Döntött az amerikai Legfelsőbb Bíróság: a tiltás alkotmányellenes, tehát tilos. Barack Obama amerikai elnök a Twitteren a szerelem győzelmeként értékelte. Mint írta: „A mai nap egy nagy lépés az egyenlőség felé tartó úton. Melegek és leszbikusok házasodhatnak, csakúgy, mint bárki más.”

Szabad a melegházasság az Egyesült Államokban - vs.hu

Többek között fiatalok coming outjából és esküvői videókból készített montázzsal köszönti a videómegosztó, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság az egész ország területén legalizálta a melegházasságot.

Így ünnepli a melegházasság amerikai legalizálását a youtube - mandiner.hu

 

Tehát akkor egész Amerikában szabad. Józsi Bélával, Tibi Lacival, Edina Katival. Mindenki boldog, mindenki ünnepel, mindenki egyenlő, éljen a szabadság. Hm.

Mindenesetre, két kérdésem azért lenne, az első mindjárt Obama elnök úrhoz, íme. Ha ön szerint ez a nap „egy nagy lépés az egyenlőség felé vezető úton”, hol van ennek az útnak a vége? Ebben a kérdésben addig megyünk az egyenlőség felé vezető úton, amíg…?

A másik kérdésemet a youtube internetes megosztó oldal felé intézném. Önök, Obama elnök úrral és több amerikai sztárral együtt lelkesen ünneplik a legfelsőbb bíróság döntését. Én úgy tudtam, legalábbis azt próbálták mindenféle módon értésemre adni, hogy értéksemlegesnek kell maradni. Biztos tudják: értéksemlegesség miatt nem lehet sem keresztet, sem semmiféle vallási jelképet hordani a nyugati iskolákban, az értéksemlegesség miatt nem maradhat II. János Pál pápa szobra egy francia városban, és a sort még folytathatnám. 

Úgy vélem, Önök a melegházasság propagálásával, ünneplésével megsértik a fennen hirdetett értéksemlegességet, hiszen a homoszexuálisok házasságának engedélyezése szöges ellentétben áll mindazzal, amit mások gondolnak a házasságról, úgy egyáltalán férfi/nő kapcsolatáról. Kezdem azt hinni, hogy önök is belátják: értéksemlegesnek lenni lehetetlenség. (Aztán még az is lehet, hogy tudván tudták, hogy ez az egész kifejezés, és a mögé épített imázs nem más puszta fikciónál, amivel azért jól lehet revolverezni. Ravasz, nagyon ravasz…)

A youtube által összeállított „üdvözlő videón” szinte gyerekek beszélnek arról, hogy ők homoszexuálisok. Ez ugyebár a coming out, amikor valaki bevallja homoszexualitását. Számomra megdöbbentő, hogy ezen a videón tizenéves alig felnőttek nyilvánítják ki szexuális orientációjukat. Nem feszegetve a „miért lesz valaki homoszexuális” kérdéskörét, és tiszteletben tartva mindenki meggyőződését, óvatosan kérdezem: nem lehet, hogy a homoszexualitás propagálása nem más, mint egy jól felépített divatirányzat reklámozása? Nem lehet, hogy sok, szilárd meggyőződéssel, értékkel, mértékkel nem rendelkező tini azért „választja” a homoszexualitást, mert az elnökétől a kedvenc sztárjáig mindenki ezt a divatot propagálja?

Mindenesetre, ha önök, Obama elnök úrral és több sztárral együtt nemet mondanak az értéksemlegességre, és hitet tesznek egy másik mellett, akkor nyilvánvalóan én is megtehetem ugyanezt. Éppen ezért mától kezdve reklámozni fogom a házasságot, mint egy férfi és egy nő kapcsolatát, egész egyszerűen azért, mert én ebben az értékben hiszek. Megyek, meg is áldom a mai napon egy férfi és egy nő házasságát, mint ahogyan tettem ezt korábban is, évek óta. Homoszexuálisokkal ezt nem fogom megtenni, remélem, megértik, tolerálják és elfogadják maradi értékrendemet.

Most látom csak, az USA Legfelsőbb Bírósága mindössze egyetlen fős többséggel, 5-4 arányban fogadta el a melegházasság tulajdonképpeni legalizálásáról szóló törvényt. Sőt, Antonin Scalia konzervatív bíró ellenvéleményében egyenesen azt állítja: a melegházasság legalizálása az amerikai demokráciát fenyegeti. 

Úgy látom, a maradiak, földhözragadtak még az amerikai Legfelsőbb Bíróságba is beférkőztek. 

(Titkon azért örülök, hogy mindenféle bajunkkal, bűnünkkel, fogyatékosságunkkal együtt idehaza mégsem odaát. Még.)

Hozzászólások