Úgy érzem, hogy egy nagyon áldott ember vagyok, hogy ezt másodszor is átélehetem, elsőre is fantasztikus volt. (...) Egyelőre az örömé a főszerep, az a dolgom, hogy ünnepeljek, és ezt meg is teszem.

Szilágyi Áron: Egy áldott ember vagyok - 444.hu

Vannak sportrajongók, sportszeretők, sportkedvelők, és eljön az olimpia ideje, amikor felbukkannak azok is a színen, akiket általában hidegen hagy a sportújság, sportmelléklet, sportrovat. Reposztosan mondva: vannak Székely Attilák és Molnár Bogik. Remélem, holnap ismét megmutatkozik Attila lüktető sportszeretete a szombati reposztban, hiszen sporton keresztül világot látni és láttatni rendkívüli módon tud. Én nem is próbálkoznék ezzel, csupán engedjétek meg, hogy megosszam örömömet, és nálam is az örömé legyen a főszerep.

Nem nézek versenyeket, mert nem kívánja egyetlen porcikám se azt az érzést, ami abból a feszültségből ered, hogy vajon nyerünk-e? Furcsa, mert hétköznapi életemben küzdő típus vagyok, és vállalok olyan helyzeteket is, amikor a hogyant még nem tudom, de a célt el kívánom érni. Szóval nem lennék jó sportközvetítő, mert a legyen már vége érzés megnémít. Sokkal inkább nekem való az ismétlés, hiszen akkor már az elején bemondják, hogy nyertünk vagy nem, és nem kell csalódnom a küzdelem végén. Tudom, vannak olyan nézetek, hogy a részvétel is számít, és minden versenyző győztes. De ezt inkább hagyjuk, hiszen a MAGYAR himnusz hangzott el Szász Emese, Hosszú Katinka és Szilágyi Áron győzelme után. S a dobogónak három foka van, nem negyven, sőt még az a három sem egyforma magas. Ez pedig jól van így.

Nem vonzanak mágnesként az olimpiai közvetítések, de fél füllel követem az eseményeket. Megnézem az éremtáblát a neten, néha elkapok egy-egy megrendítő pillanatot, és az idén is égett már bele a szívembe néhány szó. Szilágyi Áron szavai, aki címvédőként kimondta magáról, hogy ÁLDOTT EMBER. Sőt az olimpiai zászlóvivők "átkát" is megtörte az áldott ember. A levertségben és kishitűségben tengődtetett magyar nép tagja kimondta, hogy áldott. Noha teológiai szempontból nagyon fontos szót használt, mégsem nyomozgattam, hogy Szilágyi Áron hívő-e, és ha igen, akkor melyik valláshoz vagy felekezethez tartozik. Abban látom ennek a kijelentésnek nagyszerűségét, hogy elkezdhetjük kiterjeszteni az élet többi területére és népünk többi tagjára ezt a felismerést. Ne celebek akarjanak lenni fiataljaink, hanem áldottak! Léhaság és tengődés útja helyett az elszántság és tevékenység nemes útját válasszák!

Szívemben soha nem volt helye, és mostantól fülemben is lecserélem a kisnemzet és kisország kezdetű mondatokat. Akárki akárhol is használja majd ezeket a megtévesztő gondolatokat, mindig azt hallom majd helyette: áldott nemzet áldott tagjai vagyunk. Találmányokat, győztes hadjáratokat és csatákat, világcsúcsokat és rekordokat, kulturális értékeket és hungarikumokat adtunk a világnak, és annak ellenére, hogy közel száz éve kezünk-lábunk levágták, az ÁLDOTT magyarok ÁLDOTT utódai ÁLDOTT győzelmeket aratnak.

Köszönöm Áron Man, hogy remek kardforgatóként tű pontos célzással megszűntetted a fejekben lévő áldatlan állapotot!