Puzsér Róbert korábban saját Reklámtörvényszékének „bírájaként” ítélkezett, a Hír TV-n politikai kérdésekben borzolta a kedélyeket, dolgozott az Echo TV-nél, a Budapest TV-nél, a Budapest Rádiónál és a Radiocafénál, számos kisfilmet készített, médiahackek ötletgazdája. Aktuálisan hozzávetőleg tizenkétezer követője van a Facebookon, s kommentjeinek remixe imponáló karriert fut be a YouTube videomegosztón. Legújabbkori ismertségének oka: beült az RTL Klub Csillag Születik című tehetségkutató műsorának zsűrijébe.

Puzsér Róbert: ez az a hely, ahol az adócsalással csajozni lehet - nol.hu

Évekkel ezelőtt a szokásos sörözések, baráti beszélgetések aktuális témája volt a politika. Az Unióba való belépés előtt parázs vitákat folytattunk pro és kontra. A parlamenti választások előtt éjszakákba menően győzködtük egymást. Mára azonban eljutottunk odáig, hogy ha valaki szóba hozza az aktuálpolitikát, a többiek lehurrogják, beszéljünk másról! Az én generációm belefáradt a politikai megmondóemberek állandó csúsztatásába, ígérgetéseibe, hazudozásaiba, a szekértáboraikhoz tartozó, Gyurrri papagáj módjára ugyanazt szajkózó zsoldosok szószaporitásába. Szükség van hiteles valakire/valakikre, akik visszaadják a poltikiai véleményformálás értelmét és izgalmát. Szükség van valakire/valakikre, akiknek elhisszük, hogy van értelme, sőt szükséges a véleményalkotás (nem sárdobálás), mert ez a sokat emelgetett és sokszor meggyalázott demokrácia alkotórésze. Itt jön a képbe a Puzsér.

A neten láttam néhány éve egy műsorrészletet, ahol Puzsér a fehérbűnözésről beszélt. Egyből megtetszett a stílusa, mondanivalója. Aztán el is feledkeztem róla. Egészen addig, míg rá nem akadtam videoblogjára, ahol néhány bejegyzést megnéztem. Még jobban megkedveltem. Ez az ember nem jobbra vagy balra húz, nem csak jobbra vagy balra fogalmaz meg kritikát, hanem a lényegről beszél. Mindezt a maga kicsit agresszívnek tűnő, mégis irónikus stílusában.

 

 

Mikor Zsuzsa keddi bejegyzésében megláttam a Csillag születik zsűrijében, kissé elbizonytalanodtam. Már ő is celebesedik. Aztán megnyugodtam, erről szó sincs. Sokkal inkább ezt a médiafelületet (is) használja, hogy megismerjék sajátos gondolatait, stílusát. Ez érezhető is a médiában, már a Népszabadság és a Heti Válasz is közölt vele interjút. 

Azóta jobban figyelem az írásait, videoblogbejegyzéseit. Remélem, marad a stílus, a látásmód, és nem lesz Puzsér Róbertből politikai és/vagy médiaceleb, hanem megmarad annak, aki, demokratikus véleményformálónak.

Hozzászólások