A lány meghalt, miután huszonéves férfiak antidepresszánssal kevert bort itattak vele. A három férfit megvádolta az ügyészség, felfüggesztett fogházbüntetést kérnek rájuk.

Megmérgeztek egy 15 éves lányt egy gesztelyi házibuliban – hvg.hu

Agyrém. Képtelen vagyok e hír olvasása után selymes vagy legalább higgadt bevezetőbe fogni. Csapjunk a lovak közé! Megvádolják az elkövetőket, de felfüggesztettet kérni? Miért? Mert nem orvosok, így nem tudhatják, hogy milyen hatással bír a gyógyszerpor itatása?

Nem vagyok jogász, ügyész, ügyvéd, bíró, csupán egy állampolgár, aki felfüggesztett fogházbüntetésnél nagyobb értéket tulajdonít az emberi életnek. Tegnap délután, miközben összehajtogattam a sugaraival erőlködő őszi napsütésben megszáradt ruhákat az udvaron, azon gondolkodtam, hogy manapság nagyobb védelmet élveznek az állatok, mint az emberek. S íme, ezt sejteti a BAZ Megyei Főügyészség tárgyalása is.

Tudom, tudom, ez még csak a kezdet, és hol van még az ítélethirdetés, majd a másodfok… (ld. Rezesova). A „kezdő tét” mégis megdöbbentően alacsony. Nem véletlen dolog történt, nem belepottyant az italba a gyógyszer! A motiváció is gonosz volt. Szándékukban állt elbódítani a lányokat, és feltehetően nem azért, hogy csodálattal pislogjanak a csipkerózsika álmot alvó lányokra… (beteg ez a társadalom) Az általuk jó heccnek vélt dolog azonban tragédiába torkolt: meghalt a 15 éves lány, egy család megfosztatott, egy baráti kör megrendült. A tettesek pedig reménykedhetnek a súlyos jogi következmények elmaradásában?

Mit ér az élet? Mennyire értékeli azt a jog? Mekkora büntetést kapjon az a személy, aki megfosztja attól a másikat? Kérem, ne abból a közhelyből induljunk ki, hogy „már semmi sem adhatja vissza”, vagy „az a legnagyobb büntetés, hogy ezzel kell együtt élniük”.

Hozzászólások