Wagnert december 8-án tartóztatta le a rendőrség egy torontói abortuszklinikán, ahol arra próbált rábeszélni odaérkező várandós nőket, hogy a megfogant gyermekeiket abortuszban való elpusztításuk helyett engedjék inkább megszületni. Az életvédő asszonyt károkozással, és halmazatként korábban már vele szemben kiszabott büntetés próbaidejének kétrendbeli megsértésével vádolják. Az ügyének bírósági tárgyalása alatt Wagner fogságban marad, amely előreláthatólag hónapokig is eltarthat. A hatóságok felajánlották neki, hogy szabadon távozhat, amennyiben írásos esküben vállalja, hogy távoltartja magát valamennyi abortuszklinikától. Wagner, lelkiismereti okokra hivatkozva megtagadta egy ilyen papír aláírását, és helyette inkább elfogadta a fogvatartása fenntartását. 

  Egy bebörtönzött katolikus életvédő adventi levele  katolikusvalasz

"Isten szava jut eszembe a Második Törvénykönyvből: "Életet és halált, áldást és átkot tártam a szemetek elé. Válaszd hát az életet, hogy te is, utódaid is életben maradjatok, szeresd az Urat, a te Istenedet, hallgass a szavára és ragaszkodj hozzá. Mert az Úr a te életed..." (MTörv 30,19-20.) Később, amikor a rendőrség megérkezett, kértük őket, hogy segítsenek megvédeni a gyermekeket... Elvittek minket, és amikor megkérdeztem kettejüket, hogy mi történne, ha elengednének, azt mondták, eljárás alá vonnák őket "kötelességszegésért". Imádkozzunk, hogy Isten valamennyi gyermeke megértse, hogy az elsődleges kötelességünk a Mi Mesterünk. Mi vagyunk a szolgái. Ne érjenek kötelességszegésen minket Ővele szemben. Az Úr vezessen minket bűnbánatra."


Nem célom a római katolikus hitet megvédeni. Nem gondolom, hogy most pro és kontra az abortusz indokait sem támogatói, sem ellenzői oldalon elemezzem, vagy magyarázgassam. Nem célom ítélkezni senki felett. Csak arra a pici kis érdekességre hívom fel a figyelmet, hogy abortusz ellenes kijelentésért, tevékenységért börtönt lehet kapni. Nyilván halmazati büntetés ez, ki tudja mennyi felszólítás, hitelrontás és egyéb vád, jogi csűrcsavar miatt. 

Ez az asszony imádkozik, majd elmegy a klinikára, vagy az ajtajába és megpróbálja lebeszélni az embereket erről a lépésről. Egyéb híradások szerint címekkel, és támogató lehetőségekkel, hogy nyugodtan megszülhessék a gyermeküket és segítséget kérhessen hozzá. 

Azért érdekes ez a hír, mert ez azt jelenti, hogy a nagyon szabad Kanada mégsem szabad. Vannak szabadok és mégszabadabbak. ( Egyenlők és még egyenlőbbek,  idézet szabadon az Állatfarm Orwell regényéből) A szabadoknak szabad a mainstreem politikát támogatni és befogni a szájukat. Amennyiben keresztyének (keresztény=keresztyén, csak így szoktam meg) és így tesznek, akkor jó keresztyének. Ha ellenben a fősodorba nincsenek benne, akkor már nem jó szabadok, és nem is jó keresztyének. Ma úgy tűnik, hogy a börtönzött keresztyén a jó keresztyén. Pont, mint a halott indián a jó indián. A mégszabadabbak meg megmondhatják a szabadoknak, hogy hogyan gondolkodhatnak, ha mégszabadabbak akarnak lenni és hozzájuk akarnak tartozni, és előnyeit akarják élvezni. Ez örök feszültség lesz. (a szabadság fogalma erősen zárójelbe kerül)

Teljesen mindegy, hogy mennyire idegesíti a Medical Centre dolgozóit, vezetőit, és az oda érkezőket egy ellenkező véleménnyel bíró asszony akciója, nem gondolom, hogy a börtön, a fogda a jó válasz. Erősen kettős mércét alkalmaznak. 

Szabad-e a lelkiismeretnek megfelelően szólni és cselekedni? 

A válasz szerint bizonyos esetekben igen, de ha nem felel meg céljainknak, gazdasági érdekeinknek, a tervezett jövőbeli etikánknak, világnézetünknek, akkor nem. Itt a válasz egyértelmű. Fogda, ítélet. 

Itt vagyunk Karácsony után. Mária megszülte fiát. Az élet élni akar. 

 

 

Hozzászólások