Harry herceg kifejtette a brit etológusnak azt is, hogy maximum két gyereket szeretnének, vagyis ha megszületik első közös Archie nevű gyerekük már csak egyet. Harry ezt azzal indokolta, hogy mióta tudja, hogy apa lesz, máshogy látja a világot és a környezetvédelem miatt döntöttek úgy, hogy gyerekből elég lesz a kettő.

Harry herceg maximum két gyereket szeretne – mandiner.hu

 

Szerintem Harry herceg és Meghan hercegnő nem féltik eléggé a bolygót. Ha igazából fontos lenne nekik a Föld jövője, nemhogy kettő, de még egy gyermeket sem vállalnának, sőt, erre bíztatnák nemcsak a Vogue magazin brit olvasóit, hanem azokat a bangladeshi, indiai, pakisztáni vagy éppen fekete-afrikai fiatalokat is, akiknek egyébként eszük ágában sincs Harry és Meghan nyomdokaiba lépni. 

Komolyra fordítva a szót: elképesztő, hogy egyesek szerint úgy lehet óvni a Földet, ha nem születik „túl sok” gyermek. A „túl sok” fogalmát is sikerült megfogalmazni: a kettő még éppen jó, ám a három, négy, urambocsá’, öt (!) túl sok. Három, négy, öt gyereket szülni és felnevelni egyenesen pazarlás, a Föld készleteinek felélése, ahelyett, hogy felelősen és komolyan legfeljebb kettő gyerek születne. 

(Mondjuk, Európa elég jól teljesít ezen a téren: az európaiak ugyanis nem szülnek. Ellenben batár nagy SUV-okkal járnak, fapadossal mindenhová elutaznak, nyugodt lelkiismerettel évente megveszik a legújabb mobiltelefont, az óriáshűtőt és egyéb, energiatakarékos eszközt, s lelkesen köszöntik az üldözés elől menekülőket, hátha szíveskednek helyettük dolgozni, amíg ők kitalálják, ma éppen melyik szexuális kisebbség jogaiért aggódjanak.)

Elképesztő, hogy ehhez az elgondoláshoz olyan komoly tudósok, mint Sir David Attenborough vagy Jane Goodall is csatlakoztak, az pedig a legelképesztőbb, hogy a nyilvánosság egyre nagyobb tereit foglalják el az ember és életidegen gondolkodás hívei – most éppen a jövőnk, a Föld megóvása a szent cél. Lám, ide jut az ember Isten nélkül: megváltásért aggódik, de a Megváltóra, s a neki szentelt életre nemet mond. 

Szerintem Jane Goodall és Sir Attenborough túlnépesedésről vallott nézete butaság. Szerintem, aki egyetért Harry hercegékkel, s elhiszi, hogy a klímavédelem érdekében maximum két gyermeket kell vállalni: ostoba. 

Sir David Attenborough és Jane Goodall ellenében a Biblia éppen azt tanítja, hogy „szaporodjatok és sokasodjatok, töltsétek be az egész földet.” (Mózes első könyve, 1. fejezet, 28. vers)  

Herry herceg és Meghan hercegné ellenében keresztyénként éppen azt valljuk, hogy felesleges élet még nem született (sem Európában, sem Afrikában, sem sehol a világon). Ha pedig valaki tenni akar a Földért, annak javaslom, hogy éljen takarékosan, megfontoltan és bölcsen, vegye komolyan a Biblia tanítását, s ne higgyen olyanoknak, akik szépen becsomagolt szavakkal aggódnak a jövőért, ám valójában nemet mondanak mindarra, ami élet, jövő, reménység.