Meggyőződésem, hogy azonnal be kell zárni a legtöbb muszlim óvodát - mondta Sebastian Kurz. A külügyekért és integrációért felelős osztrák miniszter egy tanulmányra hivatkozik, melyből kiderül: sok ausztriai muszlim szülő párhuzamos társadalmat akar létrehozni gyermeküknek, hogy életük során ne érhesse őket az iszlámon kívül más hatás.

Azonnal megszüntetné a zárt muzulmán óvodákat az osztrák külügyminiszter - mandiner.hu

 

Guten Morgen, Herr Kurz, örülünk, hogy felébredt. Mondjuk, helyzetéből fakadóan elképesztően szerencsés, hogy mondjuk nem fél évvel, vagy akár három hónappal ezelőtt kellett önnek véleményt nyilvánítani, amikor a „Welcome Refugees” volt a divat. Azóta azért sok víz lefolyt a Dunán, kiderült például, hogy Magyarország mégsem olyan sötét és embertelen, mint azt sokan hangoztatták. 

Szóval megérkezett ez a tanulmány, egyenesen a Bécsi Egyetem Iszlám Intézetének professzora jóvoltából, ön pedig szólásra emelkedett.  Előbb kortyolt egyet a mentes vízből, majd határozottan a pulpitushoz sietett. Jobb mutatóujjával kissé megkocogtatta a mikrofont, majd szózatot intézett a lakossághoz, imígyen: 

„Meggyőződésem, khmmm – itt egy kicsit megköszörülte a torkát, mivel olyasmit készült kijelenteni, amit Ausztriában eleddig csak a szélsőjobb hangoztatott - MEGGYŐZŐDÉSEM – ezt itt most erősebben megnyomta, hogy lássák, komolyan gondolja, amit mond, hogy ez tényleg az ön meggyőződése, nem pedig utasítás-, hogy azonnal be kell zárni a legtöbb muszlim óvodát!” (Itt a végén kissé felvitte hangját, meg is nyomta az utolsó szótagot, majd ökölbe szorított kezével határozottan a pulpitusra csapott. A hatás kedvéért majdnem hozzátette, hogy „a hétszázát neki!”, de aztán letett róla, merthogy az –már elnézést- olyan parasztos.)

Bocsásson meg, Herr Kurz, valahogy nehezen tudom elhinni, hogy ettől a kijelentéstől a muszlim óvodába járó gyerkőcök szülei falfehérré válnak, megijednek, gyermeküket pedig egyenesen az ön becses nevével ijesztgetik. Persze, én a magam kis sváb falujában örülök ám az ön kijelentésének, mégiscsak jelent ez az egész egy s mást, ön mégiscsak az osztrák kormány minisztere, befolyásos személy, satöbbi, satöbbi. Mégis, lenne néhány kérdésem, meg aztán azt is szívesen megosztom önnel, mi a problémám ezzel az egésszel, Herr Kurz. 

Az első kérdésem a felelősségről, és úgy általában az állam működéséről szól. Hogy van az, hogy iszlám óvodák így működhetnek Ausztriában? Nem tűnt fel eddig senkinek, hogy nem tartják be az állami törvényeket? Hogy nem beszélnek bennük németül? Hogyan működik önöknél az állam, a közoktatás, a törvények betartatása, a jogszabályok ellenőrzése, hogy van az, hogy a legtöbb muszlim óvodában egy sor előírást megsértenek, egész egyszerűen figyelmen kívül hagynak? És még önök az adófizetők pénzéből támogatják is ezeket az óvodákat! Látja, pont ez a problémája sokaknak a migrációval, mint önnek a muszlim óvodákkal: a törvények betartása nélkül, árkon-bokron, tűzön-vízen, éjjel-nappal, a regisztrációra fittyet hányva oda mennek, ahová csak akarnak, azt csinálnak, amit akarnak, aki pedig szerényen jelzi, hogy azért lennének ám törvények is, amelyeket be kell tartani, nos, akkor az illető rögtön megkapja azokat a bizonyos jelzőket – önöktől, derék európai politikusoktól. 

Van azonban itt más is. Az első probléma az, Herr Kurz, hogy azért ez nem így működik. Már nem. A probléma ennél jóval nagyobb. Ezek a muszlim óvodák nem fognak bezárni. Vagy, ha mégis, majd lesznek helyettük újak, ahol jobban fognak ugyan figyelni az osztrák törvények betartására, ám a cél továbbra is ugyanez lesz: megóvni a gyermeket mindenféle külső hatástól, és párhuzamos társadalmat létrehozni.  

Emlékszik talán, amikor a nagy európai migránsválság kellős közepén, Merkel asszony azt találta mondani, hogy „a migránsok nem hozhatnak létre párhuzamos társadalmat Németországon belül”. Na, ez mondjuk majdnem olyan, mintha én közölném holnap reggel a Kossuth Rádió reggeli műsorában, hogy az alkoholisták nem ihatnak több alkoholt. Bizonyára illedelmesen végighallgatnának, kellemesen eltöprengenének azon, hogy ki is ez az ember, aztán szépen-lassan leugranának a sarki kocsmába egy kis lélekmelegítőért. A párhuzamos társadalmak már létrejöttek, ezt Merkel asszony és ön is tudja, nálam sokkal jobban. Múlt idő, mondhatnánk. Nem is értem igazán, kancellár asszony maga is elhitte ezt a butaságot, vagy netán csak azt gondolta, az Európába igyekvők vagy éppen már itt élő honfitársaik komolyan veszik?

Nos, ha megpróbálunk az osztrák iszlám óvodák oktatási elvei mögé nézni, szerintem azt látjuk, hogy mindez egyfajta válasz. Válasz arra, hogy Európa ma mégiscsak idegen a muszlimoknak. Persze, jönnek, mert sokan háború és terror elől menekülnek. Sokan, talán még többen egész egyszerűen csak jól szeretnének élni, és itt képzelik el az életüket. Ám eszük ágában sincs a liberális Európa elvei szerint gondolkodni, egész egyszerűen nem kívánják feladni meggyőződésüket, identitásukat, sőt a gyermekeiket is e meggyőződés szerint kívánják nevelni – mégpedig azért, mert idegen nekik mindaz, amit Európában találnak.

Gyorsan leírom: a muszlimoknak nem Európa keresztény gyökereivel van problémájuk, Herr Kurz. Egy muszlimot sem hallottam, olvastam, akit zavart volna a Notre Damme, a Stephansdom, vagy a Szent István Bazilika, a karácsony, vagy a kereszt. De zavarja őket az a fajta szellemi nihil és légüres tér, amibe belefér, hogy mások vallási érzékenységére hivatkozva kereszteket távolítanak el keresztény templomokról, egyházi épületekről, vagy hogy az egyik legfontosabb keresztény ünnepet, a  karácsonyt fosztják meg jelképétől és értelmétől olyannyira, hogy sem karácsonyfát állítani, sem karácsonyi dalokat énekelni ne lehessen. (Na persze, erre azt a legkönnyebb mondani, hogy akkor ne jöjjenek ide, de hát ugye, ilyen opció nincs. Egyfelől itt vannak már hosszú ideje, másfelől valakinek dolgoznia is kell Európában, ha már az európai ember elfelejtett gyermeket szülni.)

Szóval a muszlimok szerintem lázadnak. Nem hiszem, hogy dzsihádra és a terrorizmus dicsőítésére tanítanák a gyermekeiket. Szerintem a legtöbb muszlim itt Európában (és talán a világon máshol is) normális, átlagos, hétköznapi ember, akiknek eszük ágában sincs bombát robbantani, szomszédot lefejezni, de még talán burkába öltöztetni se akarják a nem muszlim lányokat. (De lehet, hogy abba azért még a sajátjukat sem.) De nem kívánják olyan elvek mentén élni az életüket, ahogyan azt a liberális európai véleményformálók elvárják tőlük. 

Úgyhogy én is lázadásra buzdítok. Lázadjon ön is, Herr Kunz, lázadjanak a bécsi polgárok, az osztrák, belga, magyar, francia adófizetők. Lázadjanak, lázadjunk egy normális Európáért, a jogok és kötelességek egyensúlyáért, mindazért, amiért mégiscsak jó demokráciában és jogállamban élni. Lázadjanak a parttalan és elvtelen, liberalizmusnak csúfolt szellemi hajótörés ellen, ami egyre jobban tönkretesz bennünket. 

És lázadásra buzdítom a keresztényeket is, az ír katolikusokat és a magyar protestánsokat egyaránt. Lázadjon mindenki, akinek bármiféle köze van még a kereszténységhez itt Európában. Lázadjunk úgy, hogy komolyan vesszük saját magunkat, és megpróbálunk aszerint élni.

Javunkra válna.  

Hozzászólások