Teljesen helyénvaló fölhozni a migránsozást az olimpiai arany apropóján, bárhogy is prüszkölnek egyesek.

Hont: A Liu-testvérek tudtukon kívül Őcsénybe is üzentek - hvg.hu

 

Ül szegény Hont András a hvg szerkesztőségében, és ellenállhatatlan vágyat érez, hogy Magyarország első téli olimpiai aranyával kapcsolatban „csakazértis” migránsozzon, és megvédje a történelmi sikert elérő sportolókon ironizáló (?) Majtényi Lászlót. Értem én, hogy az ember újságíró, ráadásul a hvg-nél, de hogy mindenről mindig ugyanaz jusson eszébe – na, ezt nem értem. 

Ez biztos afféle kényszerképzet.

Ha például a magyar labdarúgók kijutnak egy EB-re, és ott még szép eredményt is érnek el, rögeszmésen ellenük kell szurkolni, hiszen ez Orbán csapata. Ha a magyar válogatott leég az andorrai pékek ellen, akkor az a legjobb, hiszen lehet annak kapcsán felesleges stadionrekonstrukcióról, rohadó kórházi ágyakról, éhező százezrekről cikkezni. 

Ha határon túli magyarok és kettős állampolgárság, akkor nyilvánvalóan elveszik a magyarok nyugdíját és persze mind megvett, lekenyerezett fideszes szavazók. 

Ha egyházak kapnak kormányzati támogatást, akkor nyilván az egyházak is (így együtt, egy halmazban) megvett, lekenyerezett fideszes szavazók.  

Ha egy magyar csapat a téli olimpián történelmi aranyat szerez, öröm helyett a migráció üdvös voltát kell előhúzni, hiszen „igenis vállalható az a nézet, hogy egy emberséges, nyitott bevándorláspolitika gazdagíthat minket.”

Szerinte ez helyes. Majtényi László azóta eltüntetett bejegyzése meg ironikus. Mi meg nem értjük az iróniát, a Liu testvérek sikere kapcsán a jogos, ezúttal pozitív migránsozást. 

Aha.

Elmondom, szerintem mire kell gondolni Magyarország első olimpiai aranya kapcsán: hogy ezek a fiúk (mind a négyen) ügyesek voltak. Éppen ezért jár nekik a taps, az arany, az olimpiai életjáradék, a magyar sport lapjain egy szépséges bejegyzés. Hadd szurkoljunk nekik és a többi magyar sportolónak is: hajrá Magyarország, hajrá magyarok! 

Hozzászólások