A rendőrség lezárta a Fenyő-gyilkosság ügyének vizsgálatát – jelentették be pénteken a rendőrség honlapján. A megalapozott gyanú szerint Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére, amelyet Jozef R. hajtott végre – írták.

Gy. Tamás megbízásából ölhették meg a vállalkozót – nemzetisport.hu

 

A jogerős ítéletig mindenki ártatlan, s ezt nem árt figyelembe venni a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban is. Tehát még véletlenül sem szeretném azt írni, hogy Gyárfás Tamás megbízásából dördülhetett el az a bizonyos fegyver huszonegy évvel ezelőtt – ezt nem tudjuk, éppen ezért nem állíthatjuk. Annak ellenére sem, hogy az Ügyészség megalapozott gyanúja szerint erre kell következtetnünk. Más a gyanú, a vád, és más az ítélet, láttuk ezt már sokszor. Inkább a címben megfogalmazott bibliai igazságra hívnám fel a figyelmet: nincs olyan rejtett dolog, amely le ne lepleződnék, és olyan titok, amely ki ne tudódnék.

Mintha az élet gyakran pont az ellenkezőjét tanítaná nekünk: igenis léteznek olyan emberek, akik soha nem lepleződnek le, olyan tettek, amelyek végérvényesen a feledés homályába merülnek. Gondoljunk csak bele: hány évtizeden keresztül felszabadulást tanítottak, s nekünk, magyaroknak a megszállókat kellett ünnepelnünk, a hamis propaganda ordas hazugságait kellett elviselnünk a hős szovjet hadseregről, miközben az ország egésze ismerte a rémtetteket, s nyögte a megszállás következményeit. Ünnepeltünk és felvonultunk, Lenint s társait tanultuk, miközben a vörös lobogót lengette a szél. Sokan tudták, csak nem merték kimondani az igazságot. Aztán az igazság szépen, lassan utat tört magának, a vörös lobogó a kukába, Lenin és társai a történelem szemétdombjára kerültek, a hősökből bukott szereplők lettek. 

Vannak, akiket megtapsolnak, magas pozícióba ültetnek, s ők öntelten vigyorognak ránk. Övék a világ, ők bármit megtehetnek, mi pedig, „senkik”, elszenvedjük őket. Látszólag nincs se Isten, se ember, aki megálljt parancsolna nekik, s ők védett pozíciójukból, emberi magaslataikból intézik a világ (valójában saját világuk kisstílű) ügyeit. Ideológia persze mindig akad, hiszen ideológiára szükség van, ám az eszmék mögött ott bujkál a csupasz valóság, az önérdek.

Aztán egyszer csak, ki tudja, mikor, fordul a világ kereke, s megváltozik minden. Alig hitted, hogy egyszer ez is eljöhet még…

Fenyő János nagyvállalkozó, birodalomépítő nem volt galamblelkű ember. Aztán valaki, szintén nagyvállalkozó, s szintén nem galamblelkű ember, felbujtott valakit, hogy béreljen fel egy arra kapható személyt, aki véget vet Fenyő János birodalomépítő tevékenységének.

Az ítélet majd kihirdettetik, a felelősöket felelősségre vonják. A valódi ítéletet azonban máshol, más Bíró hozza.