Ellentétben az üldöztetések korábbi eseteivel, ez a kormány által engedélyezett "Three-Self Church"-ben történt meg és nem egy illegális, regisztráció nélküli gyülekezetben. A járőröző ellenőrzési csoport mintegy 30 kormányzati hivatalnoka vett részt a templom novemberi vizsgálatában - áll a Bitter Winter beszámolójában, amely az országban történt üldöztetéseket ellenőrzi. Egy, "a templomot alaposan átvizsgáló hivatalnok belépett a szószék elé, és rámutatott a falon lévő Tízparancsolat egyik parancsolatára", jelentette a Bitter Winter. "Ezt el kell távolítani", mondta a hivatalnok. Az első parancsolatra célzott ezzel: "Ne legyen más istened rajtam kívül." Amikor a templomi tisztviselők tiltakozásukat fejezték ki, a kormányzati hivatalnokok minderre azt válaszolták, hogy Xi Jinping miniszterelnök ellenzi ezt a parancsolatot. "Ki merészel nem együttműködni? Ha valaki nem ért egyet ezzel, az állam ellen lép fel", mondta a tisztviselő a Bitter Winter jelentése szerint. "Ez nemzeti érdek. Mindenkinek meg kell értenie ezt a helyzetet. Ne menjetek szembe a kormánnyal", figyelmeztette a templomot. 

KÍNA BETILTOTTA A TÍZPARANCSOLAT EGYIK PARANCSOLATÁT - nicelife.hu

Mindig ugyanaz a nóta. Az ember, aki Isten képmása, összetéveszti önmagát - a tényleges tükörképet - a személlyel, akit tükrözni hivatott.


Ha én lennék annyi hatalommal, mint némelyek: nem őslakosok módszeres kiirtását, nem Gulagot, világégést, munka- és haláltáborokat, holodomort, vagy 200 ezer politikai foglyot rejtő Észak-Koreát, szíriai polgárháborút, Németországban már menedéket kapott kopt keresztyének kitoloncolását, vagy „ilyesmiket” intézgetnék, szervezgetnék. Helyette kitüntetném az olyanokat, mint pl. Gregory Kloehn aki hulladékból készít hajléktalanoknak kis házikókat, vagy Jim Freeman, aki a hátán cipeli el a mozgássérült diákjait az osztálykirándulásra. Meg az anyákat, az apákat, a mentősöket, tűzoltókat, mosolygós postásokat, vagy aki csak átadja helyét egy idős embernek, vagy összekészít egy Nyilas Misi pakkot. Szóval a másikat, a segítségre szorulót valahogy átölelő embert.


Igaz, azt mondják, hogy csak adj hatalmat valakinek, s egyből megtudod, milyen is valójában. Lehet, hogy nagyot csalódnék önmagamban – ha egyszer Istent játszhatnék. Mert az is igaz, hogy ha Isten helyében lennék, már régen szétcsaptam volna a magukat istennek képzelő emberek között. Már rég ráejtettem volna egy téglát Xi Jinping fejére, lépfenével sújtottam volna Észak-Korea kisisteneit, az Iszlám Állam gonoszait víz nélkül kiültettem volna a tűző napra, bennhagyva őket saját piszkukban, az éhinséget mesterségesen keltő és tudatosan fenntartó rendszerek működtetőit üvegfal mögé ültetném, s naponta végig nézetném velük, ahogy jóllakok, anélkül, hogy ők bármit is kapnának. Vagy „ilyesmik”…


De egy biztos. Ha Isten helyében lennék, a Fiamat nem adnám egyért sem közülünk… Viszont nem vagyok a helyében (valószínűleg mindenkinek így a legjobb!). Ő a hatalmával úgy él, hogy nem azt mondja: te utolsó aljas gazember, hanem: Szent Lélek temploma vagy (1 Korinthus 3,9). Kedves Olvasó! Mondtak rád, vagy csak gondoltak rólad ismerőseid mostanában, vagy valaha is ilyet? Nagy bátorság kell ahhoz, hogy a kalyiba, amibe belép a király, azt kiabálja magáról: itt van, úgyhogy én vagyok a király. Úgy vélem, a király is fogja a hasát a nevetéstől. És akkor ez még kegyelem, mert simán bele is rúghatna, vagy az őt szolgáló – és a helyüket jól tudó – alattvalóinak kiadhatná a parancsot: a föld színével egyenlővé tenni! Ám az ilyen parancsot soha nem halló alattvalók csak vakarják a fejüket, és csodálva, egymásra nézve kérdezik: soha nem unja meg az (igazi) Isten, Úr és Király, hogy a kalyibák ezt „kajabálják”, a tükörképek igazinak képzelik magukat?! Nem. Mert Ő birtokában van egy információnak: lehet, hogy „az ember istennek képzeli magát” jelenség egyidős és mindig is egykorú lesz az emberrel, de az ember nem örök. Ő viszont, és az Ő hatalma (s szeretete) az.


Az 1953-as születésű, 1,8 m (a bibliai Saul is egy fejjel magasabb volt a népénél) magas Xi Jinping a Kínai Népköztársaság elnöke 2012. november 15. óta a KKP főtitkára, a KB Politikai Bizottsága Állandó Bizottságának, az ország de facto legfelső hatalmi grémiumának az első embere, és a KKP Központi Katonai Bizottságának az elnöke. 66 éves. Talán még nem fogta fel, de ő is megette már kenyere javát, és nyugalom, nem fog örökké élni. Hacsak,  hacsak a hatalmas (szeretetű) Isten vendégül nem látja… szerencsénkre odaát… Az pedig elég tágas hely lehet – remélem -, hogy ne kelljen vele és a hasonlókkal összetalálkoznunk, mert akkor szégyenünkre kiderülne rólunk, hogy mi is épp ennyire megvetjük őket, mint amennyire ezek a hatalmasok teszik…