Értelmetlen és kicsinyes bosszú volt a Jobbik részéről, hogy megpróbálta "visszahívni" Morvai Krisztinát az Európai Parlamentből. Az EP-képviselőknek ugyanis úgynevezett szabad mandátumuk van, maguk dönthetnek arról, hogy ki kívánják-e tölteni ciklusukat. Morvai kijelentette: 2019 júliusáig tisztségében marad. Mindez pozitív hazánk szempontjából, hiszen a képviselőnő - a Jobbikkal ellentétben - következetes bevándorlás-ellenes állásponttal rendelkezik, kiáll a kvótákkal szemben.

ÉRTELMETLEN JOBBIKOS BOSSZÚ MORVAI "VISSZAHÍVÁSA" - figyelo.hu

A bűneset leírásában van egy jelenet, amikor az Úr Isten számonkérésére (-Talán ettél arról a fáról, amelyről azt parancsoltam, hogy ne egyél?) a magát kellemetlenül érző emberpár kifogásokat keres. Szinte látom magam előtt a mutatóujjakat: először Ádámé mutat Évára (-Az asszony, akit mellém adtál, ő adott nekem a fáról...), aztán Éváé a kígyóra (-A kígyó szedett rá...). A felelősségvállalás teljes hiánya azonban nem eredményezi a büntetés elmaradását. Ennyit az 1Móz 3-ról, hiszen vannak nekünk is mutatóujjaink.

Magyar, választás utáni, politikusi mutatóujjak. Egy sem magára mutat, vagy ha magára is VONAtkoztat, már sejthető, hogy a paraván mögött továbbra is diktálni fog. A mutatóujjak sűrűjében egy ujj iránya elgondolkodtatott, mégpedig az, amelyik az EP-ből hívná haza Morvai Krisztinát.

Csakhogy a "gyertek haza ludaim"-ra az a válasz érkezett, hogy "nem megyünk". Miért is jönne? Önálló döntést hozhat, nincs alárendelve a pártnak (rémlik valami külön egyesség az ő személyét illetően). Tevékeny részese a kvótákkal szembeni küzdelemnek, s nem köti pártjának hazai állapota és megváltozott véleménye. Mégis azt az üzit küldték neki a Jobbikból, hogy vége a külföldi szerepléseknek. Rászegeződnek a mutatóujjak, mert a hazai választás elvesztése után meg kell keresni a vereség okát. S ha az elnökségi tagok maguk között nem találták, akkor kívül kell keresni az okot, így hát Brüsszelben meg is találták. Nem volt nehéz, hiszen a megváltozott jobbikos állásponthoz nem idomult Morvai Krisztina. Sőt! Már-már Orbán barátnak nevezhető nyilatkozataival nyíltan szemben áll hazai színpadon sorakozó párttársaival. Ez a szembehelyezkedés, pontosabban át nem állás elismerésre méltó, mivel nem feledi a 2006-os eseményeket, és nem hajlandó azokat hatalomra juttatni, akik akkori párt-támogatóikat gumilövedékkel ápolták.

Jóllehet a nagy köpönyegforgatásban nem volt benne, azaz nem kacsintgatott össze a bal oldallal, most mégis őt tartják köpönyegforgatónak. S ehhez elég annyi, hogy a bevándorlás-politikában nem változott meg korábbi véleménye, ami azonos a kormányéval. Így kerül más köpönyege alá az, aki nem akart köpönyeget forgatni. Felnőttek játéka: ipi-apacs-egy-kettő-három, kiestél! Morvai Krisztina azonban nem engedi kiejtetni magát. Az EP-ben megvárja, hogy miként rendeződik át a Jobbik hazai színpada. A második sorból ki kerül az élre, s valóban súgja-e majd fülébe tanácsosként a régi vezír, hogy mi a teendő, azaz az ide VONAtkozó lépés.