Az aktivista a tömegben elvegyülve kora délután hirtelen levette a pólóját, átugrotta a jászol körüli korlátot és karjaiba vette a kisded figuráját. Mellén a God is woman (Isten nő) felirat volt olvasható. Az akciónak egy csendőr vetett véget, aki utánarohant, elvette tőle a gyermek Jézus szobrát, kötelezte, hogy öltözzön fel, majd messzire elvezette a jászoltól.

Félmeztelen Femen-aktivista vette kézbe Jézust - index.hu

Magyar nyelvünk nem használ hímnem és nőnem megkülönböztetést ragozásokban. Nálunk, ha valami hím nemű, akkor azt jelenti, hogy férfi; ereje teljéből. A nemtelenséggel pedig sokan alig tudnak mit kezdeni. Jól emlékszem, még a tanteremre is, ahol lassan már tíz éve, segédlelkész koromban számon kért egy apuka, hogy gondolom én, hogy Isten nemtelen? Közölte, hogy vegyem tudomásul, hogy Isten a legnagyobb férfi, azért nemzette Jézust, és ő most el is megy a lelkészhez, mert ez tűrhetetlen.

Vannak helyzetek, amikor már nem érvelsz tovább, mert annyira nonszensz az egész helyzet. Nem is magyaráztam a gyermekek fogadása és áhítatra készítése közben apukának, hogy mi is az a Szentlélektől való fogantatás, csupán előre jeleztem, hogy Nagytiszteletű úr is azt fogja mondani, amit én, és nyelvtanilag az eredeti bibliai nyelvekben a Szentháromság két tagja hímnemű, a harmadik nőnemű. Széles mosollyal nyugtázta: na, akkor inkább férfi, mint nő. (Ezeket a típusú embereket a hímnemű angyalok is sokkolják.)

Az emberek javarészt bájos lánykáknak képzelik az angyalokat. Leánykáknak mondják, hogy angyalkám. A szentesti színdarabokban hány fiú angyalt láttatok az idén? Nálunk Dávid volt Gábriel, és a pásztorokhoz érkező mennyei sereg fele is fiú volt. …és nem azért, mert túl sok a fiú a hittanosok között, éppen ellenkezőleg, egy padsor fiúra két padsor lány jut. Ezért voltak lányka angyalok is. Egyébként is, mondj a Bibliából egy női angyal nevet! Az angyalok is inkább nemtelen lények, a szaporodáshoz szükséges nemiség csak a földi halandók esetében fontos. Úgy vélem, az attribútumok és a nemi jellemvonások miatt akarják sokan belesuvasztani Istent és az angyalokat is a férfi / női szerepbe.

Eltévedt hajó a feminista mozgalom. Úgy küzd, mintha szükség lenne rá. Pedig nincs. Olyan eszközöket használ, amiket meghökkentőnek vél. Pedig nem azok. A keresztyének, akik állítólag annyira elnyomják a nőket, hogy ihaj, ugyanabban a világban élnek, mint a feministák. Sok szélsőséges dolgot látunk és ismerünk: meztelen keblek a vízparton, focipályán, bazilika előtt. Szinte már meg sem hat.


Kedves Femen aktivista! Ezt a „poént” már sokkal korábban és sokkal jobban ellőtte Assisi Ferenc. A XIII. században nyíltan ment püspöke elé, és teljesen meztelenre vetkőzött. Nem lapított a tömegben, és nem írt üzenetet ágyéka fölé, hogy „csóró”, és nem vett a kezébe egy Jézus szobrocskát. Mégis üzenete, akarata, eszméltető szándéka családján és egyházán belül is célba ért. Az a pápa, akit pedig meghallgattál, amíg vártad, hogy leránthasd a pólódat, éppen ennek a „pucér” szentnek nevét vette fel, s nem véletlen. Ne kívülről okoskodjatok, hanem az egyház közösségén belül. Ne világi áramlatok szabjanak meg, hanem a Szentírás. És akkor nem mázolod magadra azt a három angol szót, mulandó testeden hagyod a ruhádat, és nem lesz emberi elgondolásod játékszerévé a betlehemi kisded.

Hozzászólások