Ma megkérdeztem a tanítványomtól , hogy a kórházsuli jobb-e vagy a munkafüzet, mire rávágta, hogy a kórházsuli sokkal jobb!!! Fülig ér a szája, a mai részben az Einstein kép tetszett neki a legjobban, és nagyon tetszik neki az is, mikor megold egy feladatot, rögtön ott a “lány”, aki viccesen jelzi, hogy jó-e a megoldás vagy sem.  

KÓRHÁZI TANULÁS KICSIT MÁSKÉPP gyogyhirek.hu

„Bár ennek a feladatnak elsősorban azért kezdtem neki, mert a hiányzó néhány közösségi szolgálati órámat az ötvenből teljesíteni akartam, mire befejeztem, egészen másképpen álltam a dologhoz. Úgy igazából most éreztem a közösségi szolgálat kapcsán először, hogy van célja annak, amit csinálok, és hogy a munkával, amit elvégzek, lehet, hogy másoknak nagyon sokat tudok segíteni."


Gyerekek, fiatalok elszakítva a "normális élettől". Nekik éppen az is elég normális, ha életük van. Kortársaik haladnak a tananyaggal, vagy éppen tüntetni járnak tanáraikkal. Vagy mindkettő. Kinek-kinek vérmérséklete szerint. 

De a kórházban nehezen telik az idő. Itt a gyógyulás lassú. (A halál meg időnként túl gyors.) Egy idő után nem elég a CS (Counter strike), meg a Lol (A League of Legends)  számítógépes játék. Bevallom ezeket nem (sem) ismerem. 

Ekkor jönnek a jó érzékkel megáldott kórházpedagógusok, akik ki tudja milyen érintettség okán, olyan rendszert dolgoznak ki, ahol játékosan tanulhatnak a kis kórházi csibészek. 

Ez lehetőség, nem kötelező. Felajánlják a betegeknek. A pozitív válasz már elindít egy középiskolai diákot, aki személyreszabottan neki dolgozza ki a tananyagot. Ezt a diák önkéntes munka keretében teszi. Mentorok ellenőrzik. 

Valahogy ilyen többlettel, játékosan gondolkodnak együtt a gondozottakkal. Akik nem szakadnak el a tanulmányaiktól. Sem attól az érzéstől, hogy egyszer visszamegyünk. Élesben fogjuk tolni. Ha eddig nem lett volna világos számunkra, az itt gyógyított gyermekek nem az ujjukat vágták el, hanem komoly életellenes betegségekkel küzdenek. pl. leukémia. Hosszú ideig be vannak ide zárva, és mivel a legyengült immunrendszerű szervezet könnyen fertőződhet, ezért minimális az érintkezés külsősökkel. De a kórházpedagógusok ilyenek.  

Mindenkinek, akiben egyszerre lakik valamiféle játék és szolidaritás,  érdeklődjön a kórházában tanító kórházpedagógusnál vagy a következő email címen erről a lehetőségről : korhazsuliteam@gmail.com

Mivel jó ötletnek tartom, ezért idézem a kórházpedagógusok kérését. Mivel ide látogatni nem lehet bemenni, de virtuálisan mégiscsak meg lehet látogatni valakit. Tudjuk? "beteg voltam, és meglátogattatok," Máté evangéliuma 25, 36

 

Ne feledkezzünk meg az 1%-ról sem. Mondjuk a Bethesdát is javaslom.