Görbicz Anita négy napja hozta nyilvánosságra, hogy gyereket vár, ezért kihagyja az idei Európa-bajnokságot, és egy ideig a Győr sem számíthat rá. Ezek után sokakat meglepett, hogy a Bajnokok Ligájában a Viborg elleni, idegenbeli meccsen is ő dobta a Győr heteseit

Ezért vállalja Görbicz a heteseket terhesen is - origo.hu

A sikerekhez könnyen hozzá lehet szokni, a valamikori vágyálom szint könnyen válhat hétköznapi normává. Az Audi ETO női kézilabda csapata egy olyan jól működő gépezet, mely évek óta sikert sikerre halmoz, igazán elkényezteti városunk, de talán mondhatom így, az egész ország kézilabda szerető közönségét.

 Sorolni is hosszú lenne milyen nagyszerű játékosok – magyarok és idegenlégiósok – tették már le a névjegyüket bravúrjaikkal csapatunknál. Magyarok és külföldiek, akiket örökre a szívünkbe zártunk. Nem kerülték el a csapat háza táját a tragédiák sem. És itt most nem az éppen csak elbukott nemzetközi kupadöntőkre gondolok. Hiába nem volt már győri játékos az adott pillanatban, mégis szívbemarkoló volt a világ legjobb kézilabdázójának megválasztott Kulcsár Anita tragikus halála 2005-ben, aki díszsírhelyen nyugszik a győri köztemetőben. Vagy a közelmúltból Karl Eric Böhn edző vesztes csatája a leukémiával szemben. Lehet szemezgetni a múlt, főleg a közelmúlt hatalmas sikereiből.
Egy név azonban kimagaslik a statisztikákból, Görbicz Anitáé. Lejátszott mérkőzések, dobott gólok vagy épp a klubhűség okán is csak legként emlegethetjük. Bár veszprémi születésű, mégis saját nevelésnek számít, hisz 10 évesen városunkban kezdett el kézilabdázni. Játékosok, nagy sztárok jöttek mentek, de Görbicz az állandóságot és a folytonosságot jelenti már jól ideje. Sok feledhetetlen pillanatot okozott már nekünk, sportszerető szurkolóknak.


De Görbicz Anita nem egy robot, egy gép, akit csak egyetlen feladatra programoztak be: „kézilabda mindörökké”. Iszonyú mennyiségű elvégzett munka van emögött, amit elért. De a sok örömöt adó kézilabda sem lehet a minden egy ember életében. Anita is nő, aki kereste és megtalálta párját, ő is nő, aki családról álmodott. A sok sportsiker, a csúcsok döngetése mellett úgy tűnik, hogy ez is megadatott számára. Édesanya lesz.

Nemrég hallhattuk a bejelentést, ami, mint kiderült, nem érte váratlanul a klub vezetését. Mert Görbicz amellett, hogy zseniális játékos, igazi csapatjátékos is. Semmiképpen nem szeretné/szerette volna, hogy a csapat miatta ne indulhasson jó esélyekkel a 3. BL győzelem felé. Ettől persze még hiányozni fog, nem lesz egyszerű őt helyettesíteni. Ugyanakkor teljesen érthető, hogy ezt a kemény sportágat nem lehet/ nem szabad várandósan tovább folytatni. S bár személy szerint én is örülök Anita babaváró örömének, szurkolóként mégis  - már a a hír hallatán - el kezdtem őt hiányolni a csapatból. Hogy is lesz ezután, mire megyünk nélküle? Élvezhetem-e még, s ha igen, mikor a játékát?
A vasárnapi BL mérkőzésen kellemes csalódás ért. Nemcsak a lelátón, a szurkolók között láthattam őt, hanem a pályán is, sőt még a góljainak is tapsolhattam a TV képernyője előtt. Magam részéről nagyszerű húzásnak tartom, hogy beállt heteseket dobni, akárkinek a fejéből pattant is ki az ötlet. Minimális egészségügyi kockázat mellett egyfajta jutalomjáték Anitának az eddigiekért. A már most legendás csapatkapitány ilyen közvetlen jelenléte ösztönzőerő a társak számára. A világklasszis Görbicz váratlan feltűnése zavart kelt az ellenfél soraiban. Az eredmény négy találat, mellyel hozzájárult ő is az idegenbeli sikerhez.


Mi, szurkolók ismételten el lettünk kényeztetve. Úgy vélem, több volt ez, mint egyfajta szép gesztus az „üdvöske” felé, vagy egyfajta levezetés a sportoló részéről. Legalább olyan bravúros meglepetés csavar sikeredett, mint amit már oly sokszor megcsodáltunk a pályán, mikor az irányító Görbicz kezéből a kapuba vagy gólpasszként egy helyzetben lévő játékoshoz repült váratlanul a labda.