Eddig csak sajtóhírek, értesülések, ígéretek voltak arról, hogy a kanadai kormány a marihuána legalizálására készül. Csütörtökön viszont törvényjavaslatot nyújtott be  arról, hogy az országban a jövő év közepére váljon legálissá a felnőttek számára a marihuána fogyasztása élvezeti célból. (…) Justin Trudeau miniszterelnök régóta megígérte, hogy eltörli a marihuána nyilvános fogyasztását tiltó jogszabályt.

Jövőre legalizálják a marihuánát Kanadában - index.hu

Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben. Ha teljesítitek parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, amint én is megtartottam Atyám parancsait, és megmaradok szeretetében. Ezeket azért mondom nektek, hogy az én örömöm legyen bennetek is, és teljes legyen az örömötök. Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek benneteket. Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.Ha megteszitek, amit parancsolok nektek, a barátaim vagytok.

Jézus Krisztus: Szeressétek egymást - mandiner.hu

Mekkora mázli, hogy ez mindent felülír.

komment ugyanitt. 

Olvasom a hírt, és egyáltalán nem irigylem a kanadaiakat. Nem feltétlenül a marihuána liberalizációja miatt: körtünet ez, amelyet egy népszerűségre törekvő politikus – a háta mögött álló, őt irányító elittel együtt- kihasznál. Kortünet ugyanúgy, mint a természetestől eltérő szexuális irányultságok elfogadásának kérdése, amelyet sikerült mára a nyugati társadalmak legégetőbb problémájaként feltüntetni; az emberi jogok folyamatos emlegetése, mindig, mindenhol, mindenkivel szemben. Kortünet, csakúgy, mint a hisztéria szükségállapota, amely szoros kísérője a felsorolt „ügyeknek”. Valamiért ugyanis mindig háborúzni kell, vagyis az emberi jogok köntösébe bújtatva, a rasszizmus bunkójával fenyegetőzve el kell magyarázni, miért kell megengedni – mindent. Abortusz és eutanázia, drogfogyasztás, szexuális másság – ma ezek a kérdések feszítik (?) leginkább a nyugati ember gondolkodását. Mindez arról árulkodik: egyedül vagyunk, hiányzik az életünkből az, ami, Aki képes hiányaink enyhítésére.

Látszólag dúskálunk: szabadok vagyunk, oda és akkor megyünk, ahová, amikor csak akarunk. Boltjaink roskadoznak. Óriás tévéinken nézhetjük a semmit. Nem az éhezés, hanem a túlsúly okoz egészségügyi problémákat. Annyira jól élünk, hogy már dolgozni sincs kedvünk, sem gyereket szülni. És persze mindent tudunk. Mindent jobban tudunk.

Látszólag minden a rendelkezésünkre áll, természeti és emberi erőforrás, pénz, tudás, hatalom. Valójában szegények, elesettek és nincstelenek vagyunk, zaklatottak, gyengék és esendők. Minden, ami körülöttünk történik, megváltásért kiált.

Fájdalmas hiányainkra a megváltás a válasz.

Evangélium, örömhír az, hogy Krisztusban az Atya igent mondott ránk.

Van remény.