Morális mélypontra jutott Pars Krisztián, a kalapácsvetés londoni olimpiai bajnoka, amikor a hétfői Gyulai István emlékversenyen a döntőről lemaradva kilencedik helyezettként kellett lemennie a pályáról. Ráadásul az eredménye is elkeserítő: maga az atléta sem tudja megmondani, mikor írtak utoljára a neve mellé 70.74 métert.

Teljesen kikészült a magyar olimpiai bajnok - origo.hu

Ismét egy hangzatos, félig se igaz cím... Hagyjuk is, ne ezzel foglalkozzunk, mert arra jó csupán, hogy elolvastassa magát a szenzáció-vadászokkal.

Biztos, hogy olimpiai bajnokként egy emlékverseny kilencedik helyén végezni nem a mennyország, de ettől még teljesen kikészülni nem fog. Az okokat Pars ismerteti, tisztában van saját útjával, eredménytelenségének okával. Teljes kikészülésről beszélni az ő esetében túlzás. A kérdésekre adott válaszai is arról tanúskodnak, hogy bár nehéz időszaka van, mégis helyt fog állni. A teljes kikészüléstől messze van. Nem mereng reményt vesztve, nem őrjöng tehetetlenül, nem tétlenkedik csüggedve. Mégis leírják róla, hogy teljesen kikészült.

Felelőtlenül címkéznek, jellemeznek és minősítenek egyes emberek másokat. Szomszédot, munkatársat, régi ismerőst, közszereplőt, beosztottat, főnököt, rokont, ellenséget... Talán van benne némi irigység, rosszindulat és félreismerés is. Egy adott helyzet kívülről tűnhet nagyon kilátástalanak, csüggedésre okot adónak, felelőtlen döntések következményének, vagy éppen eltúlzottnak. Egy adott helyzet belülről megélve, részeseként saját bőrön megtapasztalva már árnyékolt. Pars inkább készül, mint kikészült. Szavaiból nem zavarodottság, nem feladás, nem megtorpanás, hanem sokkal inkább helyzetének felismerése, elemzése és a továbblépés iránya ismerhető meg.

Gyakran észben kell tartani, hogy nem az vagy, aminek mondanak, nem olyan vagy, amilyennek gondolnak és nem úgy vagy jelen, ahogy elvárják. De ettől még az általad megélt helyzet a valóság. Nem mások firkálmánya, állítása vagy éppen felelőtlen odaszólása a rád szabott igazság. Ne is engedd azzá lenni!