Szabó Stein Imre, a Zeneakadémia kommunikációs vezetője az Origónak arról is beszélt, miért kell az elit kultúrát formabontó módon hirdetni. A Zeneakadémia új image-filmjének középpontjába Bartók Bélát helyzetük, és ez volt az alapja a Bartók Világverseny felvezető filmjének is – persze, néhány elemmel kiegészítve. A film történetét mi találtuk ki a tehetséges, alkotó jellegű csapatommal a Zeneakadémián, és eredeti szándékaim szerint formabontó valóban, azonban semmi provokáció nincs benne. Azért nincs, mert nincs rá szükség.

A kultúrmédia fenegyereke volt, most a magyar magas kultúrát hirdeti a világban - origo.hu

Donald Trump Andy Puzdert, a CKE gyorsétterem-lánc elnök-vezérigazgatóját jelöli munkaügyi miniszternek. Az új elnök a szövetségi környezetvédelmi hivatal (EPA) vezetőjének a fosszilis energiaforrások hívét, a 48 éves Scott Pruitt republikánus politikust nevezi ki. Trump hamarosan tárgyal Alan Mulallyvel, a Ford autógyár volt elnök-vezérigazgatójával, aki szintén helyet kaphat a kormányzatban.

Trump munkaügyi minisztere egy gaorsétterem-lánc vezérigazgatója lesz - index.hu

Fenegyerek-szindróma. Ízlelgetem a kifejezést. Tanakodom: tartani kell ettől? Gyanakodásra adjon okot vagy felszabadítson? Gyanítom, hogy a közéletre vonatkozóan hasonlóan gondolkodunk, mint magánéletünkben. Van, aki szereti a fenegyerekeket, van, akinek herótja van tőlük, sőt van, aki felismeri és elismeri magáról, hogy az (volt). Idővel sok minden változik és teljesen meg is változhat. Az emberek is formálódnak.

Általános iskola felső tagozatán egy fiatal srác első osztálya voltunk. Osztályfőnökünk tele ambícióval, közvetlenséggel, céltudatossággal. Határozott karakter versenybiciklijével, körszemüvegével, az írásvetítő mellé feltett lábával, fényképezőgépével és végtelen jóindulatával. Ma már tudom, hogy a drámajáték, csoportépítés és csoportdinamika számtalan "kísérletét végezte el rajtunk". Egy alkalommal leíratta velünk, hogyan képzeljük el felnőttként az életünket. A lapokat összegyűjtötte, és csak évek múlva egy osztálytalálkozón olvasta fel őket. A sajátomra nem emlékszem, de az egyik fiúéra teljesen világosan. Azt írta: Nem lesz feleségem, Budapesten élek, nindzsa leszek. A fiú ugyanabban a vidéki kisvárosban él feleségével és gyermekeivel, s nem lett nindzsa belőle. Vannak, akik nem tudnak formabontók lenni, és ez nem baj. Ám a formabontók szárnyait sem szabad akaratuk ellenére levágni! Úgyis eljön az idő, amikor a nindzsák megházasodnak, a polgárpukkasztók megszelídülnek és a kultúrmédia ellenségei magas kultúrát kezdenek hirdetni. Ami pedig ebben a lényeg, hogy nem csinálják rosszul!

Öt fülbevalóval és háromszínű hajjal kezdtem a teológiát. Fotó is tanúsítja... Sajnos? Nem.
Ma két fülbevalóm és egyszínű hajam van, de kék a körmöm nyolcágú rozettával... Sajnos? Nem. 
Valakinek fenegyerek voltam, valakinek nem. Szerintem kijelölt úton lépkedek, esetleg néha az útjelzőket feszegetem.
Persze az én utam és sokak útja nem zeneakadémián vagy kormányzatban kanyarog, ahol nagy port lehet kavarni, és meghökkenteni akár az egész világot, vagy annak tetemes részét. Az azonban kétségkívül nagyszerű érzés nekem is, hogy tudom, kinek a követségében járok. 

Istennek is vannak fenegyerekei: a sikkasztó vámszedő, aki evangéliumot írt; a véreskezű farizeus, aki apostollá lett; a dorbézoló és fattyat nemző, aki egyházatyaként szolgálta Krisztus ügyét; az admirális, aki gályarabokat szabadított ki... Bízunk-e annyira az Úrban, és van-e bennünk ahhoz bátorság, hogy felismerjük, ha Ő sakkozik a mai fenegyerekekkel teremtett világa javára? Biztos ma is vannak Máték, Pálok, Ágostonok, Mihályok... Csak bújjanak minél többen elő! 

S legyenek olyanok, akik előhívják és előreállítják őket feladatot bízva rájuk, mert nem félnek attól, hogy feje tetejére áll a világ...