Az új szemétsziget létezése már korábban felmerült, de eddig vitatott volt. Most Charles Moore és csapata közvetlenül megerősítette a régióban folytatott hat hónapos expedíciójuk során. A sziget kiterjedése 2,5 millió négyzetkilométer. Összehasonlításképp: ez többek között nagyobb, mint Mexikó, Szaúd-Arábia vagy – ha már szigetről beszélünk – Grönland területe. Magyarország pedig 27-szer elférne rajta.

Elképesztő méretű szemétszigetet találtak a Csendes-óceánon - index.hu

A bibliai nyelvek egyike (két teológiai diplomával és az elvárásoknak is megfelelvén jelzem, hogy tudom melyik az: a héber), nos az a nyelv különbséget tesz Isten teremtő létrehozása és az ember kreatívkodása között. Az előbbi a semmiből is képes mindenki érdekét szolgálva alkotni, az utóbbi a már meglévőből tud létrehozni, és sajnos igencsak egyéni érdekek mentén halad. Isten megteremti az embert a tökéletesbe, az ember pedig miután kihúzta a gyufát a tökéletesben, eszkábál egy falevél ágyékkötőt. S hamarosan eljut az Istent fürkésző Bábel tornyáig. Elképesztő összefogás, látványos technikai bravúr a saját korában, de Istent utol nem érheti. Ahogy az ember kreálta szemét sziget sem. Nemcsak, hogy hasztalan, még veszélyes is.

Pedig mekkora területet foglal el!
Csak úgy ott termett a semmiből!
Az első nem tartotta vissza az embert, és elkészült a második!

Ez a szemétsziget azonban nem lesz pompás lakhely, nem burjánzik majd rajta a növényzet soha, sőt kárt okoz, és kibillent ott, ahol Isten egyensúlyt hagyott örökségül. A szemétsziget pontosan bemutatja, hogy hova süllyedtünk, és mennyire elszemtelenedtünk. T/1-ben! Mert bár legtöbbünk nem hordja a háztartási szemetét az óceánba, de amikor a patakparti fürdőzéskor a nejlonzacskót elfújja a szél, könnyedén legyintünk. Aztán egyszer csak elcsordogál a patak folyóvá és folyammá duzzadva a tengerbe, ahol a nejlonzacskó nem segíti az összképet. 

Az összkép, amit szeret tupírozni vagy letagadni az ember. Közel három évtizeden át vitatott volt a szemétsziget. Egy Grönlandnyi szemétsziget!!! Ami nem könnyen rejthető el, nem de bár? Mi ez, ha nem szemellenző??? A felelős és tudatos viselkedéstől nagyon távol vagyunk összképileg + emberileg. Kütyügyártás ezerrel, a hulladékot pedig óceánba és világűrbe szórjuk. Miért? Mert egy ideig megoldja a problémát, s a nagyobb gond, amit generál, már úgyis a következő generáció feladata. Mi nem Machu Picchut, nem függőkertet, nem nagy piramisokat vagy katakombákat hagyunk hátra, hanem óriási szemétszigetet, ami kinyírja az élővilág egy fontos részét.

Az egész mögött pedig a haszon áll. Azon persze nem osztozunk mindnyájan, csak nagyon kevesen... úgy lesz ugyanis egyre nagyobb a haszon. A Diabolosz munkálkodik. 

Mit tudunk mi, az egyének alsó szintjén tenni? Ahol talán a legnagyobb vakítás a sárga / kék  szelektív kuka, mert a végén ki tudja, hol végzi majd a beleszortírozott göngyöleged? A lassan mini-kontinenssé duzzadó probléma ellen nincs is más recept, csak Isten végszava: tűzzel elemészt, és új eget s új földet ad ahelyett, amit az ember teljesen élhetetlenné tett. Ez az Úr által kínált működő megoldás. Hitünk része, amihez ragasztanunk kell jó cselekedeteket. 

Az új ég és új föld sokak által vitatott, de eljön az az idő, amikor mindenkinek bizonyítottá válik. Ahogy a szemétsziget (változó) koordinátái és az onnét vett minták mára vitathatatlanul tanúsítják, hogy az ember elszemtelenedett. Az ókori hömpölygő szerves hulladék és a középkori városok bűze semmi a szájber-korszak szemetéhez képest. Az utókor erről joggal emlegethet minket, amikor az életben maradásért küzdve próbál változtatni a hatalmas, már eddig is 2,5 millió négyzetkilométert elért felelőtlenségünkön. Jó megoldásnak tűnt elhajítani vagy hajókkal az óceánra hordatni a szemetet? NEM AZ.