik a hang a karzatra az első sorokban szemérmetlenül kacagnak, és a mi szánk is önkéntelenül bekapcsolódik az össznépi vigasságba. Nem tudom mérhető-e másodpercekben a történet. Hiába, a hölgyek egy húron pendülnek. Mindegy hogy háztartásból, termelésből, szalag mellől, orvosként, pedagógusként, anyaként, nagymamaként vagy unokaként érkeztek. Értik. Nagyon is értik.

Azt hogy korlátozott példányszámú volt a könyv... Ugyan már. Nem kellett tukmálni. Gyakorlatilag nem is láttuk. Csak hallottunk róla, hogy valaki már hallott olyanról, aki hallott a könyvről. A Luther kiadó szerintünk ezt benézte. Keveset nyomtak. Ez onnan derült ki, hogy talán a  harmadát, felét kaptuk meg, mint amit rendeltünk megyeileg. Mert nincs elég

Schäffer Erzsébet ajánlója   "Füller Tímea örömöt üzenő világában, ahol egy légy is angyallá tud változni, ahol egy fél iskola köti meg a karácsonyi ajándékot, a hétköznapok teli vannak csodás dolgokkal, észrevétlen, apró lényekkel, meglepetésajándékokkal. Hol le kell hajolni a fű közé, máskor csak bele kell nézni valakinek a szemébe, hogy a csodás dolgok megtörténjenek. Olyanok az írásai, amilyen az írójuk. Vele nem lehet lekésni a tengelici vonatot, vele közösködve nem lehet csalódni, mellette nem marad rosszkedvű senki. Valami gyermeki derű él benne...."

De azért él benne a keserédes is. Íme egy részlet:

"A szavak értelmét keresgeti magában. Mélán és zsibbadtan. Meghalt? Hogy János elment volna? Az ő Jánosa? Aztán a lelkébe hasít a felismerés: "Induláskor meg sem csókoltam reggel."  Fájdalmasan összerándul. János arcát látja, ahogy szomorúan áll előtte, és várja a szokásos búcsúpusziját. És önmagát, ahogyan elfordítja a fejét konok keménységgel. A halk sóhajt hallja, aztán a nyíló ajtó nyikorgását. - Meg se csókoltam- szúrja szíven a felismerés. És nem tud elképzelni ebben a pillanatban ennél nagyobb bűnt ezen a világon." (Füller Tímea TÓCSATÜKÖRBEN  BŰNÖK)

Júdás meg azt mondja - Meg is csókoltam.

Nagycsütörtök előtt csókkal vagy csók nélkül.


Miközben ezeket mondta, íme, sokaság közeledett, amelynek élén Júdás, a tizenkettő egyike haladt, és Jézushoz lépett, hogy megcsókolja.Jézus így szólt hozzá: „Júdás, csókkal árulod el az Emberfiát?” Lukács evangéliuma 22, 47-48

 

Hozzászólások