A Liberálisok felszólítják a kormányt, hogy tisztázza álláspontját és szándékait a sorkatonaság visszaállításával kapcsolatban. Az elmúlt évek során számtalan jel utalt arra, hogy a sorkatonaság visszaállítását mérlegelik, amit a Liberálisok a társadalom többségével együtt teljes mértékben elutasítanak. Hazánk militarizálása helyett a digitális infrastruktúra fejlesztésére lenne szükség, a magyar fiatalok kezébe pedig fegyver helyett digitális eszközöket kellene tenni. (...) Az új honvédelmi miniszter személye és kinevezése már önmagában is aggályos, hiszen Benkő Tibor az első honvédelmi miniszter a rendszerváltás óta, aki hivatásos katonaként állt a honvédelmi tárca élére.

Visszaállítaná a sorkötelezettséget a kormány a Liberálisok szerint - mandiner.hu

Egy nagyobbacska gyermek keresztelőjekor sírdogált, látható és hallható módon nem érezte jól magát ünneplő ruhában egyhelyben megállva. Amikor a lelkipásztor felé lépett keresztelő kancsóval a kezével, hangosan azt mondta a gyermek: "Csak a vizet ne!" Mégis hogyan lehetne keresztelni víz nélkül? E kettő elválaszthatatlanul összetartozik.

Ez a történet jutott eszembe azzal kapcsolatban, amit a liberálisok kifogásolnak és nehezményeznek, tudniillik valaki ért ahhoz, amit csinál. Ez biztosan sokkoló lehet azoknak, akik az életben egészen mást csinálnak, mint amihez affinitásuk és tudásuk van. Aggályos, ha a honvédelmi miniszter egyben katona, ha a boltvezető egyben eladó, ha a szakfelügyelő egyben pedagógus, ha a bankvezér egyben könyvelő, ha a kenyérgyáros egyben pék, ha a püspök egyben lelkipásztor... Még a végén a hozzáértés miatt történik valami megelevenedés és velőig ható változás! Borzasztó!

Nem az. Éppen ellenkezőleg, nagyon is szükség van arra, hogy aki amit csinál, abban legyen jártassága, holisztikus látása, ismerje a hozzá tartozó terület minden részét, tudja milyen most és milyen lehet később a hozzátartozó terület. Persze, ha az a cél, hogy ne legyen megvédhető egy-egy ország, egy-egy nép saját területe, akkor tényleg felháborító olyan embert látni, aki érti, hogy mit kellene és lehet tenni. A liberálisoknak kedvelt iránya például női, nem katona védelmi miniszterek kinevezése. Nem vitatom, lehet elképzelésük arról, hogyan védenék meg az otthonukat és országukat, de nem próbálnám ki a saját bőrömön, hogy valóban működik-e az elgondolásuk. Svédország mellett Albánia, Hollandia, Németország, Norvégia és Olaszország is büszkélkedhet ridikülös és katonai plecsni-mentes irányítással. Számomra ez azt mutatja, hogy mekkora hangsúly kerül a mai gondolkodásban az élet eme területére. Sajnos nem arról van szó, hogy kevesebb lett a bűn vagy teljesen elfogyott a hódítási vágy minden népből, hanem arról, hogy Európa szundikálni kezdett. Kellemesebb is az, mint őrséget állni.

Fodor Gábor szellemes szójátéka szerint militarizálás helyett digitalizálásra van szükség hazánkban. A fiatalok kezébe fegyver helyett digitális eszközöket kell adni. Lám-lám, még ki sem mondta, már teljesült a pártelnök vágya, mert látható módon a legifjabb generáció is okostelefonon és egyéb kütyükkel körülvéve nő fel. Sajnos nagyrészt ennek következtében nincs állóképességük. Ami pedig szintén eltűnőben van, az az együtt játszás képessége. Pedig állóképesség és együtt cselekvés is szükséges a jó HUNvédelemhez.