Hagyományőrző céllal alakult meg ismét a pártállami időket idéző Munkásőrség. A valaha hatvanezer tagot számlált szervezet közösségi oldalán a vörös csillag is látható, melyről ifj. Lomnici Zoltán közölte: ez az önkényuralmi jelkép tiltott a magyar jogban. ... Civil szervezetként alakult újjá az 1956 utáni évtizedeket idéző Munkásőrség, amely eredetileg a forradalom után az MSZMP párthadseregeként jött létre. A hagyományőrző szervezet önmeghatározása szerint eszmeiségében baloldali, munkásmozgalom-történeti hagyományok ápolására és humanitá­rius célok megvalósítására törekvő civil szervezet. ... Az emberi méltóság nem tesz különbséget fájdalom és fájdalom között, aki pedig különbséget tesz nemzetiszocialista és kommunista bűnök között, az fájdalom és fájdalom között tesz különbséget. Magyarországon tetten érhető, hogy a kommunista bűnöket bagatellizálják, ellenben a nemzetiszocialista bűnökkel. 

Biztosan nem közkívánatra, de ismét van Munkásőrség magyarnemzet.

"Mi a tevékenysége az újjáalakult Munkásőrségnek?  Többek között a történelmi tapasztalatok megismertetése, és munkásőr relikviák gyűjtése. Síkra szállunk a rendvédelmi szakma presztízséért. Nyilvános megmozdulásaink is vannak: gyermektáboroztatást szervezünk rászoruló munkásőr-hozzátartozók számára. Fellépünk a a rasszizmus, a homofóbia és az elharapózó hímsovinizmus ellen." 


"Munkásőrség volt van és lesz" olvasható a Hagyományőrző Munkásőr Társaság face csoportjának fejlécén. Nem tudok mit kezdeni a hírrel. Hagyományőrző. Ez a hagyomány nem jó. Ezt ne őrizzék. Tiszta ellentmondás: "...eszmeiségében baloldali, munkásmozgalom-történeti hagyományok ápolására és humanitá­rius célok megvalósítására törekvő civil szervezet...". Nem volt ez humánus sem humanitáriánus. Diktatúra volt. Akkor ápolják a hagyományokat és szétverik a civileket ahol csak kell, vagy humanitáriánusok. A kettőt egyszerre ne csinálja. Ebből egy olyan hagyomány ápolás lesz. "...eszmeiségében baloldali..."  azaz "Fellépünk a rasszizmus, a homofóbia és az elharapózó hímsovinizmus ellen." Sehol nem látom a kapitalizmus kritikáját. A tőkések, a tőke kritikáját. Nem látom Marx-Engels gazdaságfilozófiáját (nem hiányzik). Mondjuk Lenint belengették ezzel a volt van és lesz szöveggel. Lenin élt, Lenin él, Lenin élni fog. Mondjuk ez is bibliai koppintás. Jézus tegnap és ma és mindörökké ugyanaz. 

Szóval még egy paramilitáris szervezet, félkatonai mutatókkal a többi agyhalál mellé. Van ki tudja mennyi önérvényesítő szervezetünk, gárdánk, mozgalmunk jelszavakkal, szimbólumokkal. Most rájön még egy. Tiltott jelképpel. 

Fülöp  atya a "Legyetek jók, ha tudtok" című filmben mindig megjegyzi az újabb és újabb formában visszatérő ördögnek, hogy nem nyugszol, már megint itt vagy. 

Ennek a szervezetnek valószínűleg semmi köze a munkássághoz. Egy régi eszme újbóli megjelenése. A múltat eltörölni és felszámolni, és birtokba venni a világot. Besorolt a többi divatos, de korántsem ártatlan és naiv mozgalom közé. Nagyon is jól tudják azok, akik létrehozzák a háttérből, hogy mire akarják őket felhasználni. A nem ijedős fiatalok majd dobálóznak, verekednek, megzavarnak ezt azt. Használni fogják őket. A Pride-on fognak erőt demonstrálni. Szivárványos lesz a csillag, vagy az egyenruha. Vagy magassarkúban kalacsnyikovval.

Ez valami operett, vagy tényleg nem tanultunk semmit a múltból. 

 

 

 

linkeke:     A „Munkavállalók” milícia kommunista paramilitációs szervezete újjáéledt hungarytoday

 Bayer Zsolt ellen is fellépne az „újjáalakult” Munkásőrség, ha olyat mondana – Interjú a parancsnokkal magyarhang.

Csapd le csacsi! www.youtube  teljes film

A leggonoszabb szocialista mítosz: hogy az állami újraelosztás segít a szegényeken hafr.blog

 Roszík Gábor: Kiléptem a folyosóra, tele volt kommunistákkal, atyaég, mi lesz itt 24.

 

 

Hozzászólások