"Fontosak az elemzések, fontosak a vélemények, de a legfontosabb mégiscsak az, hogyan gondolkodnak erről az emberek" - jelentette ki. Rogán Antal úgy fogalmazott, hogy a törvény tavalyi hatálybalépését megelőző, azaz a 2015. március 14-i állapot állhat helyre mind a munkavégzésre, mind a pótlékok szabályozására vonatkozóan.
 

Vasárnapi hírek – blikk.hu

Az alábbiakban kommentárok következnek két változatban. Egymondatosak és bővítettek. Merthogy az emlékezet nem olyan rövid, mint sokan reménykednek benne. Remélem, sokaknál így van ez. Nos!
A miniszter közölte, az Országgyűlés akár már kedden - kivételes sürgősséggel - szavazhat a most benyújtott előterjesztésről, így az akár már a hétvégén hatályos lehet.
Ez akár azt is jelentheti, hogy már most vasárnap kinyithat az összes üzlet.

Röviden: Ennyit az elvi politizálásról!
Hosszabban: Most tudtuk meg, hogy mennyire szűk a rés a politikai pártok ama felfogása között, hogy a hatalom megtartása a legfontosabb politikai cél. A közjó csak viszonylagos fogalom. Például a vasárnapi boltbezárási korlátozásokról sosem tudjuk meg az igazságot, hogy hányan is ellenezték (volna). Merthogy egyetlen politikai alakulat sincs ma Magyarországon, amelyik ennek képviseletét következetesen vállalná. Nem tudjuk meg tehát sem azt, hogy hányan állnak egyik vagy másik oldalon, miként azt sem, hogy ez tényleg a szabadság mértékegysége-e?
+1 röviden: Konzervatív-keresztény értékek a magyar jobboldalon.

Már most vasárnap kinyitná áruházait a Tesco, ha talál elég embert, akik hajlandóak munkába állni.

Röviden: Eladó az egész világ.
Hosszabban: Megvehető az ember is, nemcsak az áru. Már csak a mérték a kérdés. Hogy hány százalékért?


Ötórás egyeztetés után megállapodott az április 20-ai sztrájk elégséges szolgáltatásairól a kormány és a Pedagógusok Sztrájkbizottsága. A tanárok elfogadták azt a javaslatot, hogy a sztrájk ideje alatt minden köznevelési intézménynek biztosítania kell a gyerekfelügyeletet és az étkezést.
Röviden: Elérték a gyerekek azt, amiért sztrájkolnak a tanárok.
Hosszabban: A szülők némelyike is. De leginkább a pedagógusok! Nem kell tanítani, csak a gyerekekre felügyelni és etetni őket. Szép új világ! A jövő század iskolája.


Meleg menekülteknek alakítana ki szálláshelyeket egy, a homoszexuálisok jogait védő szervezet az osztrák fővárosban. A javaslatot vasárnap tárgyalják a szociáldemokraták bécsi pártkongresszusán – írja a Kronen Zeitung.
Röviden: Meleg helyeken helyezik el a meleg menekülteket.
Hosszabban: A többieket sem teszik hűvösre. Így hát nehéz lesz különbséget tenni a menekültek között.


Már százezer magyar él Nagy-Britanniában. Az Európai Unió keleti bővítése óta megduplázódott a Nagy-Britanniában élő magyarok száma.
Röviden: Magyarországon majdnem tíz millió.
Hosszabban: Erdélyben és Romániában több, mint másfél millió, a Magyarországot körülvevő államokban közel egymillió. Sőt az amerikai kontinensen is bőven egymillió fölött van magyarok száma. Igazi bravúr lesz, ha százezer magyarral annektáljuk Nagy-Britanniát.


Erdély etnikai térképe.
Röviden: Ez a realitás.
Hosszabban: Csíksomlyói álmokból nehéz felébredni, pedig a számok nem hazudnak, Anyám, takarjon bár a szemfödél. Romantikus álmainkban valameddig, de legalább három gyermekkel családonként Erdély még sokáig magyarként él.

Egyszerűen lehetetlen szabad és tisztességes választásokat rendezni a jelenlegi polgárháborús helyzetben, Szíriában, ezért Németország nem fogadja el a szerdán a központi kormány által ellenőrzött országrészeken megkezdődött parlamenti választások eredményét - mondta a német külügyi szóvivő.
Röviden: Ez érthető.
Hosszabban: Szíria elfogadja a német, az angol, a francia parlamenti választások eredményeit. Ezen országok vezetői Szíria mellett sok ország polgárának választását sem fogadják el. Például azokét, akik nem tetszenek nekik. És ezt el is mondják.

Elérkezett újra. Sok mindenre gondolhatunk e két szó hallatán, én a gondnoki konferenciára értettem.
Röviden: Az alkalom folytatódik.
Hosszabban: Vannak a református egyháznak hű világi hitvallói, akiket megmozgat egy-egy nekik címzett konferencia. Boldogok, akik erőt visznek innen vissza a gyülekezetükbe.