Magukat a magyar Anonymous tagjainak nevező hekkerek átfogalmazták az Alkotmánybíróság honlapján található alaptörvényt.

Az Anonymous átírta az alaptörvényt - index.hu

Számos informatikai vonatkozású jelentése van:
1. Mesterien programoz.
2. Szoftverhez, informatikai rendszerhez hozzábabrál.
(Belenyúl a kódba, módosít ezt-azt vagy csak sebtében helyreigazít, megbütyköl valamit.)
3. Szoftvert átprogramoz, informatikai rendszert feltör, jogosultsági szinten túl használ. Jellemzően illegális tevékenység, mégis megkülönböztetendő a crackeléstől, mert a hekkelés indíttatása más: általában szakmai bravúr, bizonyítási szándék, ideológiai indíték áll a háttérben...

hekkel - Hogymondom szleng szótár

 

Lefeküdtem aludni, de csak nagy sokára jött az álom. Bár ne jött volna! Egy meghekkelt országban ébredtem fel. Az országot nevében még magyarnak hívták, de ahova csak nyúltam, mindent meghekkeltek. A legszörnyűbb az volt, hogy ez szinte senkinek sem tűnt fel, vagy mindenki úgy tett, mintha nem is venné észre.

Először a történelemkönyvet nyitottam ki: Nézem, hát a 12 pontban, ahol emlékeim szerint Unió Erdéllyel szerepelt, most Unió Európával és a globális tőkével állt.
Talán az irodalomkönyvben találok némi vigaszt: A Himnusz kezdetén ezt olvasom: „IMF adósítsd el a magyart jó kedvvel, bőséggel...” Rögtön utána a Szózat következett, s mit látnak szemeim: „Itt tűrnöd, nyalnod kell”, a szövegvariánsban meg a „tűnnöd, halnod” kell verziót ajánlja fel a kritikai apparátus alternatívaként. 
Ahogy kinézek az ablakon  a meghekkelt  nemzeti zászlót lobogtatja a szél, melynek vörös sávjából csak egy ötágú csillagformát hagytak valami magukat forradalmár hekkerek nevező ellenforradalmi csoport tagjai.
Kilépek az utcára, hirtelen a fővárosi Kossuth téren találom magam, a Parlamenten, a kupola fölött a hekkerek épp most illesztik be a félholdat. Ha ez van kinn, mi lehet benn? A koronát is meghekkelték:az egyik oldalom apró micisapkaszerű simlédert montíroztak hozzá és a kereszt is eltűnt a tetejéről.
Ennek fele se tréfa, venni kéne valami újságot, hogy megtudjam végre, mit tudnak a hekkerekről, elfogták-e már őket, mit mond közvélemény, kik állhatnak a dolgok mögött? Veszem elő a pénztárcámat, hát az ismerős bankjegyek is hekkelés áldozatai lettek. Eredeti kép törölve,  régi-új arcok beillesztése mehet.
Az 500 Ft-on Rákóczi helyett a Kurucinfó szerkesztője néz rám marconán.
Az 1000 Ft-on az igazságos Mátyás király helyén egy kis kopasz Mátyást látok, de ő hadát nem Bécs nyögte, hanem "igazságosan" majdnem az egész ország.
A 2000 Ft-on Bethlen Gábor erdélyi fejedelem helyén az erdélyi magyar pártok teljes egyetértésben választott elnökének fantomképe látszik, csak a bankó kibocsátásának dátuma valahogy elmaszatolódott.
Az 5000 Ft-on Széchenyi, a legnagyobb magyar helyett a legApróbb klán pápai tagja virít.
A 10000Ft-on Szent István államalapító helyett Vladimír Meciár alapít államot.
A 20000 Ft-on Deák Ferenc, a haza bölcse helyett a kanadai magyar menekültek újonnan érkezett 2 prominens képviselője holografikusan váltja egymást, attól függ, hogy a kertészet vagy Mohács felől nézem a bankjegyet. Azon már nem is csodálkozom, hogy a bankók vásárlóértékét is meghekkelték néhány nullával, és egy ezredét sem érik az eredetieknek.
Hiába keresném a megoldásokat, a válaszokat az újságban, rájövök, hogy nem értek semmit, mert meghekkelték a magyar nyelvet is. Más a szavak jelentése, csak valahol huszadjára vélem felfedezni azt a valamikorit, amit gyerekkoromban tanultam, vagy egyáltalán nincs jelentése a valamikor tartalommal bíró szavaknak. Nem is mernék már semmilyen "demokráciát" "melegen” ajánlgatni "politikailag korrekten". Inkább bedobom a lapot az első kukába. 

Szeretnék már megnyugodni, betérek hát az utamba eső első református templomba. Talán itt még minden a régi!? De látom ám, hogy meghekkelték a tiszteletes palástját is. A jobb felén egy árpádsávos csík húzódik vállapszerűen, míg a bal felén egy szivárványcsík. Megszólal az orgona. De jó, ez legalább egy ismerős dallam! Ám a 479. dicséret szövegéből  a hekkerek eltűntettek egy aprócska „H” betű a sor elejéről : "Inni taníts, Uram…. "– zengi meghekkelten a sok áhítatos, szomjas torok.  Hirtelen összecsapom az énekeskönyvet. Na ne, de a hitvallás azért megmaradt érintetlenül ott a végén, ugye? Az a  Heidelbergi Kátéból való, amit olyan nehéz volt konfirmációra megtanulni: „Mi néked életedben és halálodban egyetlen vigasztalásod?” Félve nyitom újra az énekeskönyvet a függeléknél. Mindenség Ura, ne hagyj el! Az egész választ törölték a hekkerek, és a helyén egy sírós smilie éktelenkedik.

A lelkész közben felért a szószékre és kinyitja a Bibliát. Egy szörnyű balsejtelem hasított belém: Csak nem? Talán meghekkelték a Bibliát is?

És ekkor felébredtem. De a kérdés továbbra is ott motoszkál bennem? Nem hekkelték-e meg a Bibliát is? És ha igen, vajon ki venné észre? Észrevennénk-e, és tiltakoznánk-e azonnal ellene?

 


 

 

Hozzászólások