Jól tudjuk a világtörténelemből, hogy a változásoknak mindig volt egy ideológiai máza, amely arra volt hivatott, hogy elfedje a valós okokat. Az üzenet, a kód mindig erkölcsi, a valós indok azonban mindig politikai és gazdasági. Ha a világ bizonyos körei nem kihasználni, hanem megoldani akarnák a problémát, sokkal közelebb kerülhetnénk a megoldáshoz. Ha ezek a szereplők nem a pénzügyi és/vagy politikai haszonszerzési lehetőséget látnák a migráció jelenségében, sokkal tisztább lehetne a kép. Amint Európa népe megtalálja a választ a legősibb és legfontosabb kérdésre: cui prodest (kinek az érdeke?), abban a pillanatban megtalálhatja a megoldást is. 

A népességrobbanás okairól és következményeiről mandiner

 "aki ma Európában a bevándorlást megoldásnak tartja, az vagy nincs az ENSZ adatainak birtokában, vagy szándékosan figyelmen kívül hagyja azokat. Esetleg teljesen más Európában gondolkodik. Teljesen világos, hogy a korlátlan befogadó filozófia nem a megoldás filozófiája, és a hátterében egészen más gondolatok rejtőznek."


 

Az a tény, hogy Afganisztántól Marokkóig az átlagéletkor sokkal kisebb, mint Európában (Afganisztánban az átlagéletkor 17,6 év! Pakisztánban 22,6 év, Irakban 19,5 év, Szíriában 21,5 év, Szudánban 19,0 év; Egyiptomban pedig 24,8 év; Iránban 30,1 év; Szaúd-Arábiában 30,2 év; Törökországban 30,2 év; Algériában 27,8 év; Marokkóban pedig 28,3 év) illetve a szaporodás mértéke pedig nagyobb, a következő évtizedek társadalompolitikáját világszinten fogja meghatározni. Európában 100 évbe talán belefér 3 generáció, míg az előbb említett térségekben 4-5 generáció. Pakisztán 1980-ban kb. 78 millió lakosú, míg 2018-ban már 200 millió. Két és fél évente egy Magyarországnyival nő a lakosság létszáma. Afganisztán talán egy kisebb növekedést mutat. De alig marad el. Ráadásul úgy, hogy ott állandó háborúk voltak és vannak. 

"Az ENSZ (Department of Economic and Social Affairs, Population Division) adatai alapján megállapítható, hogy a vizsgált régiók (Belső-Ázsia, Közel-Kelet és a Maghreb (Észak-Afrika) muszlim államainak) népessége az elmúlt hét évtizedben az 1955-ös 193.416.897 főről 2018-ra 879.038.864 főre nőtt."  Majdnem egy teljes Európányi lakossággal növekedtek kb. 60 év alatt.

Hiába lengetik a veszélyt jelző zászlót. Sokan vagyunk a Földön. Ott ez senkit nem érdekel. Verseny van. Ki marad fenn. Lehet, hogy bizonyos vidékek lakói ésszerűen elkezdték csökkenteni a termékenységüket, vagy éppen életmódjukból fakadóan ez történik, e a többi vidéken nem így van. Ez azt jelenti, hogy nyelvet, hitet, világnézetet  azok örökítik nagyobb mértékben tovább, akik többen vannak. 

Európa öregszik. Az átlagéletkor 40 év körül, vagy feljebb. A gyermekvállalást a jólétre, kényelemre való törekvés, az individuális jog, feminizmus, a női félreértelmezett egyenjogúság, karrierépítés, a biológiai, vagy genetikai alapú másság, de még inkább a divat másság és a legújabb őrület a gender-elmélet alakítja. Ha valaki nem érti ezt a mondatot, nem véletlen. A fejlett nyugati társadalom népességének genetikai eutanáziája ez egyenlőre viszonylag elnyújtott formában. Mindezt a humánum és az egyéni jogok nemes eszméjének a magyarázatával. 

 

 

Az Ötödik elem egy jelenetét ajánlom megnézni: 1:33:10 -  1:33:53

A nemes eszmék híveinek tisztes szándékait egyelőre ne kérdőjelezzük meg. Azonban az bizonyos, ha úgy alakul minden, ahogyan tervezik, akkor Európában az őshonos népek be fognak olvadni a honfoglalók új társadalmába. Hiszen ezek az őshonos népek olyan életvitellel, gondolkodásmóddal lettek beoltva, amely életképtelenné teszi őket, de legalábbis nem versenyképesek a nyers újakkal. Feltételezve, de nem megengedve, előfordulhat valamilyen öntudatra találás, amely azonban akár polgárháborúhoz, fegyveres konfliktushoz is vezethet. Ezekben az időben már verbálisan ez történik is. 

Borzalmas kulturális és életvitelbeli sokk ér majd bennünket, és igen nagy nyomásnak leszünk kitéve a következő évtizedekben. A nemes eszmék hívei egy dologgal azonban nem számolnak, hogy a beáramló népesség értékrendje pont hogy el fogja törölni azt az értékrendetjüket, amely lehetővé tette, hogy ide ilyen simán megérkezzenek. 

Azok a milliók, akik ezekből a régióból ideáramlanak, nem fogják azon régiók népesedési és társadalmi problémáit sem enyhíteni sem megoldani. Itt azonban ezek milliók az itteni társadalmak teljes átalakulását, akár összezuhanását fogják elérni. Nyilván lesz valami új, és más. Kérdés, hogy abban van-e helyünk?

Vége a kampánynak, sőt a választásoknak is. Jó. Folynak még utóvédharcok. De ezek és az, hogy éppen ki az aktuális kiskakas, nyugodtan elhihetjük, nagyságrendileg kevesebb vizet zavarnak és fognak zavarni, mint az elkövetkező korszak. Nem lehetne értelmes ember módjára végre, mint érintettek, a teljes folyamatról disputát folytatni?

Kinek az érdeke? Csak az önhitteknek és vakoknak, akik azt gondolják, hogy kézben tudják tartani a történéseket. De ha kiengedik a szellemet a palackból, akkor az nem kívánságot fog teljesíteni. 

Kérdezgetnek az utcán, mi lesz velünk tiszteletes úr? Magunkat nem féltjük, csak a gyerekeinket és unokáinkat. Nem tudom. Nem tudok válaszolni. Csak annyit, hogy küzdenünk kell és meg kell tanítani őket  küzdeni. A végső konklúzió. A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme. "Ember, küzdj, és bízva bízzál" Madách