Rongálás bűntette miatt folytat nyomozást a rendőrség, mert valaki március 15-ére virradóra purhabbal fújta be a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templom ajtaját – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel kedden.
Az esetről a Nyugat.hu internetes portál számolt be először, az általuk közölt fotón a templom ajtajára egy feliratot ragasztottak azzal a szöveggel, hogy „Isten megpihent a hetedik napon, pihenjetek Ti is”.

Purhab a templomajtóban: ezt írták mellé - 168ora.hu

Én kérek elnézést.

Először ezért az írásért. Nem akartam megírni. Próbáltam higgadtan kezelni az egész vasárnapi zárva-nyitva tartás kérdését. De nem sikerült. Meg kellett írnom, mert csak így tudok nyugodtan aludni. Elnézést.

Másodszor a purhabbal fújkáló(k) nevében. Tudatlanságból történt. Nem volt elég információ a birtokomban/birtokunkban arról, hogy a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templomnak és az oda járóknak semmi köze a vasárnapi zárva tartáshoz. Elnézést.

Harmadszor a Fidesz-KDNP nevében a magyar néptől. (Remélem, hogy) tudatlanságból és az előre gondolkodás hiányából fakadt ez az egész "bezárósdi". Nem akartunk rosszat nektek, csak rosszul kommunikáltuk. Mi csak jót akartunk. Elnézést.

Negyedszer a Fidesz-KDNP nevében a hívő keresztényektől/keresztyénektől. Meg sem kérdeztünk titeket és a nevetekben, rátok hivatkozva tettünk olyasmit, amihez semmi közötök. Elnézést.

Ötödször az ellenzék nevében, mert csak a rosszat látjuk a vasárnapi zárva tartásban, pedig ha őszinték lennénk, belátnánk, hogy van jó oldala is. Az egészet csak arra használjuk, hogy a kormányt kritizáljuk. Elnézést.

Hatodszor minden médium nevében, amely mumust csinált a vasárnapi zárva tartásból. Képtelenek vagyunk objektíven tudósítani az ügyben pro és kontra. Elnézést.

Hetedszer a feleségemtől saját magam nevében. Szombat este szembesültem azzal, hogy a vasárnapi pörkölthöz nincs hagyma. És vasárnap zárva vannak az üzletek. Gyarló emberként én is későn szembesültem az új nyitva zárvatartási renddel. Még jó, hogy vannak kivételek és sikerült egy kisboltot találni vasárnap reggel hétkor. Elnézést.

Végül Istentől. Neki van a legkevesebb köze ehhez az egész hercehurcához. De őt is rossz színben tünteti fel. Elnézést.

Megírtam. Mégsem vagyok nyugodtabb. Kevés lesz ez a nyolcszoros megkövetés. Én elkezdtem. Remélem, lesz aki folytatja...

Hozzászólások