Nádai Anikó erre úgy reagált, hogy a Farm az borzalmas volt, a mélyvíz, amiben azt sem tudta, mit csinál, a VV-ben pedig az élő adás stresszelte. Itt ilyen probléma nincsen, és ugyan minden csak egyszer vesznek fel, de ha bakizik, vagy elkáromkodná magát, azt kivághatják, és így nyugodtabban dolgozik, ami simán le is jön a képernyőről. Hálistennek az egyik bemutatott jelenetben benne hagyták azt, ahogy szó szerint sírva röhög az egyik vendégen, és ez a spontaneitás és természetesség jót tesz a műsornak.

Az Anikó #show-val VV Anikóból végképp Nádai Anikó lett - comment.blog.hu

Balatonfenyves-Alsó. Immár hetedszer táborozunk együtt. Dunántúl szegleteiről gyűltünk össze Bőnytől Hetesig, Sárvártól Ságvárig, Iszkaszentgyörgytől Kocsig. 250 gyermek és 28 felnőtt. Tábornyitás és táborzárás húzós órái között változatos programok, bibliai növények nyomán lelki megerősödés, és természetesen boldog úszkálás vár minden nap a Balatonban. Színes egyéniségek, bátor és kevésbé stram gyermekek - mi pedig mindegyikért hálásak vagyunk, mert itt vannak. Köszönet a szülőknek, akik nem külföldre szülték őket, és itt vannak velünk!

El-elnézem őket társas kapcsolataikban, önérdekvédésük közben, áhítaton, sportversenyen, strandra indulva, kergetőzve, arcot festve, és közben minduntalan az jár a fejemben: nődd ki magad, Cserebogár! Mert belőlük lehet az, aki a szülők és nagyszülők generációjának válásai által hagyott nyomorúságot túlszárnyalhatja; aki a sokféle hang közül megleli a szelídet és tisztát; aki nem plakátokon győzköd az igazságról; aki nem önmagát vállalja csupán, hanem a benne lakozó Lelket is.

Boldogan karaokéznak, széles mosollyal éneklik a Honeybeast - Maradok szövegét. Üvöltjük mi is, a csoportvezetők, s talán egészen másként hagyja el szánkat az énekelt gondolat. Mi értjük, de vajon ők értik-e? Ha mi értjük, kell-e hogy ők már értsék? Jobb lenne, ha nem kellene megérteniük. De ez nem álomvilág, hanem a valóság, ahol kutya kötelességünk eszközöket adnunk a következő generációnak. Y, W vagy bármilyen más kóddal is jelöljük őket, ugyanarra a legnagyobbra van szükségük: a teljes Igazságra, aki Krisztus.

Azért jöttünk el ismét az egyházkerületi hittanos táborba, hogy felfelé mutassunk és feljebb jussunk. Mert azt előbb látják és tapasztalják, hogy mi veszi őket körül: sorsot húzó sároskezek, lefalcoltak üres helye, csalók sikere, örökség felélése, VV-sek ívelése... De az egyházban élők célja, hogy azt is észrevegyék, hogy felülről ki tartja őket oltalmában.

 

Maradok kirúgva, leharcolva
Marad a vendég, marad a kocsma
Maradnak sósak a könnyek, s a röghegyek
Legaljában a meredek emberek

Maradok félve és megalkudva
Maradok tisztelettel, lehajolva
Itt ragadt életek - aki csak mehetett
Lefarcolt már, ugrott a fél telek

Maradok tollpihe a szélviharban
Maradok suttogás az őrült zajban
Marad a templom és marad a puszta
Marad a csaló, megint megúszta

Ki keres zsályát a mátrai réteken
Kinek az álma múlik a közérdeken
Sáros a kéz, ami a sorsot húzza
Aki nem látja, legalább haluzza

Mind eladtuk már
Mi elmozdítható,
És most jön, ami nem
Koncolható
Így megy ez az én kis falumban.

Maradok áldozat, maradok szélhámos
Maradni kell, mert mondta a plébános
Maradni érdemes, marad még pár rokon
Maradunk faragott jelek a sírokon

Maradok maradék. A lemaradóra
Csak legyintő polgár, kifekszem a tóra.
Maradok úr és maradok szolga
Marad a közöny, hogy nem az ő dolga.

Maradok tollpihe a szélviharban
Maradok suttogás az őrült zajban
Marad a templom és marad a puszta
Marad a csaló, megint megúszta

Ki keres zsályát a mátrai réteken
Kinek az álma múlik a közérdeken
Sáros a kéz, ami a sorsot húzza
Aki nem látja, legalább haluzza

Mind eladtuk már
Mi elmozdítható
És most jön, ami nem
Koncolható
Így megy ez az én kis falumban.

Hozzászólások